Kanonväder faktiskt!

Du milde vilket kanonväder vi fått. Den riktiga sommarvärmen kom idag. Nu måste vi nog snart plocka ut innanfönstren i sovrummet. Blir alldeles för varmt annars. Går inte att sova då. Ja, passa på att njuta nu innan det andra sortens värme kommer. Den som tar andan ur en. Det blir svårt att hitta syre. Jag har i alla fall fått in (nästan)  alla betygsfilerna från lärarna. Endast en lyckades glömma en av filerna. Den med betygen på. Och inte gick det att få tag på människan heller, Måste ordnas på måndag annars kan det bli kris. Men men, nu är det helg och jag tänker inte jobba det allra minsta förrän på måndag igen.

Värmen tär faktiskt litegrann på katterna också. De tycker bäst om att ligga i skuggan och vila. Nån gång emellanåt måste de förstås ut och kolla läget, trots den varma solen. Stalon passade på att fånga en ödla som han kom in med. Det var mycket bättre att leka med den under köksbordet tyckte han. Nåväl, ut kom de båda. Katten  har jag sett igen, men inte den stackar ödlan.Stiliga herrar, eller hur! Stalon närmast och Svante lite bakom. Precis som vanligt alltså, Svante håller sej i bakgrunden förutom om det gäller att slåss. Då håller han sej framme och Stalon söker skydd inomhus eller i nåt träd eller nåt.


De gillar att var ute båda katterna och det är jag glad för. Stalon tycker visserligen att han har det bäst inomhus på natten, men Svante är ofta ute. Sover väl i källaren emellanåt kan jag tro, men det är nog en hel del att kolla in på natten. På morronen brukar han ligga på räcket till "uteplatsen" och spana. Där har han lite översikt över reviret skulle jag tro.

I torsdags var jag förresten på fika hos mina favoritkonstnärer. Fyra ungdomar på min skola som har gjort en tavla till mej som hänger på mitt kontor. Jag fullkomligt älskar denna tavla. Skulle någon komma och ta den ifrån mej skulle jag gråta floder, så är det bara.

Bästa tavlan av alla, nämligen!!!

Nä, nu har jag inte tid att sitta här längre. Bellikk kokar kaffe så jag planerar att hålla mej framme. Sen ska jag gå ut och hämta in den rena tvätten. Det är något av det mysigaste jag vet vid den här tiden på året. Hämta in ren tvätt som hängt ute i solen och torkat. Den ska helst hämtas på kvällen när solen inte steker alltför varmt längre. Underbart.

Hej för nu.............................


Åsså Mötti Härs förstås!Mitt i ögat

Oj vad jag är dålig på att blogga då. Och inte har jag kommit på nåt bra att skylla på heller. I och för sej har det varit en hel del att göra, men nog hade jag hunnit alltid. Men saken är nog egentligen den att jag inte orkat. Om jag hade velat hade jag nog kunnat hitta på nåt att skriva, men det är som om luften har gått ur mej. Speciellt kände jag det så när jag hade fått iväg alla betygsfiler till lärarna. Trodde det skulle bli helt lugn efter det, men då fanns det naturligtvis en massa annat som blivit lagt åt sidan medan jag jobbat med dessa eländiga filer. Nåja, nu är de iväg och jag jobbar på att komma ikapp med allt annat. Sen  blir det en hektisk period igen när det är dags att lägga in betygen och och köra betygskataloger och låsa och det ena med det andra. Det ska i alla fall utmynna i rapport till intagningskansliet och till slutbetyg till studenterna. Sen ska det även skickas filer till VHS. Men i slutet av juni börjar min semester. Det ser jag faktiskt fram emot.

Lite jobbigt har det faktistk varit för mitt vänstra öga har krånglat med mej. Det är det öga som är opererat, men mina besvär kommer inte av operatinen utan av att glaskroppen lossnar. Glaskroppen är nåt geleaktigt inne i ögat. Det är inte farligt, men jag måste vara lite observant på vissa symtom eftersom den kan, om man har otur, dra med sej näthinnan också och det däremot är allvarligt. Nåja, inga symtom ännu, men jag har fått en fläck mitt i synfältet som irriterar nåt alldeles oerhört. Enligt läkare måste jag leva med den och hjärnan kommer så småningom att "se" förbi de så jag inte märker av den. Men just nu märker både jag och min hjärna de, och det med besked. Men men, med envishet och mörka glasögon ska det nog gå.

Sisådärja, nu blev det faktiskt ett inlägg i alla fall. Hoppas det gå att lägga ut nu också då. Det har varit problem med det de senaste gångerna jag skrivit nåt.

Hej för nu.......................................

Mötti Härs

Knasiga blogg :-(

Jag skrev ett inlägg igår. Det visade sej inte på bloggen :-(   Får se om det följer med när jag lägger ut det här!!!

Då, nu och sen

I går var jag hos ögonläkaren och i dag har jag migrän. Men i morron är en ny dag! Just dé :-)

Mötti Härs!

RSS 2.0