Jag fick en utmaning :-D

Jag fick en utmaning av Linda, så det är väl bara att anta den då :-D

1. Vad gjorde jag för 10 år sedan?

Då läste jag på universitetet i Karlstad. Arbetsvetenskap och genusvetenskap skulle jag gissa att det var det året.

2. Vilka 5 saker finns på att-göra-listan idag? Om jag tar med hela dagen så har det varit
1. Komma ihåg att äta frukost (något jag tyvärr brukar glömma, inte bra för min krassa mage)
2. Gå till svärmor och fortsätta bära böcker och ordna i hennes blivande vardagsrum (stod bl.a jättelänge och drog spikar ut en gammal bokhylla som skulle skrotas.)
3. Åka hem till mandel med hennes böcker som hon fått av sin farmor, samt en massa virke som bonussessan ska ha att bygga av. (Hon är ju numera stolt ägare till en verktygslåda och behöver då även ha nåt att bygga av, juh)
4. Laga mat (middag däremot brukar jag inte ha några problem med att komma ihåg)
5. Blogga (så nu är jag färdig för idag och kan gå och lägga mej :-D)

3. Godis jag gillar? Choklad i alla dess former (nästan i alla fall) sen brukar det mesta gå ner, speciellt skumgodis.

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär? Om detta hände skulle jag med största möjliga säkerhet börja med att svimma. Sen, när jag hämtat mej skulle jag noga planera hur jag skulle få miljarden att räcka till allting. Barnen skulle naturligtvis få sin bit och huset och trädgården skulle kostas på. Det är väl det första jag skulle tänka på. Sen skulle jag sätta mig som den drake jag är och vakta mitt guld *fniss*

5. Städer/orter jag bott i?
Töcksfors (Dalen), Skoghall och Töcksfors

Jag skickar utmaningen vidare till BeccaqAgnetha och Sunlinda

Så får det bli :-D

Nu är det helt säkert. Min svärmor är ägare till en ohälsosam mängd böcker . I alla fall när hart när alla dessa böcker ska flyttas på. Men nu är det gjort. Vi har fyllt ett förråd med böcker och just nu funderar vi på var vi ska göra av resten. En del av böckerna ska hon ha kvar i hyllan i lägenheten, men hon ska inte ha kvar alla hyllor. Det täckte två väggar i vardagsrummet och det kändes inte helt motiverat. En av hyllorna ska vara kvar, den täcker väl ca tre fjärdedelar av ena långväggen. Det måste räcka om hon ska ha plats för några andra möbler. Och det ska hon :-D Ärligt talat är det ganska kul att få greja och ordna. Känner mej lite som en av alla dessa inredningsförståsejpåare (fixar ni att läsa ut detta ord? fniss) i TV. Hoppas hon blir nöjd sen när det är klart bara.

I morron tänker jag i alla fall ta ledigt från inredandet. Planen är en slö (och jag menar ssslllöööööö) förmiddag. Sen ska jag gå på second handbutiken, även kallad U-landsbutiken, och kolla om det finns några lämpliga prylar att ta med till svärmor. Sen ska vi handla och i övrigt göra så lite som möjligt. Så får det bli (hoppas jag). :-D

Nä, nu får det vara nog för idag!

Hej för nu.........................................

Jag har semester juh!!!

OK, jag vet att jag har semester, men idag var jag på jobbet i alla fall. Trodde att det skulle ta kanske ett par timmar. Men det tog ungefär tre gånger så lång tid som jag tänkte mej.  I och för sig brukar jag snarare vara en tidspessimist än en tidsoptimist, men just i dag överskattade jag min effektivitet å det grövsta :-D  Jaja, det är mitt eget fel som är konstant förvirrad och lever i nån sorts kaos för det mesta. Ordning och struktur, jodå, jag känner till orden, men jag har svårt att leva upp till dem.

Jaja, blev inte helt färdig heller, men jag behöver i alla fall inte åka tillbaka imorron. Tänkte ta mej dit på tisdag eller onsdag när jag ska på labb och ta ett prov i alla fall. Men sen blir det inget mer jobbande under semestern. (Hoppas jag i alla fall.)

I morron ska jag till min svärmor och flytta böcker. Hon har massor, och de flesta ska flyttas på. Undrar hur mång kilo böcker hon har. Törs inte ens gissa. Får nästan ryggskott vid bara tanken.

Nähä, nu får det vara nog för idag.

Hej för nu....................................................

Oro i onödan - men tur var väl det!!!

Hela helgen har jag gått och oroat mig för att jag kanske har skicka några jobbpapper till fel adress. Idag fick jag alltså börja dagen med att ringa  folk och höra efter om  de hade fått  papperen  eller om jag var tvungen att ringa jobbet och  be  kollegan om hjälp.  Det visade sig att jag hade skickat papperen rätt, men  så hade det kommit ett papper till som skulle skickas och jag har ju semester!!! Som tur är har jag en kollega som det är ordning på. Hon fiiaxade papperet så att det kom fram i tid i alla fall. Jag oroade mig under hela helgen för fel papper. Nåväl, nu är det ordnat så nu har jag semester på riktigt.

Jag har i och för sig inte legat på soffan och slötittat på TV eller något liknande. Jag har varit hos min svärmor och plockat i papper och grejer efter min svärfar som dog för ett år sen. Mycke papper är de, vill jag bara säga. Men med tid och tålamod ska vi nog få ordning på det också.

På hemvägen från svärmor mötte vi på hela familjen Mandelen. De följde med oss hem, och tur var väl det. Hur skulle jag annars ha klarat "snurra" pannkakssmet om jag inte fått hjälp av lillsessan :-D

Nä, nu orkar jag inte skriva längre.

Hej för nu......................................................

Nu har den börjat :-D

Yeesssssssss! Nu har min semester börjat!!!!!!!!  Tre timmar och tjugo minuter senare än den egentligen skulle ha börjat, men vad gör man. Tanken på att ha en massa ångest kvar på skrivbordet under semestern avgjorde. Det fick bli några timmar till. Nu kan jag istället njuta desto mer :-D

Just nu sitter jag och väntar på att middagen ska göra färdigt sig. Chililax med färsk pasta, inte fy skam. Och så underbart lite jobb. Sen ska jag bort till barnbarna ett tag. Mamma jobbar och pappa ska hämta storasyster så då får mormor rycka in :-D  Ska bli jättekul. Det är det alltid när jag får rå om de små trollen ett tag.

I övrigt får jag önska alla stackare som inte har semester ännu en trevlig midsommarhelg och se till att härda ut till er semester börjar.

I övrigt inget att förtälja....... i alla fall inget jag orkar skriva om :-D

Mötti härs


Hej för  nu..........................................................

Mellan buss och boule :-D

Idag har vi åkt buss runt i kommunen och tittat på grus och kyrkor. Trevligt faktiskt!

I kväll ska jag packa en övernattningsväska till i morron då jag ska övernatta hos Beccaq. Kul!

I morron, då ska det bli fest! :-D

Dessutom har jag letat fram både kubb och boule att ta med till festen. Jestanes vicken ordning det är på mej, otippat men ett faktum!!!


Hej för nu..........................................................

Känslor och jordgubbar!

Idag har jag gått igenom nästan hela känsloregistret. Jag har varit arg, ledsen, resignerad, glad och just nu sitter jag och äter jordgubbar. Låter som en händelserik dag, men lite av det ligger kvar sen igår. Nåväl, jag orkar inte vara arg speciellt länge, sånt tär på krafterna, så jag väljer att låta saken vara. Jag har redan tidigare talat om vad jag tycker i frågan och så får det vara bra med det. Hoppas bara jag inte råkar ut för samma stunt en gång till. Då kanske jag orkar vara arg längre tid... och mer högljutt.

Nåväl, nu sitter jag och äter jordgubbar och det är gott. Det vore ju slöseri att var arg vid ett sånt tillfälle. Och så är jag glad för att jag vet vad jag ska skaffa till bonussessans födelsedag. ska iväg och handla nån av de närmaste dagarna. (men inte på tisdag, då har jag annat för mig :-D)


Nej, nu får det vara nog för idag.

Hej för nu.....................................
Mötti härs :-D

Sovtåget går, och jag vill inte missa det!

Jisses vad trött man kan bli en alldeles vanlig torsdag. Kommer sig förmodligen av att stressen är över på jobbet. Igår togs det studenten av alla krafter och betygen var färdiga och delades ut. Nu är det bara att sammanställa det hela och skicka till VHS. Sen är det över för den här gången. Min trötthet ikväll är väl nån sorts poststressymtom eller nåt. Jag får helt enkelt försöka ta mej till sängen ganska snart och sova en hel natt, så blir det nog bättre sen.

På lördag ska jag på 50-årskalas hos min kusin. Vi brukar inte fira varandra vanligtvis, men hon har kommit på att det vore kul om vi kunde träffas så många som möjligt av oss så hon tog tillfället i akt och bjöd hela kusinskaran. Modig kvinna måste jag säga. Vi är ganska många, tänk om alla kommer *fniss*. Men hon kanske gör det för presenterna *fniss igen*

Nä, nu är jag så trött att jag börjar fnittra, och jag tänker inte låta sovtåget gå utan mej idag så nu får jag börja förbereda mej för natten. Så seg som jag är tar det nog sin lilla tid innan jag lyckats ordna upp mej.

På måndag ska vi i alla fall på utflykt med jobbet. Vi ska ha ordentliga skor och matsäck som inte behöver värmas med ossj. Vad ska man hitta på när man inte så gärna vill leva på mackor hela dagen? Förslag någon?

Nähä, nu får det vara nog, sova var det ju!

Hej för nu......................................

Utmaningen :-D

Blev visst utmanad av Mandelen

****************************************

* Tre namn du går under:

Annemira, Pecialen och Mojmoj
Åsså mamma/morsan/Ammari med ibland

* Tre saker som skrämmer mig:
Ormar till och med på bild, tandläkare och min egen ibland alltför livliga fantasi.

* Tre saker som jag har på mig:
Högersko, vänstersko och ett par glasögon.

* Tre sanningar:
  1. Jag kollar alltid i postlådan, varje gång jag går förbi, oavsett dag och tid på dygnet.
  2. Jag går alltid tillbaka och kollar att jag låst dörren när jag går hemifrån.
  3. När jag är ensam hemma på natten sover jag alltid minst halva natten i soffan framför TVn.

* Tre saker jag verkligen vill ha:
  1. Ett fint välstädat och välordnat hus.
  2. En fin, välskött och välordnad trädgård.
  3. En löneökning på ca 50%.

* Tre bloggare jag skickar vidare dessa frågor till:
  1. Agnetha - för hon säjer sej ha börjat blogga igen (upp till bevis)
  2. Beccaq - för hon är Beccaq :-D (Mötti härs)
  3. Ullebullen - för han verkar inte ha antagit Storsans mer generella utmaning (Mohaha)

Hej för nu..................


En dag med barnbarnen :-D

Idag vaknade jag tidigt. Jag menar onödigt tidigt.  Före klockan fyra på morron är onödigt tidigt anser jag, speciellt på en ledig dag. Jag skulle visserligen vara barnvakt hos barnbaran, men inte klockan fyra. Men sen har jag haf kul. Bara fått umgås med barna, leka i lekstugan, baka sandkakor, plocka blommor, jaga en rymmande lillprins med mera, med mera. Lillprinsen bara pratade om Boppa också hela tiden så jag fick ringa hem och säga till honom att han måste komma ett tag. Då blev lillprinsen nöjd. Leka i sandlådan med Boppa slår det mesta tydligen. Sessan var också nöjd om än lite trött. Redan tjugo minuter före tolv meddelade hon att hon vill vila, så då var det vila som gällde. Hon var så trött att hon inte ens ville duscha av sig sanden. Prinsen däremot frågade jag inte, jag var tvungen annars hade jag inte kunnat lägga honom i sängen för att sova middag. Ilsken blev han dock och ville inte ens att Boppa skulle hålla honom medan jag skölje ur duschen efter det lilla sandtrollet. Men det visade sig att ilskan egentligen kom sig av att han var trött och ville sova. Sen sov båda barnen i två och en halv timme. Det är lugnt att vara barnvakt då. Men allvarligt talat tär hettan på barnen. De blir ju supertrötta och orkar inte riktigt med att vara ute. Nåja, det blev ju lugnare för mormor på det sättet också. Behövde inte jaga rymmare mera :-D

Nu har min blogg flyttats, jag vet inte vart och varför, men jag fick upp en skylt när jag skulle logga in i morse som tackade för begäran !?! Jag fattar inte mycket, men det är ju i och för sig inte nåt nytt. Skit samma förresten, bara det funkar.

Nähä, nu ska jag varva ner lite till innan jag går och lägger mej.

Ha det gott alla därute, vi ses här i blogglandet ;-D


Hej för nu.............................................
Mötti härs!

En sån dag !!!

En sån dag. Man kan säga att den har varit lång. Jag kom till jobbet klockan 6.00 i morse och sen har det gått i ett. En kafferast vid halv åttatiden, sen har jag intagit den föda och dryck jag hunnit idag vid mitt skrivbord. Men nu har jag i alla fall skickat betygen. Hoppas allt kom med. Tror det. Jag hade lagt katalogerna i lärarnas fack i morse och sen skickade jag ut ett meddelande på mailen att de skulle skriva på per omgående. Och de har varit snälla. De allra flesta har skrivit på redan. Klockan tio minuter före sex i eftermiddag stängde jag datorn och åkte hem. Så... nu är det bara resten kvar så att säga. Sen kan de få ta sommarlov.

Mitt i alla röra och stress på jobbet så råkade jag köpa en gungställning till barnbarnen. Hoppsan så det kan gå. Blev erbjuden en begagnad som är i nära nog nyskick och dessutom skulle jag få den hemkörd. Hur kan man då annat än köpa. Och barnbarne blir glada :-DPå tal om barnbarnen så ska jag vara barnvakt i morron. Som de som följer Mandelens blogg vet så är mågen i USA och Mandelen ska jobba och dagis är stängt. Kan det bli bättre :-D

Nähä, nu har jag babblat färdigt för idag.

Hej för nu................................................................
Å Mötti Härs :-D

Son på besök :-D

Ikväll är jag trött, hur trött som helst. Och så har sonen kommit hem. Det är kul. Vi har varit hos mandelen på middag och sen har vi suttit och pratat. Men oj vad trötta vi är. Skulle inte tro att vi sitter uppe så förfärligt länge nån av oss. Och jag ska min vana trogen gå upp klockan fyra i morron bitti och åka till jobbet. Fortfarande massor kvar att göra med betygen. Önskar det vore gjort.

Nä, nu orkar jag inte mer. Måste prata med sonen lite till :-D

Hej för nu................................

Betygsstress 8-o

OK, jag vet att det är söndag och skolan är stängd. Men idag har jag jobbat. Jisses va skönt det är att jobba när man är helt ensam på bygget. Helt tyst är det. Ingen telefon och ingenting. Man kan jobba ostört, vilket faktiskt är nödvändigt om jag ska kunna bli färdig i tid. Just de!

Nu har det också blivit mycket nytt när det gäller betyg och betygskataloger och såna saker. Betygen måste låsas för att kunna skrivas ut, betygskatalogerna ser annorlunda ut och så ska det finnas betygssammanställning och........
Ja som sagt, det är mycket som är nytt i år och det tar faktiskt tid att sätta sig in i alla delar. Som kollegan så riktigt sa häromdagen. Stäng dörren så du får vara ifred, annars kan du inte tänka! Det är en klok kvinnas ord, och jag gjorde som hon sa. Det hjälpte.

Jaja, nu är det bara att jobba på tills man blir klar, så enkelt är det 8-o Dock måst jag erkänna att av och till känner jag mig som en fisk på torra land. Bara gapar och kippar efter andan. Nåja, Om en dryg vecka är det över, i alla fall en del av det. Sen ska ju betygen skickas till VHS och så. Hoppas bara att jag kommer ihåg hur man gjorde. Är ju nästan ett helt år sen sist. Men jag får väl ta mig tid att läsa instruktionerna så ska det nog gå bra. Man kan ju hoppas i alla fall.

Nej, nu är jag trött och ska nog lägga mig inom en snar framtid. Ska upp klockan fyra i morron igen så det kan ju vara bra att hinna sova några timmar innan dess.

Hej för nu.......................................................

PS. Alla konstiga felskrivningar bjuder jag på idag. Orkar inte läsa igenom det jag skrivit för att kolla.

Mötti härs!

RSS 2.0