Upp och ner och den lidande tiden

Lillsessan har fått för sig att jag ska lyfta henne upp och ner... hela tiden. Idag hann jag nästan inte dit förrän hon ropade att hon ville vara upp och ner !!! Det är ansträngande att lyfta treåriga småsessor upp och ner gång på gång. Jag säger det bara som en ren information.

Det är fantastiskt hur mycket energi det ryms i de små kropparna. Önskar jag hade en bråkdel av den, speciellt nu om dagarna. Är lite tjockt med uppgifter nu. Idag stängde jag till och med dörren för att jag skulle kunna jobba ostört. Kollegan sa till mej att om jag ska kunna tänka så måste jag få vara ifred ett tag. Och rätt hade hon också. Mest förargligt var att det kom en vuxare och skulle hämta sitt betyg. Hon ringde förra veckan och jag skrev upp det på en lapp, men i röran på mitt skrivbord har lappen försvunnit. Som tur var var allt klart och det var bara att skriva ut och få rektor att skriva på. Men jag måste erkänna att det känder en gnutta pinsamt. Jag hade ju lovat att det skulle vara klart. Nåja, hon fick sitt betyg och såg så strålande glad ut när hon sa att nu ses vi inte mer, så jag tror jag är förlåten, litegrann i alla fall.

Jag har satt imorron som sista inlämning av betyg men nu börjar jag få en aning ångest. Känns som om jag inte skulle hinna. Hoppas inget hakar upp sig för då ligger jag dåligt till. Men jag tröstar mej med att jag är tidspessimist, jag tror aldrig att tiden räcker till.


image75
(Bilden är hämtad från SR barnwebben och är en illustration till ett program som heter "Om tiden som lider")

Nähädu.. nu får det räcka, jag känner att det är dags att sova snart. Ska ju upp klockan 4.

Hej för nu...............................................

Slutspurt och middag hos småtrollen :-D

Jaha, så har slutspurten på terminen börjat. Och jag börjar jobba klockan 6 på morronen. Skönt att komma igång förstås, men jag måste erkänna att det har varit lite motigt att gå upp klockan 4. Men det kommer sig väl, det brukar det göra. Dessa två timmar extra om dagen gör faktisk stor skillnad. Idag har jag fått mitt system uppgraderat så de närmaste dagarna måste jag kolla igenom vad som är nytt och vad jag därför måste lära mig GENAST. Då är det skönt att ha lite extra tid på morronen, innan alla kommer och innan telefonen börjar ringa, inte minst.

Efter jobbet har jag och gubben varit och hälsat på småtrollen och ätit middag tillsammans med dem och deras pappa. Känns onekligen lite lyxigt att få åka och äta utan att behöva så mycket som tänka på vad som ska ätas över huvud taget. Bara sätta sig vid dukat bort. SKÖNT! Och barnbarnen är det ju alltid roligt att träffa.

Skönt att vädret har bestämt sig för att vara vackert också. Hoppas bara det får fortsätta. Det är klart att vi inte kan ha en hel sommar utan något regn, men det räcker så bra med nån liten skur då och då. Inte en enda lång skur hela sommaren.

Nähänä, nu får jag ge mej med babblandet för idag.

Hej för nu..........................

Slut på det roliga!

Jaha, så var barnbarnen tillbaka i föräldrarnas vård.  Det har varit jättekul. Vi har lekt och promenerat och ätit både mat och godis (det var ju lördag igår). Jag har bland annat varit bjuden på kalas i lillsessans hus. Alla fick spagett både till mat och som tårta. Spagettitårta:-D

Lillprinsen somnade som han skulle igår kväll, sov hela natten och kom knallande till mormor vid ungefär kvart över sex i morse. Mormor tog mandels råd och la honom i sängen bredvid och killen låg och tittade sig omkring utan ett ljud. Det gav mej möjlighet att dra mig en timme till, vilket inte alls gjorde ont.

Lillsessan fick vara uppe så länge hon ville igår. Hon somnade strax efter tio i soffan och sen sov hon till över halv nio i morse. Min goa bonussessa somnade också i soffan, lite senare än lillsessan, och sov längst av oss alla. Hon kom ner pigg och färdigklädd sådär en kvart i nio. Min morgon idag blev alltså lugn men utdragen. Men det är skönt att inte behöva stressa på nåt vis.

Nu vet jag att hungrigast i världen är min lillprins. Just de. Han var den som åt frukost både först och sist. När jag tänker på det så var min pappa lite sån också. Men han åt i och för sig otroligt långsamt, vilket inte lillprinsen gör.

 Nåväl, nu är de som sagt åter i föräldrarnas vård och jag lyckades åtminstone hålla dem hela om än inte rena. Inga nya skador på någon av kropparna, tack och lov! Däremot är de tillräckligt smutsiga för att det ska synas att de ha varit aktiva :-D

Själv är jag inte lika trött som jag trodde jag skulle vara. Det är en överraskning. Däremot är jag tillräckligt trött för att inte vilja laga nån middag idag. Vi får väl se vad vi hittar på. Det får i alla fall inte under några som helst omständigheter vara något komplicerat, så är det bara. Det får väl bli nåt mötti härs :-D eller hur1

Nog babblat för den här gången.

Hej för nu...............................

Barnvakt :-D

OK, nu bär det iväg! Från och med nu (ja nästan nu i alla fall) är mormor barnvakt medan föräldrarna är på bröllop. Ska bli kul. Förväntar mig fullt ös hela tiden :-D

Önskar alla en trevlig helg!

Hej för nu....................................

Bortsprungen schal och nya glasögon !!!

Åååååååh, det är inte bara i min hjärna det är kaos . Det är kaos i mitt hus också. Nu har jag och mandel gått igenom nästan alla skåp och lådor vi kan hitta i jakten på schalen. Men den är puts väck. Jag vet med 100% säkerhet att den finns i huset. Jag har inte kastat den, jag är helt säker. Den var nämligen en gåva till mej från min svärmor en gång för länge sen, innan jag gifte mej. Den hade tillhört hennes mor men hon tyckte att jag skulle ha den. Nu ville mandel låna den till helgen, men jag hittar den inte, gaaaaaahhh! Skulle inte förvåna mej om den håller sej borta tills precis det är för sent och sen kommer den fram. Jaja, är det inte typiskt så säj!

I övrigt så har jag varit en snabbvisit till Karlstad. De ringde från min optiker vid lunchtid och talade om att mina glasögon är klara. Så jag tog första bästa buss iväg och hämtade dem. Jag stannade i Karlstad i totalt 35 minuter. Men det räckte för att jag skulle få glasögonen provade och justerade och jag hann till och med köpa mej ett par senilsnören. Det känns kluvet med nya glasögon. Jag ser ju bra, inget snack om saken. Men det tar lite tid att vänja sig vid nya bågar. Och eftersom jag har progressiva glas så måste jag vänja skallen vid var i glasen jag ska titta när jag tittar på olika avstånd. Jaja, det brukar gå fort att vänja sig, så om ett par dar är jag väl van. Då har de nog hunnit bli ordentligt smutsiga också så jag känner igen mej. Varför går det inte att hålla glasögon rena? Det kanske vore en fråga för någon ambisiös forskare. Rätt person skulle nog kunna skriva en hyfsat tjock avhandling i ämnet.

Nähä, nu får det vara nog med pladder, jag måste fundera mera på var jag eventuellt kan ha lagt schalen!

Hej för nu..............................................

Förargliga minuter

OK, det är sagt att vi ska ha personalmöte mellan kl. 15 och kl17. Men det är i alla fall så fruktansvärt retfullt att mötet ofta slutar sådär ca en kvart före kl.17..... för då har min buss gått för bara 5 minuter sen (annars är det ju trevligt att få sluta lite tidigare än sagt). Så då blir det att vackert vänta till klockan är 18:20... om bussen kommer i tid förstås, annars kan man få vänta hur länge som helst. Nåja, nu är det gjort och jag är hemma. Tänker inte reta mej på detta mer idag i alla fall.

Idag utnyttjade jag tiden bland annat till att köpa en ny duschslang och munstycke. Det är hur länge sen som helst (flera år skulle jag tro) sen jag påpekade för min sakkunnige man att det läcker från duschslangen, men han är ruskigt kreativ när det gäller att hitta argument för att inte fixa såna saker. Men nu har jag lurat honom. Nu gäller det bara att få honom till att byta den. Skulle ha gjort det själv om jag bara vågar. Rädd att det blir fiasko om jag försöker. Men jag kanske ska börja så kommer han nog och tar över, annars kansek jag klarar av det själv och han blir avslöjad som lögnare med tanke på alla hans tidigare argument för att slippa fixa detta.

I övrigt närmar sig helgen då jag ska vara barnvakt hos lillsessan, lillprinsen och deras storasyster. Mandelen och mågen ska ju på bröllop. Det ska bli roligt, men jag misstänker att jag kommer att vara ruskigt trött på söndag kväll :-D

I övigt kan jag meddela att vi fick besök av en försäljare på jobbet idag. Den killen torde inneha rekordet i att prata mycket, och fort. Huvva va mycke han hann säga under tiden han var inne hos oss. Jaja, det är väl det han lever på.

Nähänä, nu får det var nog för idag tror jag!!!

Hej för nu...........................................

Medicindosering, sömnproblem och MCgubbe :-D

Nu är det lite, lite spännande att vara annemira. När jag var på gastroskopin fick jag order om att äta medicin så att jag är symtomfri, men jag ska heller inte äta mer än jag måste. Det betyder att jag nu, när jag är symtomfri, ska minska på dosen. Gillar inte riktigt att riskera bli dålig igen, men jag förstår ju också att det inte är till nytta för någon annan än pillertillverkaren om jag överdoserar.  Mitt problem är närmast, hur tusan ska jag komma ihåg att ta medecinen när det inte blir lika varje morron. Nu ska jag pröva med ett piller varannan dag. Nu måste jag vara tillräckligt vaken innan jag åker till jobbet så jag vet om jag ska ta piller eller ej. Hittills har det ju varit att vara tillräckligt vaken för att ta piller. Nåväl, blir väl nån sorts vana detta också. Om det dessutom funkar och jag inte blir dålig så ska jag minska dosen ytterligare. Då kan man börja och tala om att man behöver var vaken.

På tal om vaken så är jag konstigt trött. Har väl inte sovit som allra bäst de senaste nätterna. Först var det ju så uschligt kallt att man nästan inte vågade somna av rädsla för att frysa fast i kudden, sen när man började elda blev det istället så hunnans varmt att det inte gick att sova då heller. Kanske därför jag känner mej som om jag inte orkar resa mej från stolen och gå till soffan och sätta mej igen. Blir väl att jag får sitta kvar framför datorn och surfa istället, i alla fall tills jag uppammat tillräckligt med ork för att gå och lägga mej. Men det kommer att ta tid är jag rädd... hmmm!

OJ! Nu hör jag skrammel från köket. Jag tror minsann att gubben håller på att plocka ur diskmaskinen... om jag sitter alldeles still och tyst kanske han fyller den på nytt och kanske till och med sätter igång den. Det vore grejer det :-D Gubben var förresten iväg till Karlstad idag med motorcykeln. Det skulle göras nån service på den. Han körde en omväg också för att han tyckte molnen såg lite mindre regntunga ut åt det hållet än om han skulle ha kört raka vägen. Det resulterade i att han var tvungen att stanna och söka skydd under en gran. Det regnade och haglade visst nåt alldeles kopiöst ett tag. Men han fick i alla fall tid att sitta där och filosofera och han passade också på att tycka lite synd om sig själv. Men han erkände att han egentligen hade det ganska bra. Han har sina ljusa stunder den mannan :-D

Nähänä... nu har jag babblat nog för den här gången.

Hej för nu..................................


Brrrrrr.....

Idag har det varit kallt. Huset var kallt att vakna i, sen var vi hos Mandelen på kaffe och inte hade de det nåt varmare där heller. Så i eftermiddag har jag eldat. Det börjar tina upp, men under en period var det varamare ute än inne. Nu har det ju klarnat upp också vilket väl betyder att natten blir kall. Vi får sova i skift så det inte slocknar i pannan. Om jag får välja så tar jag sovskift från sådär en elvatiden ikväll till klockan sex i morron bitti. Men jag kan inte elda sen, för då måste jag göra mig iordning för att åka till jobbet. Gubben får vara vaken hela tiden helt enkelt. Eller också får vi elda så länge vi är vakna och hoppas på att det fortfarande är plusgrader i badrummet i morron bitti.

Frågan är om det kommer hem nån gubbe alls. Han åkte från min bror för minst en timme sen, och sen har jag inte sett honom. Det tar bara två minuter att köra men han har väl blivit uppehållen på vägen antar jag. Lillsessans lekstuga måste ordnas med och det har faktiskt hög prioritet, så är det bara :-D. Och gubben, han är väl som katten och kommer hem när han blir hungrig.

I övrigt känner jag mig lite lätt yr. Jag längtar efter mina nya glasögon så att jag kan titta med båda ögonen när jag läser och skriver. Men det tar väl sin lilla tid, det har jag ju blivit upplyst om.

Nåväl, imorron är det måndag och ny arbetsvecka. Vi får väl se vad det blir av den. Den stora anstormningen av betyg kommer inte riktigt än så det kan nog kanske bli ganska lugnt. Ska passa på att ladda inför nästa vecka då jag förmodligen har mer än nog att göra.

Hej för nu..........................

I morron är det fredag :-D

Det börjar märkas på flera sätt att läsåret börjar närma sig sitt slut. Dels har förberedelserna för studenterna börjat ta fart. Dels börjar lärarna diskutera problemet med att sätta betyg. De tänker kanske inte på det medan kurserna pågår, men nu när de snart måste bestämma sig, då dyker tydligen problemen upp. Sen kommer de (i alla fall en hel massa av dem) till mig och frågar om regler och bestämmelser. Och hur det blir om de inte kan sätta betygen inom utatt tid. Mohahaha, jag känner mig mäktig. Nåja, jag har ju också föresatt mig att bli alla lärares skräck. Jag ska jaga dem med både det ena och det andra tills de har fullgjort sina plikter och satt alla betyg och skrivit på alla betygskataloger. Jag kanske till och med hotar dem med Mötti härs! Jodå, jag ska också försöka svara på frågorna de kommer med. Jag har ju faktiskt varit tvungen att lära mej en hel del om detta så lite kan jag nog svara på. Det jag inte kan svara på kan jag ju i alla fall försöka ta reda på. Men sen kan jag jaga dem med betygskatalogerna :-D

Jag sa "Hej, allt bra?" på teckenspråk till busschauffören idag. Han fattade inte vad jag höll på med, så jag var ju tvungen att tala om det. Sen önskade jag honom Mötti härs, han fattade inte det heller. Och eftersom jag inte kunde hjälpa honom med det så frågade han alla (i alla fall några av dem) som klev på bussen efter mig vad mötti härs är. Alla utan undantag såg förvirrade ut, någon såg till och med ut att vilja ångra sig och ta en senare buss. Trodde nog inte han var riktigt säker att åka med. Ojojoj vad man kan ställa till :-)   Busschaffisen såg i alla fall ut att ha kul så då var jag i alla fall till någon nytta idag.

Å i morron är det fredag :-D


Hej för nu......................................................


Besök på jobbet :-D - och besök hemma :-D

Å så  helt plötsligt är det onsdag (onstad). Är inte helt säker på hur det gick till. Men ännu värre är att jag tycker det borde vara torsdag. Ändå har det alldeles nyss varit helg. Det är väl ännu ett bevis på min förvirring. Sunlinda kom i alla fall och hälsade på idag på jobbet. Kul att se henne igen, och hon fick reda på att hästen heter lilla gubben, så nu behöver hon inte undra på det längre. Hon fick reda på lite annat också, men det kanske vi inte ska skriva så mycket om (hehehehe). Nåväl, hoppas hon snart har vägarna förbi igen så vi kan få träffas.

Idag efter jobbet kom mandelen och barnbarnen och hälsade på. Lilllsessan såg lite rester efter Storsan och Beccaq från i fredags. Det låg lite chips på bänken som hon genast bestämde att de inte alls var moppas (helt rätt) utan de var faktiskt hennes och mormors (ehmm). Sen hittade hon ett paket med kex som vi hade tänkt äta tillsammans med några goda ostar. De var också hennes och mormors. När det gått ett tag så visade det sig att de nog egentligen var bara hennes. Nåja, hon lät lillebror också få flera stycken kex och faktiskt så blev det några kvar. De kanske kan vara bra att ha kvar nästa gång småtrollen hälsar på.

image74

Nähänä, nu får det räcka för denna gången!


Hej för nu..................................


Söndag

En skön dag. Vädret vackert. Fick besök av mandelfamiljen på förmiddan. Tvättade lite och lillsessan hjälpte mej att hänga tvätten. Sen promenerade vi hem till mandel där mågen höll på att köra ved. Lillsessan var, hjälpsam som hon är, tvungen att hjälpa pappa med veden och lillprinsen passade på att sova i över en timme när vi promenerade iväg för att hälsa på moppa och min bror som  också höll på med ved. Sen beslutade vi oss för att grilla lite. På det hela taget en skön söndag. Och i morron är det måndag :-D

Mötti härs...

Hej för nu.................................

Fredag!!!

OK!!! Nu är det bloggträff... eller vad vi nu ska kalla det. Det är Storsan, Beccaq och jag. Vi hade från början tänkt att det skulle var en teckanträff, och det har också sysslat med. Vi kan numera säga både det ena och det andra på teckanspråket. Just de! I övrigt handlar kvällen om god mat (Beccaq har lagat en fantastiskt god butter chicken till oss) och en massa vin och en och annan god drink. Dessutom har vi skrattat konstant hela tiden och det tänker vi fortsätta med. Det har dessutom hänt en hel del kul incidenter t ex har undertecknad backat in i en dörr, till övriga närvarandes stora glädje. De andra var till och med tvugna att SMSa till mandelen om det. Dock kan jag meddela mandelen och övriga världen att jag inte har krupit omkring på bänkarna i köket!!! Så de så!

OK, kul har vi, så är det bara. Och oavsett vad Beccaq säger så har jag hängt upp mina gardiner igen. De hänger precis där jag vill ha dem. Så det så!!!

Just de !!!

Jiiiihaaaaaa!!!  På onsdag ska jag till optiker för att prova ut nya glasögon. Ska bli skönt med rätt styrk på glasen :-)

Å i morron får jag vara barnvakt åt lillsessan och lillprinsen :-D

Just de !!!

Hej för nu...................................

Storverk och äppelmos!

Idag har jag uträttat ett storverk. Det tycker i alla fall jag. För snart ett år sen dog min svärfar. Idag har jag lyckats få rensa ur hans garderob. Eller garderober kanske är mer rätt att säga. Han hade tre stycken fulla. Han var en man som tog vara på allt. och han kastade aldrig något som kanske eventuellt skulle kunna komma till användning. Därför hittade vi en hel garderob full med jackor. Jag kan inte säga att jag har sett dem förut. Det var allt från gamla militärjackor av modellen grötrock och gamla militärpälsar till snygga skinnjackor. De enda jackor jag säkert minns han har använt är de gamla grötrockarna. Skinnjackorna har jag aldrig sett förr. Jaja, han ansåg väl att de skulle kunna komma till användning och då var det ju helt rätt att spara på dem.

Bland alla skjortor och kostym och byxor och tröjor hittade jag hans gamla slipsar också. Han ägde hela två stycken. Färdigknutna. Jag tog vara på dem och gav dem till mandelen. Hon hade ett mycket speciellt förhållande till sin farfar :-)

image73


I övrigt kan jag meddela att jag just nu känner mig som det där beryktade äpplemoset :-D Har ni aldrig hört talas om det så fråga Pippi (eller Storsan som hon också kallas). Magen har bestämt sig för att göra sig påmind, möjligen beroende på att jag har syndat och faktiskt ätit lite för mycket saker som jag inte ska. Men halsen är nästan helt bra igen efter äventyret i tisdags.

Nähänä, nu får det vara nog för idag.

Hej för nu.......................................................................


RSS 2.0