En dag för mig själv

Idag flyttar Bruno. Jag har litegrann sett fram emot en lugn dag för mig själv, men hur man än vrider och vänder på saken så flyttar Bruno.... till Stockholm. Det är många mil dit. Javisst, han kommer garanterat att trivas jättebra där, rent av fantastiskt bra, men mamma får ju inte se sin lille son så ofta längre (ok, han är vuxen och allt det där, men man har ju på nåt vis vant sej det senaste året när han har bott på gångavstånd). 

Det är väl i alla fall typiskt att allt måste ske samtidigt. Bruno måste flytta idag, det finns ingen annan dag att välja på. Eirik har jobbat de dagar Bruno har haft möjlighet och Bruno var tvungen åka till Oslo på jobb i fredags och kom inte tillbaka förränn i dag på morronen. Til råge på allt så lyckades han försova sig, så han kom inte med den första bussen på morgonen. Han ringde när klockan var halv åtta, precis när bussen skulle gå. Då hade han just vaknat. Nåväl, det gick en annan buss kvart i nio, så det blev bara en dryg timmes försening. Nu är de i alla fall på väg. Jag har inte hört av dem någonting, så då räknar jag med att allt är som det ska. Jag får väl höra så småningom skulle jag tro.

Jag är lite lessen idag i alla fall. En släkting, min mammas kusin, dog igår. Vi har väl inte haft den tätaste kontakten, men hon har i alla fall varit en av de sista av de riktigt gamla. Åttiosex år han hon bli, hon fyllde i somras. Då träffade jag henne, det var sista gången jag såg henne. Då var hon glad och livad, och verkade inte vara det minsta färdig med livet. Det tycker jag är skönt, bara för att man börjar bli gammal måste man inte ge upp.


image20

Jag väljer att fira det liv du levde, sov gott Kirsten!
Hej för nu................................................

Kul besök!

Jag har just haft besök av ett par unga tjejer som ville ha 6½ kapsyl, en utgåva av aftonbladet från den 26 september 2007 samt en bild av mej tillsammans med dem. Bilden var för att de behövde en lärare. Jag har faktiskt varit lärare i matlagning på några kvällskurser för en massa år sedan, så det var inte ens halvlögn. De tyckte visserligen att det räcker att jag jobbar på en skola även om det inte är som lärare, så detta med kvällskurserna var en bonus för dem.

image19

I övrigt är det skönt att det är fredag och ledigt ett par dagar. Känner behov av lite återhämtning.

Hej för nu.........................................

Ett gratis nöje!

Så har ännu en vanlig dag gått, inget av intresse att rapportera. Jobbar fortfarande i någon form av kaos. Jag ser verkligen fram emot den dag jag kan städa mitt kontor. Slänga alla onödiga papper och ha det prydligt på mitt skrivbord. Alla som känner mig småler nog lite nu och tänker att detta är en utopi. Människan har inte ett ordningsamt ben i kroppen, ännu minder ordning på skrivbordet. Men man kan väl i alla fall få drömma. Senast jag hörde var det i alla fall gratis att drömma. Så det tänker jag fortsätta med. Jag ska drömma om att komma ikapp på jobbet så jag kan få jobba i den takt arbetsuppgifterna kommer utan att behöva känna stress. Jag ska drömma om att jag orkar ha ett perfekt städat hus där inget damm och smuts kommer innanför dörren. Jag ska drömma om att få gå på en massa intressanta kurser, både i jobbet och privat. Jag ska drömma om................. allt.

image18

Jag googlade drömmar och fick upp denna bild på första plats. Inte precis som mina drömmar men den kan väl stämma för någon annan.

Japp, nu tror jag faktiskt min man har förverkligat min dröm om en kopp kaffe. Det lukat i alla fall så.

Hej för nu...........................................

En busschaufför, en busschaufför.......

Tänk vad lite som ska till för att en dag ska vända. Som idag till exempel då jobbet gick lite trögt och jag kände mig lite lätt nere. Till råge på allt måste jag ringa en busschaufför om en skolskjuts, vilket jag inte kände var vad jag hade lust med. Nåväl, samtalet gick som det skulle och jag var beredd att lägga på, då säger denne busschaufför "När jag nu har dig på trån, får jag fråga om ett rykte jag har hört, skall gymnasieskolan läggas ner?" Frågan överraskade mig lite, men jag förstod vart ryktet kom ifrån. Det har naturilgtvis med den kommande friskolan att göra. Jag förklarade så gott jag kunde det jag vet i frågan, Vi ska inte lägga ner, utan skolorna ska drivas parallellt tills vidare. Så är det i alla fall sagt. Vi kommer att ta in elever till hösten, men inte på alla program vi har haft tidigare. Inte enbart beroende på friskolan, utan också på att vi inte har så många sökande på dessa program. Ja, efter att jag försökt förklara detta, tackar karlen för ett bra svar. Han sa att det visserligen inte nödvändigtvis var det svar han egentlligen ville ha, men jag hade förklarat klart och tydligt hur det ligger till och det var han nöjd med. Jisses vad glad jag blev. Här sitter det en busschaufför i telefon och ger mig beröm för hur jag förklarar en sak. Tänk, ibland kan något så enkelt som en liten positiv bekräftelse från någon, känd eller okänd, göra hela skillnaden.


Hej för nu..........................

Moloken

En del dagar önskar man att man hade försovit sig. Och då menar jag att man skulle ha sovit till nästa dag. Jag har känt mig helt värdelös idag, hade varit lika bra att få sova bort en sån dag. Ja, det blev ju bättre framåt eftermiddagen, men ändå. Jobbet var ok, men det var inte mer heller. Fick väl gjort en del, men det är klart att det hade varit önskvärt att ha hunnit med mera. Och imorron är det stabsmöte uppe på förvaltningskontoret. Jag har inte lust!!!! Vill hellre stanna på mitt lilla kontor och jobba!!! Det finns egentligen inte någon anledning till min sinnesstämning, men vad spelar det för roll. Så känns det. Det bästa är att jag för det mesta inte mår såhär länge i taget, så imorron är jag en positiv människa igen. Så det så!!! 

Jag har förresten redan börjat känna mig bättre. Helt värdelös är jag nog inte i alla fall.  Det är förresten mycket jobbigare att vara nere än att vara glad, så nu tänker jag välja om och vara positiv ikväll redan.  Och mötet imorron blir nog inte så farligt, man får i alla fall kaffe. Bara det du!!!! Sen hinner jag säkert göra undan det jag behöver i alla fall.

Hej för nu.................................................................


Mammas köttbullar - oops, det är jag som är mamma!

Så var det söndag igen då. Vad har man uträttat idag? Jaa... tvättat lite, handlat, ja inte så mycket. Jag var på shoppingcentret ett tag och hälsade på mandelen som jobbade sin första dag efter föräldraledigheten. Köpte mig skor. Tja... i alla fall en ganska lugn dag. När jag kom hem efter shoppingturen fick jag ett anfall av präktighet. Bestämde mig för att leka husmor och gör köttbullar till middag. Yes....  detta händer annars enbart till jul och till påsk. Jag är i övrigt alldeles fantastisk på att göra köttbullar kan jag säga. Bruno kom hit på middag också. Han  såg rätt nöjd ut, så  jag tror jag lyckades. Fast det kanske var ett anfall av klassikern om mammas köttbullar. Vilket som, så har jag varit en präktig husmor idag. Tveksamt om detta håller i sig, känns inte så nu.  Jag är trots många år i matlagningsbranchen inte den som gillar att stå vid spisen. Eller kanske just därför. Men nån gång ibland är det kul. Man måste ju testa om man fortfarande kan.

image16

Ok.... imorron är en annan dag, och då är det jobb som gäller igen. Denna veckan ska alla bidrag som vi administrerar göras iordning och skickas. Gäller att hålla ordning på alla så inte någon blir utan. Tja... det har ju funkat i flera år tidigare så det torde väl funka i år också. 


                  image17 Hej för nu.......................

En underbar känsla

Ja, så klarade jag ta mig till jobbet till slut i alla fall. Lugnt och skönt att jobba när man är ganska ensam och inte telefonen ringer hela tiden. Jag fick undan en hel del, och känner att jag vågar ta det lugnt imorron. Med andra ord tänker jag inte åka och jobba utan stanna hemma och koppla av. Det känns faktiskt som jag fick gjort lika mycket idag som jag har lyckats med under hela veckan som gått.  En alldeles underbar känsla. Och inte missade jag bussen hem heller, även det en underbar sak. Jag känner mig fortfarande positiv så utvärderingen av morgonens föresats är positiv.

Nu tänker jag fortsätta på den inslagna linjen och ha en positiv kväll tillsammans med min man, om han nu behagar komma in. I annat fall får jag väl vara positiv i sällskap med mig själv. Det är ganska bra det också!

image15

Visst är flugsvampar snygga. Jag brukar få nån sorts sagotema i huvet när jag ser såna. Väntar mig nästan att få se en liten dörr på svamfoten och en liten figur som tittar ut.

Hej för nu.......................

Missat bussen.... eller!?

Idag ska jag in till jobbet. Inte så väldigt vanligt på en lördag, men jag känner att jag vill jobba lite extra för att försöka komma ifatt. Kollar busstidtabellen hur många gånger som helst och det går en mycket lämplig buss klockan 8:55. Hur bra som helst. Jag går i god tid och njuter av det fina vädret. Men var i all världen har bussen tagit vägen? Kollar på tabellen som hänger vid busstationen, Då går det ingen buss förrän klockan 10:00. Hur kan man ta så fel, 1 timme och 5 minuter fel. Ja inte orkar då jag sitta i solen och vänta så länge, så då går man väl hem igen och väntar en liten stund. Snart får jag göra om proceduren. Går i god tid till centralen och sitter och väntar på bussen, njuter av det vackra vädret. Jag vägrar i alla fall gräma mig över att  jag får en timme kortare tid på mig att jobba ifatt.  Jag har bestämt mig,  idag är jag en extra positiv människa. Ingenting ska få mig att känna någon form av negativitet. Om inte annat är det väl en bra föresats för dagen. Vad som sker innan kvällen vet man inte, får väl summera dagen ikväll.

Frågan är vad jag kan hitta på för att fördriva den närmaste 40 minuterna med. Surfa runt lite kanske. Bara jag har vett på att sluta i tid, så jag inte missar bussen. Ooops, där kom det nästan en negativ tanke. Måste sluta med det.image14Hej för nu....................................


Gårdagen i repris - nästan!

Nu har jag äntligen rensat färdigt mina kantareller. Nu gäller det bara att inte vara för snål utan använda svampen innan den blir för gammal. Jag har annars en tendens att spara på sådana delikatesser till något speciellt, men det har lätt för att inte bli speciellt nog och maten får ligga kvar. Tråkigt! Nu har jag i alla fall bestämt att vi ska äta kantareller ofta och den ska vara slut fram på vårkanten.

Tyvärr blev min arbetsdag mer eller mindre en repris på gårdagen. Jag jobbar järnet men  känner inte att jag får någonting uträttat. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att jobba i helgen. Då vore det väl i alla fall katten om jag inte kan få undan en del saker som ligger och väntar. Då bord i alla fall inte telefonen ringa hela tiden och inte är det så mycket folk som springer runt heller. Ok jag kommer inte att vara helt ensam på bygget men vi blir väl max en tre fyra stycken. Vi torde få plats att jobba utan att störa varandra alltför mycket.

Jaja, en jobbig dag blir i alla fall mycket trevligare när man får komma till dottern på kvällskaffe och får ett tandlöst leende från en grötätande Markus och en stor kram av en nybadad Maja. Måste säja att jag har världens goaste barnbarn. Så de så!

Hej för nu........................

image13

Frustrationer, ögonstenar och svamp

Idag har det varit en sån dag då jag jobbat järnet, men inte känner att jag fått någonting uträttat. Detta är mycket frustrerande. Det var skönt efter jobbet när min dotter kom och hämtade mig vid bussen och jag fick mat direkt jag kom hem till henne. Jag skulle vara barnvakt till mina två ögonstenar, Maja och Markus. Föräldrarna skulle på föräldramöte på Majas dagis. Det gick ju jättebra, Markus sov nästan hela tiden, så han hade inte tillfälle att sakna sina föräldrar så mycket. Maja och jag lekte med lego och tittade på barnprogram på TV och hade det jättemysigt. Underbart slut på en frustrerande dag.

Kan också meddela att jag fortfarande håller på att rensa svamp. Nu är det bara en bricka kvar, den tar jag senast imorron. Sen är det gjort.

I morron får jag säkert massor uträttat och känner mig helnöjd med dagen när det är dags att åka hem.

Hej för nu...............................

Ett berg av kantareller

Idag blev jag förärad en jättekasse med kantareller. En tidigare arbetskamrat som gillar att gå i skogen hade plockat dem åt mig. Jag fyllde fyra brickor med svamp när jag kome hem. Så nu är det bar att rensa och rensa, och rensa. Jag lär nog få hålla på hela natten om jag ska få klart det. Eller också så skyller jag på att svampen behöver torka lite innan jag rensar den och låter den ligga tills imorron. Det lutar nog åt det hållet. Den kanske, i alla fall delvis, måste ligga kvar tills på torsdag också, för imorron ska jag vara barnvakt. Det är faktiskt bättre än att rensa svamp, om nu någon undrade.

                                                         image11                              Hej för nu...............................

Både glädje och sorg

Min son har fått tag på bostad i Stockholm. Efter ett och ett halvt års letande, satte han i fredags in en annons på blocket. Bara några timmar senare hade han fått svar, och på lördag åkte han och tittade på lägenheten och träffade en överenskommelse med sin nya hyresvärd. Snabba ryck ibland. Nu har han bara ett  par veckor på sig att packa och ordna allt som måste ordnas.

Min dotter fyllde år igår. Detta måste naturligtvis firas, så vi åkte dit med tårta och paket. Jissses var vi är duktiga på att äta tårta. Nåja, lite blev det kvar tills idag. Men det var en trevlig födelsedagsfest tycker jag.

Både glädje och sorg skrev jag i rubriken. Ikväll ringde en av mina allra bästa vänner och berättade att hennes mamma har dött. Hon var en liten tunna dam med mycket humor och värme. Trots att det är flera år sedan jag träffade henne saknar jag henne ikväll. Det är så sorgligt att veta att man aldrig mer får tillfälle att se henne. Jag tänder ett ljus ikväll och tänker på henne.


image10


Livet är konstigt och underbart. Det innehåller både glädje och sorg, och det finns plats för båda. Det går att känna glädje samtidigt som man sörjer. Man kan ju välja att fira det liv som levts, istället för att sörja det liv som slocknat. Vi har ju den fria viljan, och vi har alla val framför oss.

Karen, du gjorde ditt val, att ditt liv var färdiglevt och du var trött. Jag väljer att fira det liv du levt. Sov gott Karen.


Hej för nu...............................

Grattis Madelene

Idag fyller min dotter 28 år!
Grattis och Stor kram
Mamma

PS. Vi ses senare, jag har med mig tårta!!!

image7


OK, det är inte denna tårta jag kommer med, men det blir tårta i alla fall.

Ses!!!!

Äntligen fredag

Så har man kämpat sig igenom en hel vecka igen. Måste  säga att det ska bli skönt att få vara ledig ett par dagar. Det har varit en händelserik vecka på jobbet. En hel del tekniskt strul, som jag inte har en susning om hur man fixar. Jag fick använda mig av telefonkontakter med ITavdelningen och support på ett par olika företag. Ok det har ju ordnat sig så då får man väl vara nöjd.

Sen fick vi igår besked om att kommunen ställer sig positiv till att det startas en gymnasiefriskola i kommunen. Nu är det bara skolverket som ska säga sitt, men det finns ingen som helst anledning att tro att de ska ge något annan besked än det vi redan räknat ut. Detta betyder att två av våra program inte kommer att få starta till hösten, beslutet kommer att tas i BUN nu i september. Detta har varit dagens samtalsämne på jobbet. Jaja, jag orkar inte engagera mig idag. Det får bli nästa vecka, när jag vilat upp mig.

Nu är det i alla fall fredag och jag har hela helgen ledig. På söndag ska jag baka tårta och ta med till mandelen.

110 mackor

Idag har vi haft föräldramöte på min skola. Hela personalen skulle presentera sig för de nya föräldrarna och deras förhoppningsfulla telningar. Vi skulle bjuda på kaffe och macka också, så vi beställde 100 mackor. Killen som organiserade detta undrade om vi skulle ha 105 stycker för att vara på den säkra sidan. Nej säger min kollega. Vi ska ha 100 stycken, då är vi på den säkra sidan och det med råge. Någon timme senare ringer killen och meddelar att han fixade 110 mackor, för att riktigt vara på den säkra sidan. Gissa om det blev många mackor kvar.


image6Idag fick jag äntligen iväg filen till CSN. Det var ett ynkligt " som var boven i dramat. Bara jag tog bort dem så var allt helt OK. Hädanefter är " helt och hållet tabu i systemet. Bara för att var på den säkra sidan. Nu har jag i alla fall rapporterat alla elever vi har så att de kan få sina studiebidrag i slutet av månaden. Tack och lov.

Hej för nu.............................Telefonkö

Idag har jag suttit i telefonkö mest hela dagen. Vad gör man när man sitter och väntar på att få komma fram till en riktig människa som man kan prata med. Jo, lyssnar på vad någon maskin säger. Din plats i kön är nummer...... Värst av allt just idag var när en röst i luren säger "medan vi söker efter ledig person är det tyst i luren" Detta är lögn! Maskinen fortsätter ju att tjata om att det är tyst i luren och vilken plats i kön man har så det är allt annat än tyst i luren. Dessutom tackar maskinen för att man fortstter vänta. Men vad har man för alternativ när man måste komma fram till support. Lägger man på får man ju bara börja om. Vore bättre om man fick knappa in sitt nummer så de kunde ringa tillbaka. Jag tror jag ska föreslå detta nästa gång jag väntat mig igenom allt tjat om att det är tyst i luren. Jaja..,. man kan ju maila också, men då måste man ändå vänta på svar. Och tid är det inte gott om på jobbet kan jag säga. Problemet jag hamnade i telefonkö för är relaterat till gårdagens epistel. Saken är ännu inte löst, men förhoppningsvis får jag hjälp i morgon. Eventuellt återkommer jag i ämnet då.

image5
I övrigt har solen gassat på alla som har varit utomhus idag. När jag slutat jobbet och promenerade iväg till min buss reflekterade jag på att många var ute i bara linnen och där kom jag präktigt påbyltad med jacka och allt. Men det var inte så varmt när jag gick till jobbet i morse. Jag vill bara ha det sagt så ingen tror att jag är speciellt frusen av mig. Enklaste sättet att få med jackan hem var ju att ha den på. Skönt i alla fall med lite fint väder efter denna sommar som vi har haft.  Förresten är min man mera frusen än jag. Han har i alla fall med bestämd röst deklarerat att i kväll ska han minsann elda i pannan. Bara så jag vet.

I morron är det föräldramöte på jobbet. Jag måste närvara, men vet inte ännu hur jag ska ta mig hem. Hoppas det kommer nån förälder som bor åt samma håll som jag så jag kan lifta. Men då är de antagligen full bilen, ska åka direkt på långweekend till Paris eller helt enkelt inte har lust att låta mej åka med. Som tur är så har min man lovat att komma och hämta mig om jag inte hittar nåt annat sätt att ta mig hem på. Det ordnar sig nog, det brukar det i alla fall göra.

Hej för nu..........................

I den underbara teknikens värld

I mitt jobb använder jag en dator som arbetsverktyg. Jag gillar mitt jobb och jag tycker om att jobba i datorn. Jag tycker även att det är smidigt att göra vissa saker över webben, vilket jag gör i mitt arbete. Idag skulle jag för första gången rapportera till CSN den vägen. Jag tillbringade större delen av dagen med att se till att alla uppdateringar var gjorda (jag har inte fixat detta själv; det har en kille på IT avdelningen gjort). Sen har jag kollat, dubbelkollat och trippelkollat. Har tagit min kollega till hjälp och riktigt försäkrat mig om att filen blev som den skulle. Killen på IT avdelningen kollade den också, eftersom den inte såg ut som listan jag fick utskriven samtidigt som filen skapades. Allt såg helt rätt och riktigt ut. Så jag skickar filen och tror att allt är klappat och klart. Då kommer ett felmeddelande; nånting om nån syntax som gör att de inte kan läsa filen. Jag som inte ens vet vad syntax är i sammanhanget. Mycket frustrerande, måste jag säga. Och när jag ringer kundsupport kan de inte hjälpa mig. Människan verkade inte veta vad syntax är hon heller. Hon tyckte jag skulle försöka skicka filen igen i morron och se om det gick bättre då!?!  Kanske filen rättar till sig under natten. Teknik är bra, MEN DEN MÅSTE FUNGERA!!!
 
image4
Här är en bild på en dator som fått virus. Jag tror nu inte att mitt problem idag ligger i att datorn fått virus, men bilden visar en dator som ser bekymrad ut. Jag lägger därför över problemet från idag på denna dator så slipper jag ligga sömnlös inatt och fundera på vari felet kan ligga. Kanske denna stackars dator kommer på lösningen inatt.

I övrigt har det varit en ganska bra dag. Solen skiner och jag fick skjuts till jobbet av min dotter och hennes barn. Maja skulle nämligen till tandläkaren för första gången. Hon hade övat på att gapa hela morgonen. Hade varit kul om hon bitit tandläkaren i fingret. Det är ju klassiskt.

Hej för nu...........

Inget särskilt händer

Idag har det varit en helt vanlig dag på jobbet. Det har inte hänt så särskilt mycket. En av mina uppgifter såhär i början av terminen är att registrera alla som ska ha inackorderingstillägg det här läsåret och idag har jag äntligen fått det gjort. Det känns lite stressigt att ligga efter med såna saker eftersom det handlar om folks pengar. OK, nu är det gjort i alla fall och om inte deras bidrag kommer till deras konton på utsatt dag, så beror det i alla fall inte på mej. Det är skönt att veta. Nu är det bara CSN rapporteringen som måste funka också, så att alla våra elever får sina bidrag som de ska. Från och med denna terminen måste alla skolor rapportera via nätet, oavsett hur man rapporterat tidigare. Vi har inte fått uppdateringarna till vårt system förrän idag, så nu är det bara att hålla tummarna för att vi lyckar få till en fil att skicka. Jaja, vi får väl ringa CSN och bråka i annat fall.

Här kommer en bild på min skola.

image3

Det ser riktigt trivsamt ut. Det är det också tycker jag.

OK, nu ska jag förbereda mig för en annan vanlig dag på jobbet... imorron.

Hej då:)

Mitt alldeles första inlägg

Så har man alltså skaffat sig en blogg. Alla bloggar ju nuförtiden och man blir ju nyfiken. Kan detta vara något för mig. Tja... det återstår att se.

Vad vill jag med min blogg? Vet inte ännu. Kanske kommer detta inte bara att vara mitt första inlägg utan också mitt enda. Jag tror inte det. Jag är vanligtvis kanska tålmodig (läs envis) så jag kommer nog att skriva lite då och då, hur ofta vet vi inte ännu.

Vad kommer jag att blogga om. Tja, jag är en medelålders kvinna, gift med två vuxna barn och två barnbarn som är mina ögonstenar. Det är inte helt otroligt att jag kommer att skriva om dem lite nu och då.
Jag jobbar också som administratör vid en gymnasieskola. Kanske detta kommer upp som ämne nån gång. Kan vara bra att ha någon form av ventilationsmöjligheter när jobbet tar för mycket av en. Av och till kan man ju känna att det blir för mycket, och man behöver släppa ut lite ånga. Tja...  vi får se.
Kanske kommer jag att skriva om mina drömmar och förhoppningar. Även en medelålders kvinna har sådana.
Kanske kommer jag att skriva av mig mina frustrationer över hemmet och hushållet och min man och grannar och vänner och allt som finns i min vardag.

Maja, min dotterdotter tycker i alla fall att jag ska ha en fisk i min blogg. Så här kommer den.....

image2

Visst är den fin, Maja har själv valt den.

Hejdå för nu.....


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0