Noll

Idag har det varit en sån där dag då man har jobbat järnet, men inte fått någonting uträttat. Det är jobbiga dagar tycker jag. Dessutom är de frustrerande. Hade jag kunnat se något resultat hade det inte gjort något att dagen har varit slitig, men som det är nu. Absolut ingeting... nada... noll resultat. Perkele! Inte blev jag ledig i morron heller. Jobbar bara halv dag visserligen, men det är faktiskt bättre att vara helt ledig. Speciellt efter en sån dag som dag. Jaja, kanske får jag mer resultat på morgondagens halva arbetsdag än idag. Det får man väl i alla fall hoppas.

Mötti Härs!

Sömntåget gick!

Å tåget gick och jag var inte med. Blir väl till att knalla upp för trappan och lägga sej i alla fall. Blir väl trött så småningom. Om inte förr så när klockan ringer.

Mötti Härs!

Mamma och pappa

För 75 år sen idag gifte mina föräldrar sej. Mamma var bara sjutton år, men det var väl vanligare på den tiden att gifta sej riktigt ung. Pappa var tjugoett, inte heller nån ålder att tala om. Men gifte sej gjorde de och fick barn gjorde de. Sex barn fick de, men bara fem av oss fick leva och växa upp. Min äldsta syster dog endast tre månader ung. En tragedi som de aldrig riktigt kom över. Men det är nog så det är. Jag är glad att de i alla fall pratade om henne hela tiden. Det var aldrig något konstigt tigande av hänsyn till någons sorg. Jag tror nog de tjänade på det. Sorg bearbetas genom att man får upprepa sej och tala om saken. Nåväl, vi fem syskon som finns kvar kom under ett tidsspann av nitton år. Själv är jag det bortskämda sladdbarnet, eller "ätterpåslängen" som mamma så poetiskt kallade mej :-)

32 år sen idag begravdes min pappa. Då hade han och mamma fått fyrtiotre år tillsammans. Med tanke på att de var så unga när de gifte sej kunde det ha blivit många år till. Men så blev det inte. Mamma slutade aldrig sakna honom och det har nog inte någon av oss syskon gjort heller. Jag kan när jag vill, i minnet höra hans steg på trappan, hur han skramlade med nycklarna i fickan, hur han stampade av sej snö eller smuts på dörrmattan innan han kom in när han varit ute. Detta är en skatt tycker jag. Det är så skönt att minnas. Tryggt på nåt sätt.

Mamma levde ensam i fjorton år innan hon också dog. Hela sista året hon levde var hon sängbunden. Hon hade fått en stroke året innan och hämtade sej aldrig från den. Kunde inte ens sitta själv efter detta. Men hon slutate aldrig hoppas att hon skulle bli bättre. Men när jag tänker på mamma nu så är det inte på den tiden när hon var sängliggande och helt och hållet beroende av andra. I  mitt minne är hon uppe och ordnar och styr. Hon var en mycket driftig kvinna och hon hade omsorg om oss alla.

På senare tid har jag från tid till annan fått se en liten glimt av min mamma. Jag blir lika förvånad varje gång, men ofta är det mamma som tittar tillbaka på mej när jag kollar i spegeln :-D

Mötti Härs!

En bit på väg...

Ok, jag har inte sett några tussilagon idag. Men jag har sett diken, utan så mycket snöplogkant. Vackert så :-D

Mötti Härst!

Fan

Idag är jag ledsen och modlös. Fan vet varför men det är jag.

Mötti :(

Grattis Bellikk :-D

Grattis Bellikk 60 år idag! Vi firar till helgen  :-D

Är det inte det ena så är det andra!

Ok, jag har inte ont i ögat längre, det är skönt. Men nu blöder jag näsblod istället. Inte heller kul :(  Men, men... alltid är det nåt! Det kunde alltid vara värre. Jag fryser i alla fall inte... så mycket!

Nähä, slutklagat för idag.

Mötti Härs :-D

Aj!

Jag har ont i mitt vänstra öga. Det som är opererat. Vet inte varför men det värker och tårarna rinner. Hoppas det är nåt tillfälligt och att det har gått över tills i morron. Ja, det bestämmer vi. Det är över tills i morron.

Mötti Härs!

Typiskt!

Visst är det typiskt. Jag blev erbjuden att följa med samhällsprogrammet till Stockholm på studiebesök nästa vecka. Resa på torsdag och hem igen på fredag. Torsdagkvällen var ett teaterbesök inbokat. Det hade varit jättkul. Men Bellikk fyller ju 60 år på torsdag så det känns inte helt läge just de dagarna. Han tyckt ju att vi alltid skulle kunna skjuta på födelsedagen, men det är ju lite väl sent påtänkt. Vi har ju redan bestämt oss för kalas den helgen och det är lite för omständigt att flytta alltihop till tre veckor senare, vilket är nästa helg Bellikk är ledig. Det blir väl påsk också skulle jag tro. Men oavsett var det jättekul att bli tillfrågad. Jag blev jätteglad.            '


En annan sak som gjorde mej glad idag var att min faster ringde. Hon som fyllde 100 år den första mars. Hon höll på och gick igenom alla presenter och ville dubbelkolla att hon fått en schal från oss, vilket hon hade. Det är ordning på krutgumman. Man önskar att man är litegrann lik henne i alla fall.

Nä nu får det räcka för idag. Lägger även med en bild på ett vårtecken. Jag har inte sett några än, men inom en överskådlig framtid kommer de fram på vägarna. Det är ett vårljud man hör då, och Bellikk kommer att köra på denna till jobbet så länge säsongen varar.

Mötti Härs!


Nybaka kake mmmm.............

Idag har jag haft en helt ok dag. Inte mycket särskilt har hänt, det har rullat på bara. Visserligen lyckades Bano ringa precis när alla, och jag menar alla, tyckte att de ville mej något. Men det gick bra i alla fall. Han väntade tålmodigt medan jag hjälpte folk, han till och med hjälpte mej att hitta det engelska namnet på en kurs. En av våra elever ville ha sitt betyg översatt till engelska, och jag hade missat att skriva den engelska titeln på kursen i systemet när det skulle in. Blev väl störd av något, telefon eller nåt. Kanske jag rent av bara var okoncentrerad och skrev den svenska titeln bara för att jag inte tänkte. Men nu är det gjort och det behöver inte göras igen. Hurra!

Ett par saker har ju varit lite speciella idag. Syrran kom med en hel massa kake till mej och Mandelen. Det är fest när man har kake i frysen. Och det är inte mycket som kan slå nybakad kake med ost till kaffet. Mmmmm.....

Sen får jag besök i kväll också. Det är också trevligt. Som tur är har jag nybakad kake att bjuda på till kaffet :D

Nähä, nog nu...

Mötti Härs!

Takdropp eller ragnarök.... det är frågan!

Jahapp, så har man tagit sej igenom en måndag igen då. Vädret är så fint som man kan önska och solen värmer faktiskt. Takdropp och några kala fläckar på trottoarerna. Vägen är helt bar, i alla fall E18. Det är nästan så man kan tro på ett slut på denna vinter. Jag för min del har varit helt övertygad om att detta var Finbulvintern, bara att vänta på Ragnarök. Men nu börjar jag istället tro att det har varit en ovanligt snörik och kall vinter som varat alldeles för länge. Takdropp, hurra! (Onödigt kallt om nätterna är det förstås, men man får väl inte allt på en gång är jag rädd)

I övrigt har det inte hänt nå mycket alls. Internet krånglar på jobbet vilket komplicerar arbetet en del eftersom en del saker måste göras via nätet, men förhoppningsvis är det åtgärdat tills i morron. Får väl ligga på IT enheten annars. De blir nog glada om man ringer och tjatar, tror ni inte :-D  ... nähä inte det!

Nähä, nu får det vara nog för nu........

Mötti Härs!


Brrr...........

Fy vilken dag. Jag har frusit hela dan, trots att det har varit mer än tjugo grader på kontoret. Min migrän har hållit i sej och inte en enda tussilago har jag sett. Hoppas morgondagen blir bättre. Utan migran och kyla så kanske jag nöjer mej med lite takdropp i avsaknad av tussilago.

Mötti Härs!

Tussilago tack!

Nu har vi städat färdigt i arkivet. Skönt! Nu har det blivit dags att försöka städa mitt kontor. Konstigt att det ska samlas så mycket på mitt skrivbord när jag inte är där. Jaja, så är det i alla fall. Resten av veckan ska jag försöka röja upp inne hos mej och sen får det vara nog med städandet för ett tag. Nu är det det vanliga jobbet som måste komma i första hand. Det får väl gå det med.

Sen kan jag upplysa om att jag inte alls gillar att ha migrän :-( Dessutom har jag fått mer än nog av snö och kyla. Nu vill jag ha tussilago i dikena.... jag vill i alla fall ha diken. Inte snöplogkanter, just de!

Mötti Härs!

Dammigt

Idag har jag städat i arkivet. Nu känner jag alldeles dammig. Tur att man inte städar så ofta därinne. Då skulle man ju känna sej dammig jämt. Nä, nu är det nog dags att duscha :-D

Mötti Härs!

100 år

Idag har jag varit på 100-årskalas. Det ni! Och födelsedagsbarnet, min faster, var den piggaste av allihop. Hon är difinitionen av en krutgumma :-D

Förutom det stora i att min faster fyller år idag, så var det också trevligt att få träffa en massa släktingar som man aldrig ser annars. Till och med släktingar som jag inte visste fanns. Eller jag vet ju att de finns, men jag känner dem inte. Det blir väl lite långt ut i släkten för att jag ska orka hålla reda på dem. Men kul att ses och i ett sånt här sammanhang är det ju lite extra kul också.

Nähä, nu får det räcka för nu!

Mötti Härs ;-D

RSS 2.0