GOTT NYTT ÅR!!!

Vill bara passa på att önska er som halkar in på sidan ett riktigt

GOTT NYTT ÅR

image53Vi ses 2008Hej för nu.............................................................Det var denna julen - och året som gått!

Jaha, så var julen över för den  här gången. Jag har ledigt i mellandagarna så nu har jag bestämt mig för att njuta av stillheten som brukar komma efter julen. När all klappar är utdelade och julmaten uppäten så finns det inte mycket mer att jaga upp sig för, så det är skönt med några dagars ledighet för att vila upp sig. Julen har i alla fall varit fin. Julafton firade vi hela familjen tillsammans hemma hos Madelene, Juldagen samlades vi där igen för att äta upp resen av julmaten. Igår på annandagen åkte Bruno hem till Bromma. Eirik och Matt körde hem honom tillsammans med en massa grejjer (läs intrument) som han inte fått med tidigare. Jag tillbringade dagen tillsammans med Madelene och barna. Lugn och fin dag utan tillskymmelse till julmat (skönt). Så nu är allt tillbaka till det vanliga. Jag har förståss inte plockat bort alla tomtar och julgran och sånt, men lite jul får väl vara kvar några dagar till.

Jag knyckte en lista från Linda och Madlenes bloggar, håll till godo

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag fixade salschemana för läsåret på jobbet. Ett jobb jag upptäckte att jag kunnat vara utan.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nä, jag lyckas aldrig hitta på några löften så jag hade inga att hålla.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Agnetha fick en liten Moa i början av augusti. Sen blev Madelene mamma till en liten kille i januari vilket gör mig till mormor. Då kan jag nämna att min kusin Christina blev farmor för första gången det här året.

4. Dog någon som stod dig nära?
Min svärfar dog i juni. Sen dog två av mina mostrar - Elsa och Greta - i början av året. Dessutom två av min mammas kusiner - Kirsten och Ralph. Alla dessa hade jag visserligen inte daglig kontakt med, men det är i alla fall alldeles för många som gått bort.

5. Vilka länder besökte du?
Norge

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Det känns som tid är en bristvara i mitt liv. Hoppas att så inte är fallet nästa år.

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
9 januari, Markus födelsedag. Om inte annat blir jag påmind varje gång han fyller år. Det går ju inte att glömma ett barnbarns födelsedag.

8. Vad var din största framgång 2007?
Vet inte, kanske att jag lyckades få ihop salschemana utan alltför mycket krockar.

9. Största misstaget?
Jag erkänner inga misstag, bara en massa saker att lägga på erfarenhetskontot ;-D

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej

11. Bästa köpet?
Vet inte, har inte köpt nåt särskilt utmärkande vad jag kan komma ihåg

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Barnbarnen, tror jag
 
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Barnbarnen gör mig alltid riktigt glad.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
"Lilla nalle sova mej", sjungen av Maja, och så förstås "Twinkel twinkel little star", med samma artist, helst med munnen full av smörgås

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Hur mäter man lycka och sorg? Jag har varit både jätteglad och jätteledsen, men det har jag även varit tidigare och kommer helt säkert att bli fler gånger. Jag känner att frågan är omöjlig att svara på.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Hade gärna umgåtts mer med mina barnbarn. och hade gärna träffat mina goda vänner Tove och Ulla oftare. Tyvärr bor vi ganska långt isär och vi jobbar alla så det är inte lätt att få tiden att passa alla på samma gång.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat

18. Hur ska du tillbringa julen?
Läs i texten ovan

19. Blev du kär i år?
Blev och blev... :-)

20. Hur många one night stands?
0

21. Favoritprogram på TV?
House, Monk, Eastenders

23. Bästa boken du läste i år?
Kommer inte ihåg, vilket förmodligen betyder att jag inte läst någon bok värd att lägga på minnet.

24. Största musikaliska upptäckten?
Majas fantastiska reportoar :-D

25. Något du önskade dig och fick?
Lönehöjning, inte så stor som jag skulle önska dock.
 
26. Något du önskade dig men inte fick?
?

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Jobbade, sen hade vi kaffe och tårta hemma hos Madelene

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Massor, bl.a. om balkongen och taket i hallen hade blivit lagat.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Vadå stil. Jag är en stillös person och lär så förbli

31. Vad fick dig att må bra?må lite bättre iaf...
Mina barnbarn

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ska man vara sugen på kändisar?!

33. Vem saknade du?
Mina vänner enligt ovan

34. De bästa nya människorna du träffade?
Vem har jag träffat iår? Vete fåglarna!


Nä, nu har ni fått så mycket information om mig att jag blir alldeles trött.

Hej för nu..................................................


GOD JUL

Nu är det julafton. Gubben har precis gått och lagt sig efter att ha jobbat inatt. Bruno sover fortfarande. Just nu är det lugnt och stilla. Egentligen en av de allra bästa stunderna på julen. Snart ska jag börja plocka ihop allt som ska med till Mandelen och familjen där vi ska fira julafton tillsammans. Men än är det lite tid kvar att sitta och njuta av lugnet.

Nu önskar jag alla som tittar in på min blogg en

Riktigt god jul!!!

image52

Och jag hoppas ni får det lika trevligt och mysigt som jag ska ha det ;-D

GOD JUL

Vägra stress

Jag har inte städat färdigt. Det är helt enkelt ostädat hemma hos mej. Min vana trogen har jag lyckas komma på en massa onödiga projekt som jag promt ska göra innan jul. Men hör och häpna. Jag känner inte någon större stress inför julhelgen. Det jag hinner kommer att vara klart. Resten får jag väl gömma i nån garderob eller i källarn. värre är det inte. Jag brukar ju i och för sig bo ett ett hyfsat kaotiskt hus, så på nåt sätt har det blivit ordningen i mitt liv. Men jag har ju den gamla föreställningen att det är kul med ett städat hus till julen. Det är den gången på året när kaoset får vika sig för ordning, Förresten så är kaos förutsättningen för kreativitet har jag hört nån gång, så jag föredrar att kalla det en kreativ omgivning. Men, men.... det är fyra dagar kvar till julafton och jag hinner kanske bygga upp den berömda julstressen som egentligen är helt onödig, men som verkar vara ett måste. I alla fall om man är född till kvinna. Men jag har i alla fall tänkt kämpa emot. Stressen ska inte få mig så lätt. Ska jag bli stressad så blir det i alla fall inte utan en rejäl fight.

Näpp! Nu tänker jag gå och sätta mig och titta på TV, jag ska inte flänga runt och städa skåp, putsa skor eller något annat som jag lika gärna kan göra nån gång efter julhelgerna.

Hej för nu..............................

Fääärdiiig!!!

Nu är jag färdig. Färdig med magsjukan (hurra, hurra, hurra) och färdig med julklappshandlandet. Nu är det bara resten kvar så att säga, så är det jul sen. Förresten, jag tänker inte hänga i krokig arm i taklampan för att det ska bli jul, jul lär det nämligen bli i vilket fall. Jag städar väl som vanligt och lägger på lïte juldukar och sätter upp några tomtar. Naturligtvis måste jag ha julgranen klädd och fin, men i övrigt anser jag det vara mycket smartare att städa extra efter julen istället. Jag har upptäcks att det inte finns nånting som lyckas dra till sig damm och smuts så mycke som julsaker. fråga mej inte vad det beror på. Kanske på stillheten som infinner sig på juldagen, när hysterin med julklappar och julmat och allt annat "mas" har lugnat ner sej. Ooh, jag längtar.

Hej för nu....................................................

Fortfarande synd om mej !

Blev inge bättre inatt, snarare tvärtom. Känner mig hyfsat pigg så länge jag sitter still, men så fort jag ställer mig upp snurrar allt. Så det enda jag vågar mig på är promenaden mellan toan, TV-soffan och datorn. Kan ju låta som en skön tillvaro nån gång ibland, men just nu passar den  mej inte det minsta. Hade mycket hellre jobbat. Toabesöken kan vi lämna därhän, men hur kul är det att titta på TV när det visas absolut ingenting som jag har lust att se. Blir istället sittande och tittapå glasen med vatten och coca cola som jag hällt upp. Vet inte om jag vågar, men man har ju alltid hört att coca cola ska va bra när magen krånglar. Vi får se, jag kanske blir modigare om en stund. Mitt största problem just nu är i alla fall allt som jag önskar jag kunde göra nu, men inte orkar få mig till. Som t.ex. packa några julklappar som ligger och väntar. Det skulle ju kunna gå att göra sittande så jag borde ju orka detta. Det är nog själva initiativet som saknas. Hoppas det kommer flygande snart (tillsammans med orken att göra det) annar är risken stor att jag blir sjuk igen, av tristess.

Hoppas alla andra mår bra, nu ska jag sätta mig i TV-soffan igen och roa mej med att zappa runt bland kanalerna.

Hej för nu......................................................

Stackars mej !

Fy va´ja´ tycker synd om mej. Jag åkte på magsjuka inatt. Är inte bra än. Knaprar Imodium och hoppas att det ska gå fort över. Var inte på jobbet idag och chefen verkade inte vilja att jag kommer imorron heller. Ville inte bli smittad, vilket jag förstår till fullo. Vi får se hur jag mår imorron, men om det inte blir en drastisk förbättring över natten så stannar jag hemma i morron också.

Bara för denna eländiga magsjuka missade jag Majas lussefirande i morse. Mandelen och Maja åkte till mitt jobb för att överraska, så var jag inte där:-(  Men städerskan fick lite lusse istället så Maja fick i alla fall göra jobbet.

Nä, nu ska jag få och lägga mig och sura igen.

Hej för nu...................................

Tomtar och smällkarameller

Efter en veckas semester är det bara att konstatera; jag hade gärna fortsatt ha semester till i april ungefär. Känns inte alls angeläget att gå tillbaka till jobbet imorron.

Ikväll har det varit pysselkväll hemma hos mandelen, Massor av glanspapper, tomma toarullar, bokmärker m.m. Dessutom glögg och lussebullar. Det var kul. Alla barnen var oändligt kreativa och jag kan stolt meddela att jag gjorde den största smällkaramellen av alla.

image51


Nä, nog för idag.


Hej för nu.........................................

Ont om sovmornar!

Nu har nästan hela min semestervecka gått, och jag har inte haft någon sovmorron än! Om man inte räknar måndag som sovmorron då, men då hade jag varit uppe och bakat tills klockan 4 på morron. Min natt hade precis börjat när jag vanligtvis brukar stiga upp, så sovmorron vet jag inte om jag vill kalla det. Sen var det tvättstugan för att tvätta mattor tisdag och onsdag. Idag var jag tvungen upp för att åka till ögonmottagningen för undersökning. (Jag kommer att kallas till operation om 2 till 3 månader, vänster öga skall opereras för grå starr samt en reduktion av min närsynthet.) I morron tänker jag i alla fall inte ha nån väckarklocka på, då ska här sovas, bara så det är sagt. Nåja, konstigt är det i alla fall att det ska va så ont om sovmornar, trots att man har semester. Kan kanske bero på att man tror man kan hinna med så otroligt mycket bara för att man inte åker till jobbet några dar.

Nä nu får det räcka för idag, jag har ju  i alla fall semester, eller hur!

Hej för nu................................................................

Stängt för semester

CSN klarar sig den här gången. Jag talade med en människa där igår och hon försäkrade att de hade betalat ut deras studiebidrag och att jag hade i alla fall gjort vad jag har kunnat. De skulle skicka ut nya beslut sa människan också. OK, gör det då, och glöm nu inte att se till att detta otroliga system funkar. När jag gör som jag ska så vill jag inte ha extra jobb med att förklara för fattiga elever att deras studiebidrag inte kommer för att nån knasig dator på CSN inte lyckas läsa korrekta filer. Sådeså.

Jag har semester nästa vecka. Idag fick jag ett mail från chefen om nånting som eventuellt kräver min närvaro. Jag mailade tillbaka och frågade om det kan vänta till nästa måndag. Han har inte svarat ännu. Nåväl, jag tänker inte åka in till jobbet med mindre än att han beordrar in mig. Sådeså.

image50Idag har Maja varit här hos mormor och moppa. Hon tyckte nämligen inte om att vi skulle åka hem utan henne, Då följde hon med och stannade tills hennes mamma slutade jobba. Hon är världens goaste! Sådeså! :-D

Nä nu tycker jag att det får räcka för idag.

Hej för nu................................

RSS 2.0