Jippiiiiiii!

Yeesssssssss!!!!!!!!!!!!! Nu är jag färdig med statistiken, skickade den alldeles före lunch idag. Så nu är det bara att vänta på att fellistorna ska komma. Men det dröjer ett par månader i alla fall och under tider tänker jag inte ägna statistiken en tanke. Tror inte att det blir så mycket på dessa listor heller, och skulle det bli det så får jag väl ta det då. När jag väl fått iväg eländet gick luften ur mej i alla fall. Blev mest stående och fundera vad i all världen jag skulle hitta på sen. Men det kom sej, det brukar det ju göra. Eftermiddan gick åt till en massa småsaker och besök och så vidare.

Nähä, nu får jag fint besök, lillprinsen och hans far dök just upp. Så nu får det var nog för idag.

Hej för nu.......................

Grammmisgalan släng dej i väggen - här kommer de verkliga utmärkelserna :-D

Jag har fått en utmärkelse. Eller rättare sagt har min blogg fått en utmärkelse. Sunlinda har gett mej denna ärofulla gåva med en motivering:

Annemira: En förvirrad människa som har en härlig inställning till det mesta.Jag är mycket smickrad måste jag säja. Och så tillhör det ordningen att jag nu ska dela ut utmärkelser till åtta bloggar jag gillar. Ok, detta är inte så lätt som det kan verka. Man måste välja bland alla miljoner bloggar som finns. Jag väljer därför utifrån att jag gillar dem och läser dem. Samt att de uppdateras någorlunda ofta.

Mandelen, skriver en mycket underhållande blogg om livet i allmänhet och livet som småbarnsmamma i synnerhet. Hon råkar också vara min dotter, som jag är mycket stolt över.

BeccaQ, en levnadsglad kvinnas liv och leverne i Årjäng och Egypten... Skriver kul oavsett vilket humör hon är på. Hon råkar dessutom vara min extradotter. Samt en av upphovskvinnorna till Mötti Härs :-D

Livstankar, här får vi följa allt från upprustning av hus till  bröllopsplaner, graviditet och barnafödande i nämnd ordning. För närvarande handlar det mest om lilla miraklet som passade på att komma som en tidig julklapp och om lite målande av badrum och liknande.

Kalle, han har flera bloggar. Bäst gillar jag den blogg han kallar Jag där han berättar på sitt eget humoristiska vis om sej själv och sina problem, drömmar och förehavanden. Sen är Kalle också en skicklig fotograf, vilket han visar upp på Naturnytt lite då och då med vackra foton, oftast med motiv från naturen.

Sunlinda, som likt mandelen är en yrkesarbetande småbarnsmamma låter oss följa vardagens små glädjeämnen och förtretligheter. Oftast med en stor portion humor. Just de :-D

Annzingen, berättar, ofta med bildillustrationer, om sitt liv och leverne på sitt eget sätt. Tycker nästan jag hör hennes skratt när jag läster inläggen.

Dagarna, har även blivit kallad Sveriges bästa Schulmanblogg. Ninni Schulman är gift, har två barn, 6 och 4 år gamla. Hon jobbar på Alltombarn som redaktör. Hon skriver underhållande om dagarna som är och dagarna som varit.

the Schulmeister, Lisette Schulman, mor till de i bloggvärlden kända bröderna Alex och Calle Schulman. Hon skriver inte så ofta, men när hon skriver har hon en underbar skärpa som jag gillar nåt alldeles kollosalt.

Det var mina åtta utmärkelser. Sen har jag ett hedersomnämnande också

Storsan, min Pippi som skrev den absolut bästa bloggen enligt mitt tycke. Tyvärr finns hon inte längre bland oss. Vi är många som saknar henne mycket, mycket. Både här i bloggvärlden och i verkliga livet.

Skulle gärna nämna flera andra också som jag dagligen är inne och kollar på, t ex.
maffiamickis, en ung människa som blivit misshandlad både av livet och av senaste pojkvännen och som nu kämpar för att komma tillbaka till livet.
Agnetha, min goda vän som tyvärr inte har uppdaterat på länge. Hoppas bara att hon inte har lagt av...
med flera, med flera, med flera...
Jag inser plötsligt att jag följer ganska många bloggar....

Nä, nu får det räcka

Hej för nu........................................

Att vakna förvånad.

Idag har det varit en kaotisk dag. Kan till viss del bero på hur min natt har varit, eller kanske rättare hur jag vaknade i morse. I går kväll somnade jag i soffan framför TV´n. Jag hade tänkt gå ner och lägga ved i pannan ganska sent, så jag satte alarmet på min mobiltelefon för att inte glömma. Jag börjar jobba tidigt nu ett tag, så jag skulle gå upp klockan 4. När klockan var en kvart över 4 vaknar jag och kollar klockan. Jag låg kvar i soffan framför TV´n. Har inget minne av att telefonen hade larmat i natt, men det hade den förmodligen gjort. Trött som jag var stängde jag väl av den och somnade om. Det var bara ren tur att jag vaknade när jag gjorde och att jag gillar att ta det lugnt på morronen. Jag hade tillräckligt med marginal för att hinna göra mej iordning och hinna med bussen trots att jag gick upp drygt en kvart senare än beräknat. Sen har dagen fortsatt i samma förvirrade stil. Jag har gjort massor, men inte fått något uträttat. Det finns nästan inget jag kan visa på att jag gjort idag. Men som sagt, jobbat har jag. Sen var det personalmöte  också, så jag förväntade mej inte att få komma hem förrän klockan sju. Men jag smet, haha! Fick faktiskt skjuts av en arbetskamrat till bussen så jag hann bra. I annat fall hade det blivit jobbigt. Jag hinner inte hela vägen upp till busstationen på tio minuter hur jag än gnetar på. 

I övrigt är det mesta som vanligt. Min kollega är sjukskriven för en opererad fot, men en vikarie är insatt, dock bara på halvtid. Det är nog nödvändigt annars hinner jag inte få nästan något gjort, hennes telefon är ju galen av och till. Undrar hur mycket tid hon måste avsätta för att svara i telefon en normal vecka. Jag är glad att jag inte sitter på hennes plats.

Nu känner jag att jag inte har så mycket mer att berätta så jag slutar för idag.

Hej för nu................................

Mötti härs

Jag har fått en ny besökare. Någon jag inte har den minsta aning om vem det är. Kul. Välkommen Bella. Du hade googlat och hittat min blogg den vägen. Nu är jag nyfiken, vad var det du googlade om?

Bella frågade vad mötti härs är för nåt. Svaret är att det är precis vad du vill. Vad som passar in i sammanhanget. Jag, Pippi och Beccaq hade en liten fest här hemma hos mej och vi började SMS´a till mandelen, som också är min dotter. Pippi, eller Storsan som hon kallade sej här i bloggvärlden, använde min mobiltelefon och fick av någon outgrundlig anledning upp orden "mötti härs" i displayen. Detta blev inledningen till allt mötti härs som sedan har florerat runt om i bloggarna.  Det betyder som sagt precis vad man vill. Det kan beskriva en sinnesstämning (bra eller dålig), det kan vara en hälsningsfras, det är totalt kontextberoende i sin betydelse. Nå Bella, blev du nåt klokare? Jag känner att det är en förvirrad förklaring, men det är nog det bästa jag kan åstadkomma är jag rädd :-D

I övrigt är det mesta som det brukar. Skönt att alla helger är över och vardagen och de vanliga rutinerna börjat funka igen. Tyvärr är det en sån där otäck månad när SCB vill ha in en massa statistik, men det ska väl gå det med. Jag ska i alla fall börja tidigare på morronen ett tag framöver. Det är faktiskt ganska skönt att komma till jobbet innan alla andra. Man får mycket gjort de där två timmarna på morron måste jag säga.

Nähä, nu får det vara nog för idag. Jag är redan trött vid bara tanken på att behöva gå upp klockan 4 i morron bitti!

Hej för nu.........................

PS, till Bella.
Storsan avled mindre än två månader efter vår fest, därför har jag inte länkat till hennes blogg.
Mötti härs!

Mitt 2008

Jaha, så är det 2009 nu då. Det är väl hög tid att summera det gamla året. 2008 var väl inte det bästa året för min del. Började ganska dåligt för , med problem med dålig mage. Sprang hos läkare och tog en oändlig massa prover och till sist en gastroskopi som visade att jag har ett bråck på övre magmunnen och måste äta medicin för resten av livet för att hålla magsyran på plats. Annars skulle jag gå med en konstant magsyra och ni kan nog gissa vad det skulle göra för mitt humör. Dessutom riskerar jag både magsår och cancer om jag inte sköter mej sa de på sjukhuset i Säffle så jag ska vara snäll flicka och ta min medicin. De vet hur de ska motivera en i alla fall. Mitt i allt detta så opererade jag vänstra ögat, en vanlig gråstarroperation visserligen, men det var inte kul i alla fall. Operationen var i mitten av mars men min syn stabiliserades inte förän i juli, så det tog lite längre än de lovade mej. Nåja, det blev i alla fall ordning till sist så jag ska väl egentligen inte klaga.

Sen vet väl alla vad som hände i slutet av juni. Min Pippi, vår kära Storsan lämnade detta jordelivet. Jag kommer aldrig att glömma min kollegas telefonsamtal på kvällen den trettionde. Det blev så konstigt alltihop och det gick inte upp för mej vad hon hade sagt förrän ett tag efter vi lagt på. Då var det som om någon slagit till mej och jag blev alldeles yr. Det gick inte att fatta. Kommer ihåg att jag inte kunde sitta stilla, sprang bort till Mandelen och berättade, ringde till Beccaq och berättade. Vi frågade oss alla om detta faktiskt kunde vara sant. Vi hoppades alla att någon hade hittat på ett sjukt skämt. Men tyvärr, så var det inte. Men Pippi, jag tänker på dej dagligen och ibland känner jag att du finns här med mej. Hör inom mej din kommentar till något jag hör eller läser eller så. Det känns skönt.  Mötti härs Pippi, mötti härs!

En bra sak jag åstadkommit i år är att jag "städade" min svärmors lägenhet. Jag tillbringade min sommarsemester med att försöka bringa lite reda i alla miljoner lådor och påsar och högar med papper efter min svärfar. Han hade inte orkat ordna upp etta själv efter att de flyttat till lägenheten så det okuperade hela vardagsrummet och drygt halva sovrummet. Men oj vad bra det blev när jag var klar.

Sen har hösten gått och jag har haft det ganska jobbigt. Lite för mycket att göra på jobbet och här hemma har det varit mera av en byggarbetsplats än ett hem. Nog för att göra den tålmodigaste smått deprimerad. Problemet med renovering och ombyggnad hemma hos mej är att allt händer så otroligt sakta. På så lång tid tycker man att det skulle ha hänt jättemycket, men inte hemma hos mej inte. Bellikk har sagt att han hoppas vara klar tills han går i pension. Han fyller 59 år nästa gång och han jobbar i Norge där de inte tar pension förrän vid 67. Åtta år alltså. Jag hoppas verkligen han jobbar fortare än så. Nu har vi i alla fall plockat bort alla julsaker och gjort redo för att sätta igång byggnationen igen. Byta ett fönster tror jag står först på listan. Håhåjaja. Hoppas det går fortare än vid förra fönsterbytet. Det tog väl en vecka mellan det gamla fönstret togs ut tills det nya sattes in. Det hann att bli kallt kan jag säga. Och fönsterlös i en vecka nu, då flyttar jag!

Nåväl, hösten gick och terminen tog slut. Och det med en smäll kan man säja. Hela skolan blev strömlös efter att en kabel grävdes av bort i vägen. Den planerade avslutningen blev inte av utan alla elever fick åka hem igen. Jollovet blev några timmar längre, det hade de säkert inte något emot skulle jag tro. Själv har jag haft ett rekordlångt jullov. Jobbade sista dagen den 19 december och började igen i fredags den 2 januari. Jobbade bara halvdag så det kan man kalla mjukstart.

Nähä, det får räcka om det gamla året. Jag hoppas att 2009 blir ett bra år. Och så får jag önksa alla en

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!!!

Hej för nu.............................................

RSS 2.0