Storstädning i arkivet!

Idag har jag och kollegan städat i vårt arkiv. Vi har frigort flera hyllmeter, m.a.o. har vi plats att ställa ut lite pärmar och papper som måste låsas in. Det är hur skönt som helst. Både jag och kollegan anser att vi har gjort storverk idag. Kanske inte riktigt vad de anser uppe i kommunarkivet, som måste ta emot allt som vi har skickat dit :-D

 Hej för nu.................................................................

Jag har nya gummistövlar ;-D

Idag efter jobbet gick jag till shoppingcentret (egentligen fick jag ju skjuts av beccaq) och köpte ett par gummistövlar. Jag har inte ägt några på så fruktansvärt länge att jag nästan blev förvånad när jag upptäckte att jag behövde ett par. Köpte ett par blåa, korta. Vi kallade dem seglarstövlar förr i tiden. De kanske kallas så fortfarande, vad vet jag. Nu har jag i alla fall nåt att sätta på fötterna när jag ska ut med komposten. Vår gräsmatta borde nämligen gå under namnet lervälling under vissa tider på året. När det är fruset går det bra, och när det är torrt. Men däremellan, huvva. Och det är däremellan största delen av året tror jag.

Sen var jag duktig och gick till Karlsson och köpte en pärm också, nu kan jag ha ordning på räkningarna igen. Rätt bra när man måste kolla om nåt är betalt till exempel. Fy busen va redig ja ä!

Imorron ska jag och kollegan städa i arkivet. Det är inte det mest underhållande man kan göra, men det är så skönt när det är gjort. Hon har börjat storartat idag redan så det är bra på gång. Det är faktiskt skönt att jobba när alla andra har sportlov. Man får ovanligt mycket gjort, och så är det faktistkt mycket lämpligt att passa på att till exempel städa arkivet då.

Nähä, nu får det vara nog.

Hej för nu..............................................................................

Det här med barnbarn

De har kallats livets efterrätt, ögonstenar osv. Och det är något alldeles speciellt... att ha barnbarn.

För fyra år sen hade jag svårt att förstå alla som hade fått barnbarn, att de skulle bli så helt totalt som förbytta. Sen frampå fick jag reda på att jag skulle få mitt första barnbarn. OK, jag erkänner, jag blev precis lika tokig som alla andra. Det var som om världen hade bytt bana. Solen var inte medelpunkten längre. Det var det nya lilla livet, vid den tiden kallat snöret, knodden osv. Jag gick bärsärk i Babyvaruhuset, som mycket påpassligt hade halva priset på i stort sett hela sortimentet. Anledningen till den rabatten var faktiskt inte mitt barnbarn, utan att de skulle lägga ner, men det kunde ju inte ha kommit lägligare. Detta gjorde ju att jag med dubbel frenesi kunde gå bärsärk, vilket jag ju gjorde. Det var ju omöjligt att hålla sig därifrån.

Så kom hon då, en söndag i början av februari beslutade hon sig för att det var dags. Mormors lillsessa. Jaja, mammas och pappas också, men i min värld är hon mormors lillsessa. Detta underbara lilla knyte som jag fick förmånen att lära känna. Jag har fått vara med och se henne utvecklas från spädbarn till baby till småbarn. Nu är hon fyllda tre och en mycket bestämd ung dam. Och hon håller mormors hjärta i sina små händer. En liten bror har hon hunnit få. En riktig charmknutte den lille prinsen, nyss fyllda ett år, också han med mycket bestämda åsiktet. Och mormor har smält ihop till en vaxkaka även här. Mormors hjärta finns även i dessa små händer.  Det räcker att de sträcker sina små armar upp mot en så har man smält igen.

Tillbaka från semestern, men nu är det helg :-D

Såhär skulle man ha det varje vecka! Jobba måndag och tisdag, ledig onsdag och torsdag, jobba fredag och ledig lördag och söndag. Problemet med detta är väl att de drog in på lönen. Det är väl bäst att jobba som vanligt i alla fall. Men det var skönt med de två extradagarna ledigt. Och behövligt känns det som. Jag har haft det jätteskönt. Onsdag gjorde jag inte ett nyttigt handtag på hela dagen. Torsdag tillbringade jag delvis tillsammans med mina barnbarn och deras föräldrar och på kvällen var jag och Mandel på 9:orna show i Töcksfors. Jättekul och jätteduktiga ungdomar. Det blev lite väl sent innan jag kom i säng,  med tanke på att jag skulle upp klockan fyra i morse, men jag har överraskande nog inte varit trött på hela dagen (förrän nu). Det kan kanske också bero på att jag var hos Pippi (Storsan) och gjorde ett dataprov på lunchen. Det gick bra, så vi är nöjda både Pippi och jag. Å nu har jag bara ett (1) prov kvar så är jag klar med datakörkortet. Dé ni!! De ä inte kattlort det :-D


image66


OK, nu är det fredag kväll och då är frågan, ska det bli let´s dance eller ska det bli på spåret. Just nu lutar det nog åt på spåret, för gubben är vaken, men för en liten stund sen satt han i soffan och sov. Vi får vl se vem av oss som är vaknast när klockan är åtta.

Ha en bra kväll alla!!!


Hej för nu..................................................


Plötslig semester

Har under den senaste tiden känt ett behov av att vara ledig, så igår la jag in om 2 dagars semeste. Å idag och morron är jag ledig. Och jag planerar att göra ingenting. Jag har börjat bra, slötitta på tv  och långsam frukost. Åsså lite surfande förstås.
Men jag har semester SKÖÖÖÖÖÖÖNT

Hej för nu........................................................................................


What love means

Idag fick jag ett mail från en släkting i USA. Det var en av alla dessa skickavidaremail som man får. Men jag lägger det här på min blogg istället.

Man har frågat barn 4-8 år vad som kärlek är. De har fått de mest fantastiska svar.

Håll till godo:


What Love means to a 4-8 year old. . Slow down for three minutes to read this.  It is so worth it. Touching words from the mouth of babes.
A group of professional people posed this question to a group of 4 to 8 year-olds, 'What does love mean?'

The answers they got were broader and deeper than anyone could have imagined See what you think:
 


'When my grandmother got arthritis, she couldn't bend over and paint her toenails anymore.
So my grandfather does it for her all the time, even when his hands got arthritis too. That's love.'

Rebecca- age 8


'When someone loves you, the way they say your name is different.
You just know that your name is safe in their mouth.'

Billy - age 4


'Love is when a girl puts on perfume and a boy puts on shaving cologne and they go out and smell each other'

Karl - age 5


'Love is when you go out to eat and give somebody most of your French fries without making them give you any of theirs.'

Chrissy - age 6


'Love is what makes you smile when you're tired.'

Terri - age 4


'Love is when my mommy makes coffee for my daddy and she takes a sip before giving it to him, to make sure the taste is OK.'

Danny - age 7


'Love is when you kiss all the time. Then when you get tired of kissing, you still want to be together and you talk more.
My Mommy and Daddy are like that. They look gross when they kiss'

Emily - age 8


'Love is what's in the room with you at Christmas if you stop opening presents and listen.'

Bobby - age 7 (Wow!)


'If you want to learn to love better, you should start with a friend who you hate,'

Nikka - age 6 (we need a few million more Nikka's on this planet)


'Love is when you tell a guy you like his shirt, then he wears it everyday.'

Noelle - age 7


'Love is like a little old woman and a little old man who are still friends even after they know each other so well.'

Tommy - age 6


'During my piano recital, I was on a stage and I was scared. I looked at all the people watching me and saw my daddy waving and smiling.

He was the only one doing that. I wasn't scared anymore.'

Cindy - age 8


'My mommy loves me more than anybody You don't see anyone else kissing me to sleep at night.'

Clare - age 6


'Love is when Mommy gives Daddy the best piece of chicken.'

Elaine-age 5


'Love is when Mommy sees Daddy smelly and sweaty and still says he is handsomer than Robert Redford.'

Chris - age 7


'Love is when your puppy licks your face even after you left him alone all day.'

Mary Ann - age 4


'I know my older sister loves me because she gives me all her old clothes and has to go out and buy new ones.'

Lauren - age 4


'When you love somebody, your eyelashes go up and down and little stars come out of you.' (what an image)

Karen - age 7

 this one  
'Love is when Mommy sees Daddy on the toilet and she doesn't think it's gross.'

Mark - age 6


'You really shouldn't say 'I love you' unless you mean it. But if you mean it, you should say it a lot. People forget.'

Jessica - age 8


And the final one  

The winner was a four year old child whose next door neighbor was an elderly gentleman who had recently lost his wife.

Upon seeing the man cry, the little boy went into the old gentleman's yard, climbed onto his lap, and just sat there.

When his Mother asked what he had said to the neighbor, the little boy said,

'Nothing, I just helped him cry'Ja, jag fick i alla fall både skratta och gråta när jag läste. Barn är så kloka!

Nog för idag.Hej för nu.............................................................................................................

Ingen ordning på allting :-D

Fy busen va dålig ordning jag har på mina grejjer. Svärsonen har börjat läsa matte och behövde låna min grafritare. Inga problem säger jag glatt och tror mig ha lite koll på saken. Men jag har ju inte sett eländet på drygt en månad. Jag visste ju att den fanns i huset, men var!?!?! Jaja, hade man inte små lillprinsar så vore det omöjligt. Just i det här fallet var det extra svårt eftersom någon (eventuellt lillprinsen själv) hade lagt den i en gammal kopparkokare modell gigantisk som vi har stående på vardagsrumsgolvet. Mandel var här och kollade idag, då passade lillprinsen på att hitta den. Så långt allt gott och väl. Men det finns ju en manual. Gissa om jag har letat. Och gissa om jag har hittat mycke saker som jag inte visste var jag hade. Men någon manual till den eländiga räknare har jag inte hittat. Jag vet ju att jag har haft den stående i min lilla bokhylla på skrivbordet. Men så har jag väl i nån form av missriktad städiver bestämt att jag inte behöver ha den där eftersom jag aldrig tittar i den, lagt den på nåt helt annat ställe. Kommer förmodligen att hitta den om sisådär en 10-15 år sådär, när ingen längre har någon som helst användning för den. Jaja, det är väl detta som är del av livets små mysterier. Det blev en trevlig kväll i alla fall med en massa matte. Det var länge sen och man har ju hunnit glömma oerhört mycket. Men lite kommer man ju ihåg också.image65

En sån här verkar jag kunna behöva för tillfället. Om jag inte minns fel fick vi använda kulram när vi gick i typ lågstadiet. Det var väl inte så stor del av undervisningen, men jag har nån sorts minne av att vi hade en sån i bänken. När vi kom på högstadiet skulle vi lära oss använda räknesticka. Jag fick aldrig nåt grepp om hur det gick till men jag vet att gubben använde en sån väldgit mycket. Det var kanske därför jag inte riktigt kom igång med mattematiken förrän man fick använda miniräknare. Jaja, det finns förklaringar till det mesta.

Nä, nog för idag.

Hej för nu............................................................


Present, patient och pluggande

Jag har fått en present! Becca har varit i Egypten, och hon köpte en present till mig. Jag blev jätteöverraskad, och glad. En jättefin ljusstake, en sån där som man sätter ljuset under en behållare med vatten och nån olja som doftar. Jag är medveten om att de heter nånting, men jag kommer inte på vad. Det var i alla fall jättegulligt av Becca, och jag blev jätteglad. Den var jättefin och det är en elefant på den. :-D

De behövde en "patient" på omvårdnadsutbildningen idag, så jag har fått testat både blodtryck och blodsocker. Båda var toppenvärde. Jag hade ingenting att skylla på utan fick vackert gå tillbaka till jobbet.  Annars hade jag ju kunnat skylla på att mitt blodtryck var åt skogen och jag var tvungen att vila mig ett tag. Nädå, skönt att de var bra. Jag gillar att vara frisk.

Å så kan jag hälsa till Pippi och säga att idag har jag faktiskt läst. Å så planerar jag att läsa mera i morron. Just de.
Å det där med hästen som heter lill gubben fixar vi. Inga problem. Eller hur?

Näpp, nu är det nog för idag.

Hej för nu...................................................................

Skrivkramp och ögonstenar

Jag har fått kramp, skrivkramp. Jag verkar inte kunna skriva nånting längre. jag som alltid har kunnat spåna långa epistlar om i stort sett ingenting... nu är den förmågan helt bortblåst. "jag fattar inteting"  som lillsessan säger. Jag skulle naturligtvis kunna skriva lite om mina barnbarn förstås. De var här och hälsade på fredag kväll. Aktiva barn. Lillprinsen tultade runt i huset och försökte klättra där det var över huvud taget möjligt. Nåväl, han ramlade i alla fall inte ner nånstans. Tror faktiskt inte han lyckades klättra upp nånstans heller. Men han ville gärna, det märkte vi i alla fall. Lillsessan satt länge i mitt knä och tittade på tv, mysigt. Sen fick hon för sig att hon skulle bada. Vi försökte i det längsta att säga nej, men till slut föll vi till föga. Tjejen ville verkligan bada. Hon höll på i 1 timme och hade nog hållit på ett tag till om jag inte i smyg dragit ut proppen så att vattnet rann ut. Sen försökte jag med att det inte gick att fýll på mer vatten för det var slut. Är inte säker på att hon trodde mej, men hon lät oss ta upp henne i en jättehanduk i alla fall. Vid det laget hade klockan hunnit att bli tio och långt efter hennes läggdags, lillebror hade somnat i pappas famn. Sen ville hon inte klä på sig utan skulle ha en smörgås istället. Vi lyckades få det till att jag fixade smörgåsen medan mamma hjälpte henne på med kläderna. Jag vet inte, men det skulle inte förvåna mig om hon somnade tvärt sen när de kom hem.

Ok, jag påstod att jag inte kan skriva nåt längre, men när det handlar om ögonstenarna är det faktistk lite skillnad. Dem går det alltid att skriva om. De är ju inte mormors ögonstenar för inte.

Nähä, nog för idag.

Hej för nu...................................................................

Lillsessans kalas vs knölig enkät

Igår fyllde lillsessan år och vi var på kalas. Den unga damen visste precis vad som förväntades av en mormor och moppa så hon mötte oss i dörren med en förfrågan om vi hade med oss några "ket" till henne. Jodå, lillsessan fick sin ket och var nöjd. Hon visade oss saker hon fått tidiagare på dan och sen måste vi ju fika. Då kom världens prinsessigaste tåtra fram. Med rosa grädde, marsipanrosor och till och med en rosa prinsesskrona i marsipan. Hur fin som helst. Det blev ett dunderkalas, och födelsedagsbarnet var i full gång, tills hon tvärt somnade i mammas knä strax före åtta.

Idag på jobbet skulle vi fylla i en enkät. Jag har ett visst motstånd mot enkäter överhuvudtaget, och speciellt såna här omfattande eländen på många sidor. Jag har svårt att fylla i den, jag har lite problem med hur frågorna, eller snarare svarsalternativen är formulerade och fördelade. Jag har tänkt mig att vara en trevlig anställd som gör som jag är ombedd, men jag är rädd att det kommer att bli en hel del internt bortfall på min enkät. Jag kan inte svara något av alternativen, när inget av dem stämmer. Det vore ju att sabba hela undersökningen.

Nä, nu tänker jag gå och lägga mig, ska börja jobba tidigt i morron.

Hej för nu...................................................................

Inget särskilt händer - men imorron :-D

När mina barn var små fick de ett Ronjaspel. Detta var tidernas besvikelse, inte alls nåt kul. Det är klart de hade ju önskat sig spelet, för filmen och boken var ju jättebra, då borde ju spelet vara jättekul. Men nejdå, inte det minsta. Jag minns inte så mycket av vad man skulle göra och så, men när man hamnade på vissa rutor så skulle man dra ett kort. På en del av dessa kort stod, "inget särskilt händer". Precis så har min dag varit. Inget särskilt har hänt. Jobbet var som det brukar, inget utöver det vanliga. När jag kom hem från jobbet var allt som vanligt. Inget utöver det vanliga. Rätt skönt egentligen.

Men i morron ska vi på kalas. Lillsessan fyller 3 år!

Hej för nu.......................................................................


Presentinköp, dillkött och 9:ornas show

På onsdag fyller lillsessan år, 3 år och nu har mormor och moppa varit och hanlat present till henne. Det vi hade tänkt oss var naturligtvis utsålt, så vi fick hitta på nåt annat. Hoppas det blir bra. Moppa ville förstås köpa ett skogshuggarset komplett med motorsåg och allt, men han  kom väl på att detta med vedhantering inte ligger för vår lilla prinsessa. Hon är mera.... en prinsessa. Nå, vi får se hur det går på onsdag. Det blir i alla fall paket och de är till henne. Nu har ju lillebror och pappa fyllt år och inte hon, så nu är det nog på tiden skulle jag tro. 

Idag har det varit en omväxlande dag må jag säga. Vädre har innehållit både snö, regn och blåst. Nu fattas bara att det smäller till och blir svinkallt fram på kvällen, med klar himmel med miljoner stjärnor. Det vore typiskt. Halt och eländigt. Bättre om det får hålla på att töa tills alla vägar och trottoarer är snö och isfria i alla fall. Allra bäst hade det varit om snön som kom hade fått ligga kvar och varit fin och gett massor med ungar jättefina lekmöjligheter. Sen tär det lite mindre på föräldrarnas psyke också att få in en snöig unge än en lerig. I alla fall var det så med mig när mina var små. 

Själv har jag haft sovmorron, sen slötittande på tv tills den inte funkade längre pga att snön la sig på nåt huvud på parabolen, vad de nu kallas. Svart blev rutan i alla fall. Men då har man ju datorn och kan surfa i stället, om man vill. Slö och lat med andra ord. Eftermiddagen blev väl lite mer aktiv eftersom det måste hämtas ved och handlas presenter och lagas mat osv. Idag blir det dillkött förresten. Det blir alltför sällan. Förstår inte varför egentligen för det är inte nåt komplicerat... koka köttet, gör såsen lägg köttet i såsen och koka potatis. Låter det besvärligt? Skulle inte tro det nej.

image64


Nu är det bestämt, jag ska gå på 9:ornas show den 21 februari. Det är hur många år sen som helst senast. Ska bli jättekul. Mandel frågade mig i går om jag ville följa med henne, välsingne henne, vilken bra idé.

Nä, nu är snart maten klar så nu lägger jag av skrivandet för idag.

Hej för nu......................................................

 

RSS 2.0