Nattugglan

Nu är klockan långt efter läggdags och jag är fortfarande vaken. Undrar varför???? En sak vet jag i alla fall. Jag kommer med största möjliga sannolikhet att vara otroligt trött i morron när det är meningen att jag ska vara vaken och jobba. Världen och tillvaron är bakfram. Faktiskt. Kan kanske vara idé att lägga sej och försöka sova i alla fall. Om inte annat kommer jag att lyckas somna strax före det är dags att gå upp. Men sån är Murphys lag, eller som min pappa kallade den, Lagen om alltings djävlighet.

Tja, egentligen har jag inget att skriva om så...

hej för nu..............................

För omväxlings skull

Idag hade Bano lagat mat tills jag kom hem från jobbet. Så skulle man alltid ha det :-D Men han verkar inte vilja flytta hem till mej för gott. Jag erbjöd honom anställning som hemmafru, men hans "lönekrav" var lite mer än vad vi skulle orka med. Nåja, jag får väl fixa maten själv när jag kommer hem i fortsättningen också. Ska nog gå det med. I övrigt inget nytt. Väntar otåligt på att jag ska få lön. Bara en knapp vecka kvar nu.

Nog för ikväll!

Mötti härs!!!

Köp en tulpan...

Igår var jag så trött att jag trodde inte jag skulle ta mej till soffan innan jag skulle somna. Helt fel hade jag inte. Jag somnade innan jag hade fattat vad de visade på TV. Vaknade igen efter knappt en timme. Gick och la mej och sen började min natt. Jag var klarvaken. Fanns inte en chans att somna. Klockan gick. Jag tittade på det ena TV-programmet tråkigare än det andra. Satte mej vid datorn och surfade lite. Blev lite trött, men så fort jag la mej ner var jag klarvaken igen. Naturligtvis somnade jag till lagom till det var dags att gå upp. Sammanlagt blev det väl sådär 2 timmars sömn. Så ikväll är jag trött. Har dock haft lite att göra så jag är fortfarande uppe och vaken. Kan vara lika bra så jag inte kör en repris inatt. Hoppas, hoppas, hoppas att jag får sova några timmar i sträck i alla fall.

Idag var en av mina arbetskamrater också på jobbet. "OJ vad fint försommarväder det är, man skulle ju inte sitta inne en sån här dag....."  "Ja nu är det fint" säger jag. Sen börjar jag tänka på vad hon sa. Försommarväder.... Det är april! Varför måst människor alltid leva i nån annan tid än nu? Det är ju vår för tusan. Det som alla tjatat om i flera månader. Nu är den här så njut för katten. Försommarvärme!?! Jag kom att tänka på en sketch med Lars Ekborg där han bl.a. sjunger en liten stump. Jag kommer ihåg texten eftersom jag tyckte den var kul.

Köp en tulpan, annars får du en snyting
köp av en snubbe med blomster i år.
Köp en tulpan, langa hit lite kosing
och lär dej din dönick att NU ÄR DET VÅR!


Just det, nu är det vår! Passa på att njuta nu, och hör sen!

Mötti härs!

Hej för nu.......................

Möblerna är på plats :-D

Nu har mina nya kontorsmöbler kommit på plats. Hela dagen har gått åt till att fixa och ordna och försöka bring lite reda i kaoset som uppstod när jag packade ner allt i lådor före påsk. Jisses vad mycket papper det får plats på ett enda kontor! Men nu är det i alla fall på väg åt rätt håll om än inte färdigt ännu. Det finns fortfarande några lådor som inte är urplockade och allt satt på rätt plats. Jag vet faktiskt inte vad som är rätt plats till allt ännu. Men det löser sej väl allt eftersom. Bra blir det i alla fall. Och gissa om det är kul att höja och sänka skrivbordet allt efter andan faller på. Nåja, kanske nyhetens behag. Med tiden blir det nog inte lika ofta. Nu måste jag ju demonstrera för alla som kommer in :-D 

Det värsta är att hela expeditionen ser lika rörig ut som mitt rum. Detta måste lösas i morron. Tror nog det ska gå bra. Chefen ska också ha nytt skrivbord förresten, så på hans rum kommer det att vara rörigt i alla fall tills på torsdag. Kollegans rum däremot måste vi få se till att ordna med det snaraste (dvs. i morron). Men det ska väl fixa sej. Vaktisen och hans kollega får komma och bära möbler utav bara den, så de så.

Jag har i alla fall jobbat järnet idag vilket har medfört att jag är hur trött som helst nu. Konstigt att lite fysiskt jobb ska fresta på en lathund så enormt :-) Men så är det. Vägen från skolan och upp till busstationen var minst fyra gånger så lång som vanligt idag. Trodde nästan jag skulle vara tvungen att stanna och sätta mej på trottoaren och ringa efter taxi utanför blomsterhandeln. Jag var totalt slut. När jag kom fram till busstationen kändes det som om jag varit ute och gått i flera timmar och inte en kvart som det vanligtvis tar att gå den vägen. Vet inte hur länge det tog idag. Kändes länge i alla fall. 

Nähä, nu är jag så trött så jag vet inte hur jag ska ta mej till soffan så jag kan sova framför TV´n ett tag innan jag går och lägger mej. Kanske jag kan luta mej mot bordet och sova först för att få ork att röra mej lite...

Nä, nog för idag!

Hej för nu...........................................Åsså Mötti Härs :-D


Frågor och svar

Detta har jag knyckt från Mandelen som i sin tur knyckt det från Ninni. Håll tillgodo ;-D

Du heter: Jag använder av princip inte några riktiga namn här i bloggen, ej heller mitt eget så jag hoppar denna fråga

Smeknamn: Annemira! Sen har jag blivit kallad både det ena och det andra genom livet, men Annemira får räcka.

Låt som när du är ledsen sörjer till: Ingen alls, sörjer gör jag helst i tystnad och ensmhet så jag riktigt kan vältra mej i sorgen utan att blir störd.

Beroende av: Att ibland få vara ensam och ladda batterierna.

Vad tror folk om dig? Att jag alltid är glad. I bland verkar det även som om de tror att jag är osårbar också.

Stämmer det? Nej, jag är väl förmodligen som alla andra, dvs. alla möjliga sinnestämningar och osårbar är jag inte.

Vad får du oftast komplimanger för? Jag har svårigheter med att ta till mej komplimanger så jag kan inte  säga att jag vet.

Vad säger du för att imponera på någon? Jag har insett att det inte är nån idé att försöka sej på nåt sånt. Det slår i så fall fel. Kanske man lyckas bättre med att bara vara sej själv. Jag hoppas i alla fall det.

Hur imponerar man på dig? Jag är svårimponerad av naturen. Men humor och självdistans är en god början

Brukar du skratta för dig själv? Nä, inte speciellt ofta i alla fall. Har nog hänt om jag läser en rolig bok typ Passilinna. Annars kan jag möjligen på sin höjd dra lite på mun.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Det finns ingenting att visa" Någon hade skickat ett tomt SMS, förmodligen utan att veta om det.

Var bor du? Sveavägen

 Trivs du där? Ja

Äger du några converse? Nä.

Sprit, cider, vin eller öl?
Vitt vin om det ska vara något.

Brukar du bli för full?
Nej. Jag dricker som sagt helst vitt vin och då företrädesvis tyska lantviner som inte är mycket starkare än saft. Orkar sällan dricka så mycket på en kväll att jag blir full.

Vad har du för mobiloperatör? Telia

Är du allergisk mot något? Ja nånting, men jag vet inte vad. Jag blir täppt i näsan av och till. Och så får jag tidernas huvudvärk av hyacinter.

Har du haft sex idag? Nej.

Hur svarar du i mobilen? “Ja, det är Annemira” (fast egentligen mitt riktiga namn)

Vem ringde du senast? Beccaq

Vad sa den du senast pratade med i telefonen? Hon skulle ta reda på en sak åt mej och maila mej ikväll.

Antal timmar sömn inatt: Sov dåligt i natt så kanske jag fick 4 timmar sammanlagt.

Sov du ensam? Ja, eftersom Bano inte är här just nu la jag mej i hans säng och tittade på TV när jag inte  orkade sova.

Brukar du komma i tid? Ja, med god marginal. Lite störande för jag får alltid vänta. Kan bli riktigt tråkigt när den jag ska träffa inte kommer i tid.

När mår du bra? När räkningarna är betalda. Och när jag umgås med mina barnbarn och med goda vänner.

När blev du fotad senast? Torsdag i förra veckan. Vi satt på centralen och åt pizza och Bellikks kompis halade upp kameran och fyrade av. Han var dock hygglig nog att fråga om det var OK först. Så länge jag slipper se bilden så fick det gå bra sa jag.

Hur känner du dig nu? Trött och sliten. Jag har packat ner hela mitt kontor i lådor idag. Jag får ju nya möbler och städerskan ville bona golvet inne hos mej innan vi tog in de nya möblerna. Smart att passa på när det är tomt.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart

Vad tycker du om dina fötter? Jag är glad att jag har dom och att de fungerar. Inte har jag några speciella krämpor just i fötterna heller.

Vad saknar du. Mamma och pappa, det var så länge sen de dog så man tycker ju att man skulle vara van. Det är jag väl också, men saknar dem gör jag i alla fall. Ibland skulle jag vilja prata med dem om mina bekymmer, men så kommer jag ihåg att de skulle ju vara mycket gamla nu om de hade levat och jag hade nog inte velat lägga på dem mina problem. Men jag saknar dem som de var när de levde och var vad de själva skulle ha sagt "i farten". Sen saknar jag Storsan. Det går inte en dag utan att jag tänker på henne.  Sen saknar jag mina goda vänner T och U. Även kallade Drakarna. Det var så länge sen vi sågs nu. Måste faktiskt göra något åt det snart.

Hade du en bra kväll igår? Nej, jag hade vansinnigt ont i magen. Det var väl orsaken till att jag sov så dåligt förstås.

Favoritdryck på morgonen: Te.

Rakar du benen? Nä, inte om det inte är nåt särskilt Jag är väl för lat. Däremot vaxar jag dem på sommaren.

När brukar du oftast gå och lägga dig? Allt mellan 22 och 01.

Är du blyg? Både jag och nej. Gillar inte att prata när det är för mycket folk som lyssnar. Annars har jag nog växt ifrån det.

Sysslar du med någon idrott? Nej.

Vill du hellre ha mail än brev? Jag tar gärna emot både och. Om jag gillar dem eller inte beror i första hand på innehållet och avsändaren.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja.

Har du spytt offentligt? Nä, i alla fall inte i vuxen ålder

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag? Löneförhandla.

Är du nöjd med ditt liv? Ja, även om det ju alltid finns utrymme för förbättringar :-D

Är du bortskämd? Tror faktiskt inte det.

Vad gör du i morgon? Ska påskhandla tillsammans med Mandelen.

Vad är det värsta du vet? Ormar, falukorv och att dammsuga.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Tjugo kronor som går åt i cafeterian på jobbet kanske. Har egentligen inga pengar att slösa bort.

Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Har inte en aning.

Vad längtar du till? Att det blir såpass varmt väder att man slipper elda för att inte frysa.

Vad använder du för shampoo? XL colour protection

Vad är det finaste du fått? Förutom det uppenbara, dvs barn och barnbarn så vet jag inte. Alla de små egentillverkade presenterna från barn och barnbarn är faktiskt speciella. 

En speciell dag du minns: Svårt att välja ut en. Det finns så mycket som kan göra en dag speciell. Jag har ju sett svaren om barnens födelse och bröllopsdagar och annat. En av de dagar jag minns tydligast är faktiskt den dag jag började första klass i skolan. Det var på min 7-årsdag. Allt var spännande och jag skulle få en massa nya kompisar. Vi samlades i klassrummet och alla föräldrar var med. Sen ropade fröken upp oss, en i taget och vi skulle svar "ja". Sen skulle vi tala om när vi fyllde år. Jag svarade tydligt och bra "ja" när mitt namn ropades upp. Sen sade jag klart och tydligt att jag fyller år "23 augusti". Då skrattade alla åt mej eftersom det ju var den 23 augusti den dagen. Jag hade ju glömt det och ville helst av allt ramla ner i ett hål i golvet. Jag förstod inte varför alla måste skratta åt mej för att jag fyller år just den dan. Många gånger senare tänkte jag på att jag skulle ha svarat "idag", men hade det gjort nån skillnad egentligen.  Förmodligen inte, alla hade nog skrattat i alla fall. Och inte var den nån som försökte förklara skillnaden för mej. Jag var ju faktiskt bara 7 år och upplevde att jag hade sagt något dumt och skrattretande när jag talade om vilken dag som var min födelsedag. Jaja, det är några år sen nu, men den dan finns klart och tydligt i mitt minne fortfarande.

Hur gammal är du? 54.

Tycker du om någon just nu? Ja, massor med människor :-D

Du samlar på: Erfarenheter

Gröna eller röda äpplen: Röda.

Vem ringer du när du är arg/ledsen? Ingenm jag kryper ihop och gömmer mej och vill inte prata med någon.

Gillar du golf? Inge aning, har aldrig prövat.

Vilken tid gick du upp idag? 06.00.

Har du sovit i din egna säng inatt? Nä.

Har du strumpor på dig nu? Ja.

Är det okej att gråta? Ja.

När grät du senast? Måndags tror jag. Tror det var Spårlöst på TV.

Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Betala av lån och sen spörs det om det finns nåt kvar.

Bär du glasögon eller linser? Glasögon, alltid.

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej.

När går du upp ur sängen en helgmorgon? Vid sex-halv sju-tiden.

Har du någon piercing? Hål i öronen.

Vill du gifta dig? Jag är gift.

Vill du ha barn?
Jag har barn. .

Solar du ofta? Nej.

Är du bra på att laga mat? Ja.

Är du flygrädd? Ingen aning, har aldrig flugit

Hur vig är du? Inte ett dugg.

Är du musikalisk? Jadå, sådär lagomt.

Vad dricker du helst när du är törstig?Vatten.

Vilken är din favoritglass? Rocky road.

Tror du på ett liv efter döden? Kanske… Vet dock inte på vilket sätt.

Tycker du om sushi? Ja.

Vad äter du helst när du ser på film? Godis.

Bor dina föräldrar tillsammans? Ja, så länge de båda var i livet i alla fall. Nu bor de i samma sten, om man frågar Lillsessan.

Har du tandläkarskräck? Ja.

Är du morgon- eller kvällsmänniska? Jag har blivit morgonmänniska.

Vilken ögonfärg har du? Brun.

Har du någon gång gråtit dej till sömns? Vet inte... kanske.

Biter du på naglarna? Nej.

Röker du? Nej.

Hur ofta tränar/motionerar du? Jag promenerar till bussen till och från jobbet, och så promenerar jag när jag ska nånstans inom lagom avstånd.

Senaste låt du hörde: Snälla, snälla, snälla, Caroline af Ugglas

 

Det var det hele :-D

Mötti härs!!!


Di ha komme nu :-)

De nya möblerna kom idag, precis innan vi skulle stänga för dan. Men jag får inte in dom på mitt kontor förrän till påsklovet!!!!  Nåja, jag kan nog behöva tiden till att röja bort allt som ska ut innan dess :-)

Mötti härs!!!!!!!!!!!!

Många gram blir det!

Gaaaah, jag är ruskigt dålig på att blogga. Hade ju tänkt skärpa till mej och komma med nya inlägg minst tre-fyra gånger i veckan i alla fall. Men, men, det ville sej inte riktigt. Men nu kommer det i alla fall ett inlägg.

Kan ju passa på att berätta att jag ska få nytt skrivbord till mitt kontor. Ett som man kan höja och sänka alldeles efter tycke och smak. Detta är ett resultat av att företagssköterskan hälsade på och tyckte att mitt kontor var långt under all kritik. Hon tyckte dessutom att alla mina hyllor som är fulla med papper och grejer är rena allergifällan. Det dammar ju om sånt. Jag ska få ett skåp ochskå. Det har jag faktiskt tänkt på rätt länge, men har inte kommit mej för att be om detta. Nåväl, möblerna är beställda och ska komma inom en vecka sa dom när jag ringde. Så nu har jag börjat rensa i gamla papper och grejer. Nu ska det bort, allt onödigt. Så är det bara.

Så det blev en dag i bärandets tecken. Vi hade beställt en massa material och däribland en pall kopieringspapper. Gissa vem som tog hand om det. Jag säger bara det att jag inte känner något som helst dåligt samvete för att jag inte tränar ikväll. 48 lådor papper => 5 buntar papper/låda => 500 ark/bunt => 80 g/ark. Det är bara att räkna hur mycket papper jag lyft idag.

Sen avslutade jag arbetsdagen med att blöda lite näsblod igen. (Nej Kalle, jag håller inte med om att man ska ligga ner. Då kommer bara blodet att rinna ner i halsen och ut genom munnen. Inte fräscht). Det gick dock över ganska snabbt idag.

Nej, nu slutar jag för jag måste släppa ut katten.

Hej för nu...............................PS. Nu måste jag släppa ut den andra katten också :-D

Mötti  härs!

RSS 2.0