Till Säffle på en kopp kaffe - eller två :-D

OK, så var det gjort, gastroskopin. Den gick fort. Fick en lustigkurre till läkare som försökte lura i mej att det var hans första försök att utföra konststycket att köra ner en slang genom halsen och ner i en magsäck. Jag kan ju säga att jag inte gick på den, den var lite för lätt faktiskt. Jag ulkade och bröt mej jättemycket, men det gick i alla fall bra. Gjorde inte det minska ont. Men nu däremot är jag sår i halsen. Känns som när man håller på att få en massiv halinfektion och jag vill egentligen inte svälja. Men jag skulle tro att det är bättre i morron redan. Jag fick i alla fall reda på att jag hade lite magkatarr och dessutom ett litet brock på den övre magmunnen. Det gör att det inte sluter tätt och magsyra läcker upp i svalget. Därav all halsbränna. Det finns inget att göra åt detta så denna åkomma måste jag finna mej i. Däremot kan man symptombehandla så jag måste hädanefter äta medicin för resten av mitt liv. Det är viktigt att jag är symtomfri sa dom. Annars kan det bli sår och såret kan leda till cancer. De vet hur de ska motivera en till att snällt ta medicinen.

I övrigt är jag ganksa sleten efter att ha jagat runt med en ettåring och en treåring sen klockan fyra och till sådär en halv nio. Lillsessan har varit jätteduktig och hjälpt till med både matlagning och upphängning av tvätt. Dessutom har hon lekt med lillebror, de hade buskul. Och naturligtvis lyckades lillprinsen ramla ur soffan och slå sig under ögat på soffbordet tio minuter före föräldrarna kom hem. Stackars liten, det gjorde ju ont och han kommer att få en präktig blåtira är jag rädd.

Nähänä! Nu får det vara nog för idag.

Hej för nu..............................................

En annan sorts konstig vecka blir det :-D

Ha! Det blir inte alls någon varannandagsvecka på jobbet den här veckan. Det blir en annan sorts konstig vecka. Jag jobbade idag. Sen håller jag mej därifrån ända tills på fredag. Imorron ska jag ju till doktoren och kolla magen. Gastroskopi som det heter. Jag har fått så många uppmuntrande tillrop idag så nu börjar jag bli riktigt nervös. Men i morron eftermiddag är det gjort och så får jag vara barnvakt hos barnbarnen, Det är definitivt roligare. Ja, just det!!!

Sen föreslog min kloka kollega att jag skulle var ledig på onsdag eftersom jag jobbar fredag. Så får det bli.

I övrigt har jag varit hos frissan och klippt och färgat håret. Numera är jag inte färgat rödhårig längre. Numera är jag väldigt mörkbrun. Det blev jättebra tycker jag. Just det!!!

Nä nu får det räcka för idag!


Hej för nu.........................

Varannandagsvecka

Den kommande veckan blir en konstig vecka.  Jag jobbar varannan dag. Måndag jobbar jag som vanligt. Tisdag har jag tagit ledigt för att åka till Säffle på gastroskopi. Sen har jag blivit bjuden till brorsans "särbo" på mat. På kvällen ska jag vara barnvakt åt ögonstenarna :-D Onstad jobbar jag som vanligt, men eftersom det är dag före helgdag så ska jag egentligen sluta klockan tolv. Vi får väl se hur jag gör. Torsdag är helgdag och fredag jobbar jag igen. Kanske bara halvdag. Vi får se. Slår vad om att det är helg igen i rekordfart.

Hej för nu........................

Sovmorron :-D

Våren tar hårt på en lathund. Lathunden i fråga är naturligtvis jag. Jag går omkring med tungt huvud och är fortfarande trött, trött, trött..... men i morron får jag sova ända till klockan 06.00. Dé ni :-)

Det är ändå skönt att våren har kommit. Jag satt i bussen hem och tittade på alla vitsippor som blommade allt vad de orkar. Det är så vackert att man blir alldeles tårögd. Då gör det inte så mycket att man är trött och tung i huvudet.

image72


Och så vill jag skicka en stor kram och puss till min mandel för insatsen idag. Älskar dej ungen min!!!


Måndag och fortfarande trött !

Ok, hela helgen har gått åt till vila, men det verkar inte ha någon nytta alls. Jag är fortfarande trött. Men nu är det bara en eller möjligen två dagar till som jag börjar jobba klockan 6 på morron, sen blir det att sova ett par timmar längre istället. Ska bli skönt.

Jag fick förresten svar från mammografin idag. Jag har inga tumörer och det känns ju i alla fall jättebra. I övrigt är det mesta sig likt. Men den 29 april ska jag till Säffle på gastroskopi. Det ser jag däremot inte det mista fram emot. Men det är väl bra att få det gjort. Kanske de kan tala om för mig varför min mage bär sig åt som den gör. 

Det börjar närma sig tiden för mig att beställa tid hos optiker också. Mellan 6 och 8 veckor efter operationen är det sagt. Jag känner att det ska bli skönt med nya glasögon. Ett par som passar min syn. För tillfället blir jag lätt sjösjuk varje dag framåt lunchtid. Det är nån sorts "fladdersken" när det är för ljust för mig fortfarande. Men doktorn sa att det kommer sig av att linsen inte har fastnat ännu. Det kommer att bli bättre allt eftersom linsen fastnar. Så det är väl bara att stå ut förstås. Hmmm, kanske åksjuketabletter vore nåt. Kan undra hur apoteksbiträdet skulle se ut om jag bad om såna för att jag blir sjösjuk när jag sitter på mitt kontor :-D Jag skulle förmodligen vänligt men bestämt anmodas söka knasdoktor per omgående. Haha!

Nej nu får det vara slutpladdrat!

Hej för nu...................................

Fredag och jättetrött !

Äntligen fredag, och jag är så trött så trött. Det har varit en händlsefattig dag och den verkade aldrig ta slut. Men nu äntligen....

På bussen hem från jobbet fick jag ett telefonsamtal från lillsessan. Hon mår bra nu meddelade hon, och lillprinsen hade repat sej redan tidigare, så nu är det full fart hemma hos mandelen och familjen igen. Skönt, det är inge kul när de små är sjuka.

Själv ska jag passa på att sova i tv-soffan hela kvällen. Bara vakna till tillräckligt för att lägga ved i pannan så det inte slocknar och blir svinkallt. I övrigt är sova prio 1 ikväll. Sen får det vara vad tusan som helst på TV. Spelar ingen roll. Allt går att sova till, utom ishockey. Klarar inte av publikljudet. Det gör mej stressad på nåt sätt. Men det finns väl kanaler utan ishockey så jag klarar mej.

Ha de bra alla

Hej för nu................................

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Barnbarn :-D

Idag har lillsessan upplyst mej om att jag är mammas mamma, och lillsessans mormor. Bara så jag vet.
Lillsessan hjälpte mej sen att laga middag. Hur skulle jag annars ha klarat lägga den skalade potatisen i grytan om inte hon hade hjälpt mej. För att inte tala om prinskorven, inte hade jag lyckats steka den utan henne, nää det hade inte gått alls. Glad och riktigt på alerten har hon varit också, trots en lång segdragen förkylning. Lillprinsen däremot mår inte så bra. Han har åkt på en rejäl förkylning och idag har han feber också. Stackars liten. Men däremellan, när han orkar, är han samma glada charmtroll som alltid. Barn är faktiskt hur duktiga som helst. Inget strategiskt ojjande. Orkan man så leker man, så är det bara. Hoppas att han mår bättre snart. Feber är hur som helst inge bra. Man blir ju så trött då.

Krya på er gullungar!!!
Puss från mormor

Ett ljus för Engla

Jag fick ett SMS från min syster idag. Såhär står det:


Måndag den 14 april kl 21 tänder vi ett ljus i våra fönster för Engla och hennes familj. Skicka det här vidare så att många fönster får lysa för Engla.


Jag skickade det vidare till dem jag har nummret till. Nu skriver jag här också, så att andra kan se och kanske tända ett ljus.... och så, skicka vidare.

Förvirringens konsekvenser :-D

Ibland hänger inte huvet med, så är det bara. Igår (torsdag) ringde mandelen och frågade om vi ville komma och äta tacos med dem. Klart vi ville, så jag travade iväg (gubben kom senare, han var tvungen att mecka med bilen). Det är alltid kul att träffa barnbarnen så jag såg till att knalla iväg i god tid. På så sätt fick jag ju lite mer tid med de små godingarna. Nåväl. Det blev en trevlig eftermiddag och tacosen var god. Det blev kväll och barnen skulle gå och lägga sig. Dags för mormor att gå hem (moppa hade redan gett sig av. Han skulle hämta ved och trava den). Vi sa godnatt och så gick jag. När jag kommer hem smyger jag in genom dörren, stänger den så tyst jag kan. FÖR ATT INTE VÄCKA BARNEN SOM HÖLL PÅ ATT SOMNA... HEMMA HOS SIG!!!!!

image69


Jaja... är man förvirrad så är man

Hej för nu........................................................En aning utmattad, men våren är kommer och snart är det fest :-D

Ibland blir det bara för mycket. Då ska det en del till för att orka med. Jag har inte mått sådär jättebra den sista tiden. Inte sen jul om jag ska vara helt ärlig. Jag har haft en mycket segdragen magkatarr som vägrar ge sig vilket har gett till följd att jag känner mig en aning utmattad nuförtiden. Nu verkar den dock hålla sig lugn, kanhända beroende på att jag medicinerar. Hoppas bara det faktiskt är bättre nu också och inte sätter igång igen med förnyad kraft så snart medicinerna är slut. Dessutom har jag ju som jag redan skrivit om opererat mitt öga. Det hela gick bra och numera ser jag mycket bättre på det vänstra ögat. Tyvärr har jag inte fått prova ut nya glasögon ännu, så jag går med ett lätt illamående lite då och då. Världen blir ibland en aning svajig när inte styrkan på glasen stämmer. Det måste gå sex till åtta veckor innan jag får lov att prova ut nya, och sen tar det väl kanske flera veckor innan de är klara. Snart är man väl van att må illa så när glasögonen är klara och jag börjar använda dem så kommer hjärnan att uppfatta det som att något är fel. Kanske man kan bli illamående av stillastående omgivning också.

Den senaste veckan och sen ett tag framåt så börjar jag jobba klockan sex på morron. Nädå, ingen tvingar mig, men de två första timmarna är så lugna och sköna.  Gissa om man får mycket gjort när det är lugnt på all sätt. Det enda man hör är kanske städerskan som skramlar lite med sin vagn. Eller en mycket morgonpigg lärare som inte orkar hålla sig från skolan. I övrigt hörs det ingenting. Inget spring i korridorerna och ingen telefon. Lugnt och skönt. Sen brukar kollegan komma och börja sin dag, fortfarande lugnt och skönt. Vi brukar ta oss litet kaffe innan alla övriga kommer. Sen är vi redo att börja dagen. Önskar att jag var lika morgonpigg alltid, men man ska väl inte överdriva ;-)

Nu är det april, den andra vårmånaden. Jag såg att Mandelen hade plockat vitsippor. Det är det vårigaste jag vet. Visippor i vas/glas/burk/kruka/äggkopp eller i vad som helst. och vitsippor i drivor mellan ljusa björkar. Helt underbart.

Och förresten ska vi snart ha fest, så de så. Det ser jag fram emot, ska bli hur kul som helst. Dessutom ska alla veta (och då speciellt Sunlinda) att Hästen heter lilla gubben!

Hej för nu....................................

Drakarna

Nu är jag trött på att ha magkatarr. Det har pågått sen i januari och just nu känns det som det aldrig kommer att ta slut. Det är inte så lätt att vara positiv när man har en sur mage, men jag skulle förmodligen sätta eld på allt i min omgivning om jag lät eländet gå ut över mitt humör. Men jag måste erkänna att jag ibland känner det som om det skulle spruta eld ur munnen på mig om jag bara gapade. Snacka om drake, just de! Jag är nämligen en drake. Medlem av den eminenta drakföreningen bestående av tre käringar som träffades på Karlstads universitet där vi läste arbetsvetenskap tillsammans.  Drakgänget fick vi heta, vilket kom sig av ett TV program som hette Flickor, kvinnor och en och annan drake. Vi räknade nämligen ut att vi inte platsde varken som flickor eller kvinnor enligt detta program, så då fanns det bara drakalternativet kvar. Hur som helst så utmynnade detta möte i en fantastisk vänskap som håller än, och förhoppningsvis så länge vi alla lever. Tyvärr är vi utspridda med sisådär en 15-30 mil emellan oss. Det blir inte så värst tätt emellan träffarna, men desto roligare de gånger de faktiskt blir av.

image68

Nähä, nu kännerjag att jag måste ringa en av dem :-D

Hej för nu-------------------------------------------------------Ett kort inlägg - istället för ett långt !

Egentligen hade jag tänkt skriva ett jättelångt inlägg ikväll, men jag orkar inte. Jag har varit barnvakt hos lillsessan och lillprinsen och jag måste erkänna att jag inte riktigt hänger med. Fattar inte hur jag tog mig igenom åren då mina ungar var små. Eller var de kanske såna där små änglar som satt stilla och tindrade med ögonen hela dagarna. Konstigt i så fall, jag mins det inte riktigt så. Nog för att jag har begåvats med snälla och lugna barn, men något måste de ju ha rört på sig i alla fall. Och jag har ett mycket starkt minne av ljud.

Nåja, jag tror jag vet varför käringar över 50 år inte får så mycket småbarn. Men oj,oj oj vad kul det är. Mina barnbarn är faktiskt snällast och duktigast i världen, men nog hörs de alltid, och nog vet de hur man aktiverar sina morföräldrar. Moppa har fått vara både häst och ko ikväll. Och barnen skulle rida på båda. Då var det bara för Moppa att krypa runt :-)

 Sen blev ju lillprinsen så totalt jätteledsen när Moppa var tvungen att åka, så han skrek järnet en lång stund. Då var mormor inte tillräckligt för den lille charmören. Nåväl, han lugnade sig sedan och mormor togs till nåder igen. Allt var lugnt tills föräldrarna kom hem. Men då blev det fart igen vill jag lova. Det gäller ju att kramas först. :-D

Jaha, där ser man. Det blev inte så fruktansvärt kort inlägg i alla fall. Men det är väl så att barnbarnen alltid piggar upp mormor :-D Men nu för det räcka!

Hej för nu...............................................

RSS 2.0