Dags för skärpning...

Så har man varit på kurs då. I onsdags, efter personalmötet åkte jag första etappen. Till Grums för att övernatta hos min bror. Efter en kort natt blev jag hämtad före halv sex på morgonen för att åka till Stockholm. Kursen började klockan nio, och vi hann precis. Klockan var en minut före nio när vi klev ur bilen vid globen. Att vi sen inte hittade till den lokal vi skulle till räknas inte. Vi var i alla fall framme i tid. Kursen var bra. Fick en hel del tips på saker som jag inte visste, samt bekräftat en hel massa som jag redan (trodde att jag) visste. Sen övernattade jag hemma hos Bano. Trevligt! Vi åkte till Alvik och åt sushi på kvällen. Gott! Sen kom chefen och hämtade oss på förmiddagen och så bar det av hemåt. Allt gick bra om man undantar att bussen från Karlstad kom iväg minst tjugo minuter för sent. Sen ringde jag och bad Bellikk hämta oss vid busstationen för vi hade så mycket att bära på, men då startde inte bilen. Nåja, vi klarade oss. En av killarna på pizzerian skjutsade oss. Det var värre för Bellikk eftersom han skulle iväg och jobba. Som tur var var det inte så jättekallt, utan han kunde ta motorcykeln till jobbet.

Igår kväll var jag barnvakt hos mina ögonstenar. Dom är faktiskt hur söta som helst. Lillprinsen blev visserligen lite upprörd när jag sa att han skulle gå och sova, men han lugnade sej fort och somnade snällt. Lillsessan höll igång så jag undrade hur det skulle gå att få henne att stanna upp. Men det gick också väldigt smärtfritt. Hon somnade på ett par minuter i soffan, sen bar jag upp henne till sägnen. När vi var nästan framme vid sängen säger den lilla sessan "mojmoj, du måste kjama mej häj". Så då var det bara att krama henne lite och hon somnade igen och sov lugnt. Bonussessan visade sej sen vara en hejare på sudoku. Hon fattade konseptet på en gång. Henne behövde jag inte övertala att sova, Hon läste lite sen sa hon att hon skulle försöka sova. Hon somnade också på bara några få minuter. En lugn och stillsam kväll med andra ord. Sen somnade jag själv i soffan medan jag väntade på att föräldrarna skulle komma hem. Lugnt och stillsamt som sagt. Det var det däremot inte utomhus. Det märkte jag alldeles tydligt när jag skulle gå hem. Det blåste och regnade nåt alldeles ofantligt, och jag var genomblöt när jag kom hem.

När jag kom hem hittade jag Bano i köket, han höll på att städa. Klockan var ett på natten och han städar mitt kök. Jag blev inte ett dugg ledsen kan jag ju tala om. Han kan få städa mitt kök flera nätter om han vill.

Sen kom vi på att det ju är den här helgen som sommartiden tar slut. En hel timme extra att få sova på alltså. Med facit i hand kan jag ju säga att det inte hjälper ett dugg. Jag tror aldrig jag varit så trött som idag. Nåja, det är ju söndag, så jag kan ju lägga mej och sova när jag vill. Men på nåt sätt är jag för trött för det också. Hoppas det har gått över till i morron. Det är "bidragsvecka" till veckan så det är väl bäst att jag är vaken. Folk gillar inte att få sina pengar för sent, eller inte alls. Så det blir till att skärpa sej förstår jag.

Nähä, nu får det faktistk räcka för idag.

Hej för nu..........................................................

Blixtlås!

I kväll har jag uträttat storverk. Jag har bytt blixtlås i Banos jacka. De ni! Det var så länge sen jag satt vid en symaskin senast att jag inte ens kan gissa hur länge sen det var. Men jag tror jag fick godkänt så jag har väl inte legat av mej totalt i alla fall.I övrigt är Bano förkyld. Hostar och snyftar och så har han också fått lite problem med andningen. För ett par år sen hade han nåt konstigt virus som satte sej på lungorna och täppte till syreupptagningen för honom, och detta hänger kvar när han blir förkyld. Jättejobbigt, men vi får hoppas att han är på bättringsvägen nu. Det är ju meningen att han ska åka hem till Stockholm i morron eller så och jag ska övernatta hos honom när jag är på kurs. Jaja, vi får väl se. Annars får det väl lösa sej på nåt annat vis.

Jag ser faktiskt fram emot att få åka på kurs. Ska bli kul att komma bort ett tag, även om det bara är ett par dar. Åsså kanske man kan lära sej nåt också, det är inte fy skam inte.

Annars är det mesta sej likt. Jag bor fortfarande på en byggarbetsplats, och får väl fortsätta med det är jag rädd. Det enda jag har att göra är att beväpna mej med tålamod. Nån gång måste det väl i alla fall bli färdigt!

Jag och Bellikk var förresten på shoppingcentret idag. Vi skulle bara handla lite bröd och sånt. Då fick min galne man för sej att han ville ha en hallowenmugg, dvs. en mugg med häxor eller liknande på. Han skulle ha den med på jobbet sa han. Vi gick runt hela centret, men ingen mugg fanns. Han får nöja sej med den gamla muggen, den med dödskalle på. (Den måtte väl duga som hallowenmugg tycker jag nog).

Nähä, nu får det räcka för idag.

Hej för nu....................................................

Älglov, kurs och Härskarteknik

Ok, nu har Bano kommit, blivit firad och han är faktiskt fortfarande kvar här. Skönt att ha honom här. Det har på nåt sätt varit vilsamt. Vet inte varför, men så känns det just nu. Jag skrev ju i nåt tidigare inlägg att jag inte mår så bra. Nu däremot känns det faktist lite bättre. Det har ju varit älglov och väldigt lugnt på jobbet. Jag har börjat komma ikapp och det hjälper ju. Jag kommer nog inte att bli helt färdig med allt i morron, men det kommer inte att vara dessa överväldigande högar som i alla fall gör mej mer eller mindra handlingsförlamad. Jag vet ju inte var jag ska börja.

I övrigt har det inte hänt så värst mycket. Nästa vecka däremot ska jag till Stockholm på kurs. Ja inte hela veckan, men ett par dar blir jag borta. Ska bli kul tror jag. Om inte annat för att det bryter den vanliga trallen. Ombyte förnöjer som bekant.

Nej, nu ska jag sätta mej och läsa i min nya bok, Härskarteknik heter den. Ska bli spännande !!!Hej för nu......................................................

Bano kommer!!!

I morron kommer Bano hem, ska bli kul att se honom igen. Och på lördag fyller han år. Då åker han på att firas. Så är det bara! Mandelen har lovat ordna med kalaset. Hon är en ängel faktiskt.
I övrigt är väl det mesta som vanligt.


Hej för nu..................................

Flitigt bloggande.... eller inte....

Jag fick kritik idag för att jag inte uppdaterar min blogg tillräckligt ofta.  Jag kan väl egentligen inte annat än hålla med. Sanningen är väl den att jag inte är så värst bra form just nu. Det har varit slitigt en ganska lång tid och sånt sätter sej ju som bekant i både kropp och psyke. Men nu har jag kommit så långt att jag skaffat hjälp, så jag känner i alla fall lite förtröstan inför framtiden. Men just nu är det lite tungt. Känner mej inte tillräckligt inspirerad för att komma på minsta lilla inlägg om sanningen ska fram. Men jag kommer att skriva lite då och då och förhoppningsvis kommer inspirationen tillbaka bara jag börjar må lite bättre. Om hela sanningen ska fram så är jag väl inte den flitigaste av bloggare även när jag mår bra, så skillnaden kanske inte blir så stor.

Idag fick jag i alla fall en stor skön dos medicin när jag kom hem från jobbet. Lillsessan kom springande mot mej med utsträckta armar och gav mej en bamsekram. Sånt hjälper, så är det bara :-D

Ok, Agnetha, jag har ju mer eller mindre bett om det. Jag har ju varit på dej som en terrier för att jag tycker du bloggar för lite. Men vi får väl puffa på varandra ett tag nu då ;-D

Nä, nu får det i alla fall räcka för idag.

Hej för nu.............................

P.S. Klicka på länken till Agnethas blogg och kolla in hennes nyaste familjemedlem. En jättestilig kille som heter Linus.

Hej igen.................


RSS 2.0