Gah!

Att vakna mitt i natten efter att ha sovit ett par timmar och hosta så man nästan kräks. Det gör i alla fall inte mej på gott humör. Fan!

Och nu har katten börjat härja också :-(

Mötti Härs :-(

Orkar inte.......

Alltså, den här förkylningen jag har dragits med nu i ett par veckor tar hårt på kärringen måste jag säga. Eftersom jag var hemma i några dagar på grund av detta (och pga ögoninflammation) så har jag bara jobbat tre dagar. Men det känns som jag jobbat en månad non stop. Idag tar det ut sin rätt. Jag sov tills gubben kom hem från jobbet vid halv niotiden. Var uppe tills jag fått i mej en kaffekopp och satt på diskmaskinen. Sen la jag mej på soffan... och slocknade som ett ljus. Hade faktiskt planer på att se en film, men den började och slutade utan att jag märkte det. Det enda avbrott i sovandet har varit en och annan hostattack. Jag tror faktiskt Bano försökte ringa också, men det blev mest hosta han hörde från sin mor idag. Det var förresten före jag somnade också, så det räknas inte som avbrott.

Sen har jag varit och handlat. Det var allt. Nu försöker jag tvätta lite kläder, hoppas jag orkar hålla mej vaken nog att hänga dem när maskinen snurrat klart. Har vi tur så orkar nån av oss fixa lite mat också. Bellikk ska jobba så han behöver kanske något att äta innan han åker. Han är inte heller på topp (har varit lika förkyld som jag, och lika länge) så jag räknar inte med att han tar några större inititativ när det gäller tillagande. Nåja, det är kanske bra om jag orkar röra på mej något  innan jag slocknar igen. För som jag känner mej så kommer jag inte att ligga vaken inatt. Jag är tillräckligt trött för att sova dygnet runt nu känns det som.

Nej fy buse vilken klagolåt. Jag har det i alla fall så mycket beviljat att jag kan sova om jag vill. Och det vill jag. God natt!

Åssa Mötti Härs!

Nävisst fasen, hänga tvätt var det.... nä det får vänta en liten stund. Måste bara blunda lite....

Anorna mina

Jaha, då var man där igen då. Jag sitter uppe alldeles för länge. Jag har varit trött nog att gå och lägga mej en lång stund, men det har inte blivit av. Fastnade i en släktträdforskarcdpryl. Brorsan håller alltså på med släktforskning och har bränt ner en cd med mina släktingar åt mej. Jag fattar inte hur mycket folk det får plats i en enda släkt. Men det är klart, man kallar väl inte alla släktingar förstås. Det blir ju väääääldigt långt håll på en de, och vääääääldigt länge senl. Jaja, hur som helst så tittade jag på detta en liten stund och när jag kollade klockan så var det inte nån liten stund. Det handlade om ett par timmar, hmmm.

I övrigt är jag glad att det är fredag i morron. Känner av att jag varit sjuk. Orkar inte riktigt så mycket som jag skulle ha velat. Jag är med andra ord helt färdig när jag kommer hem från jobbet. Men nu är det bara en dag kvar innan helgen och då ska jag göra så lite som möjligt känner jag är planen.

Nä, nu är det väl äntligen dags att kleta in ögonen med salva och gå och lägga sej.

Mötti Härs!

I selen igen :-)

Sådärja, nu har man repat sej tillräckligt för att gå tilllbaka till jobbet igen. Det värsta är att jag möttes av en enorm hög med papper på mitt skrivbord. En pappershög som inte fanns där när jag gick därifrån innan jag blev sjuk. Men som en lärare sa. Det är ju bara bevis på att jag uträttar något när jag är där Om skrivbordet hade varit tomt hade man ju i alla fall börjat undra vad jag springer där för. Ligger nog litegrann i det han sa i alla fall. Men jag orkade inte ta itu med högen utan samlade ihop hela bibban och la det i mitt fack. Var tvungen att "avstressa" mej med ett skrivbord jag känner igen innan jag gick igenom det hela. Låter konstigt förstår jag, men det är så jag funkar. Vill egentligen inte ha saker lagda på mitt skrivbord utan föredrar att få allt i mitt fack. Då har jag i alla fall chansen att ha en viss ordning och struktur på jobbet. Jaja, det är i alla fall mitt sätt att fungera.  Och det är skönt att vara tillbaka i de vanliga gängorna igen.

Nä, lite förkyld känner jag mej allt fortfarande. Och ögonen är mycket mycket bättre men det känns att de inte är helt bra än. Nu är det snart dags för mej att kleta in dem med ögonsalvan och gå och lägga mej. Det är lika spännande varje gång jag ska gå tillsovrummet med ögonen fulla av salva. Jag ser inte så värst mycket då förstås. Men jag har hittat rätt hittills, så det kanske funkar ikväll också.

Nä, nu får det räcka för ikväll!

Mötti Härs :-D

På cirkus med lillsessan.

Igår var vi på cirkus, lillsessa och jag. Det var kul. För min del var det nog lillsessans ansikte genom hela föreställningen den allra bästa behållningen av kvällen. Och när sen självast cirkusdirektören kom och pratade med henne. Då var det enormt. Hon lovade honom i alla fall mycket allvarligt att hon skulle komma tillbaka nästa år. Så då får vi väl hoppas det blir så :-D

Mötti härs!

Cirkus

Om lite drygt en timme så bär det iväg. Då ska jag och lillsessan på cirkus :-D Min födelsedagspresent måste ju nyttjas och nu är enda chansen. Ja, just de!

Kuuuul!

Blåsa bubblor genom en slang

Jag hatar telefonköer. Jag skulle, på grund av ögoninflammation, ringa vårdcentralen och få lite hjälp tänkte jag. När jag väl kom fram till att få lov att stå i kö överhuvudtaget lovades jag en kötid på ca 5 minuter. Det tog nära en halvtimma dvs. 30minuter. Varför måste dessa eländiga maskiner ljuga så in i vassen. Jag vet inte att såna där beräknade kötider någonsin stämmer.

Nåväl, jag kom till slut fram till en sköterska som inte ville ha mej till vårdcentralen på grund av att jag smittas (jag är förkyld också, hosta ni vet.). Hon rekommenderade mej istället att gå på apoteket och köpa koksalt och nån receptfri salva. Mot hostan ska jag ha lite vatten i en petflaska och blåsa bubblor genom en slang. Det viktiga här var att det inte var för mycket vatten i flaskan och att det var en slang. Inte sugrör. Jaja, jag ska göra precis som hon säger. Tänk om det faktiskt fungerar. Då har jag ju i alla fall sparat in avgiften för läkarbesöket. Det finns annat jag gärna använder de pengarna till. Sådärja, detta betyder en dag till hemma från jobbet. Vi får se hur det blir i morron.

Mötti Härs!

Sicka presenter!

Idag fyller jag år. När man fyller år händer det att man får presenter. Kan nån gissa vad jag har fått?  Jag har fått ögoninflammation!!!! Det stod inte med på min önskelista faktiskt. Hmpf.......

Ok, jag har fått fina presenter också. Av barn och barnbarn har jag fått ett jättefint chakraarmband. Jag fick själv välja vilket och jag valde 6:e chakrat. Ametister. Hur fint som helst. Och så har jag fått cirkusbiljetter av lillsessan. Två stycken, en till mej och en till henne :-D De är till i morron kväll så jag hoppas ögonen inte har kläggat igen alldeles då. Sen det finaste av allt. Teckningar från både lillsessa, lillprins och bonussessa. Jätte, jätte, jättefina :-D

Nä, nu ska jag och mina dimmiga ögon gå och sova. Hoppas det är bättre i morron. Annars får jag svårigheter med jobbet.

Mötti Härs!

Envis är ja...

Nu är jag där igen. Jag orkar inte gå och lägga mej. Verkar som om jag aldrig lär mej heller. Nu ska jag ju inte upp nåt speciellt tidigt i morron, men jag skulle ju kunna lägga mej nu när jag ändå är trött. Nåja, så småningom så. Skulle väl tro att jag kommer att ha ett gigantiskt hostanfall i samband med läggdags i alla fall, så det kan kanske vara lika så gott att inte ens försöka. Men eftersom jag ska vara barnvakt ett tag i morron bör jag nog ha några timmars sömn med mej i alla fall.
Och på måndag ska jag och lillsessan på cirkus, sådeså :-D

Nä, nu får jag nog försöka sova ett tag i alla fall. Om jag inte lägger mej nu så riskerar jag att piggna till och då är det ju ännu svårare att somna.

Mötti härs :-)

Fan också :-(

Och rätt hade jag. Idag är jag sämre i både halsen och förkylning. Dessutom tror jag att jag har feber. Det blir till att stanna hemma från jobbet ett par dagar. Detta ingick inte i planen. Fan också. Men nu är det så det är. Måtte det i alla fall gå över fort. Nu går jag och lägger mej.

Mötti Härs....

PS. Och jag som skulle hälsa på Becca och hennes lille son :-(
Får satsa på nästa vecka....

Galenpannan Annemira!

Nu är det officiellt. Jag är inte klok. Jag ska upp om tre timmar och fyrtiofem minuter. Dessutom har jag ont i halsen och börjar bli förkyld lite smått. Hade jag varit klok hade jag lagt mej för minst ett par timmar sen. Men det är jag inte. Så det så! Det får bli till att koja alldeles bums faktiskt. I morron är jag nog alldeles halvdöd :-(

Mötti Härs!

Världens bästa barnbarn :-D

Ok, nu är det söndag och jag har varit heltidsmormor färdigt för den här gången. Ooooooooooooooj va söta ungar det är. Bäst i världen, så är de bara. Jag och moppa hämtade dem på dagis på fredag eftermiddag och sen åkte vi och åt pizza tillsammans. Barnen var inte hungrigast i världen, till moppas stora glädje. Då fick ju han mera pizza ;-D  Lillsessan var jättetrött och letade fram sitt nattlinne och tog på sej så snart vi kommit hem. Hon somnade för klockan åtta och sov till klockan åtta på lördag morron. Lillprinsen däremot hade inte riktigt tid att sova sådär tidigt. Men han höll sej i alla fall kvar i sängen och efter att sådär en niotusen åttahundraelva gången ha talat om för mej att "mamma kommer heenta dej" somnade han. Jag har fortfarande int riktigt kommit på vad det betyder, men det var i alla fall viktigt nog för att säga det en gång till direkt när han vaknade vid halv sjutiden på lördag morron. Men sen var detta slutdiskuterat för han tog inte upp det nåt mer. Han hade förstås fullt upp med att köra omkring på sin bobbycar. Cars, eller bilar då, är nämligen det viktigaste som finns i den lille mannens liv för det mesta :-D Söta och duktiga är de i alla fall båda två, klagade inte alls mycket när vi drog iväg i ösregnet för att köpa lördagsgodis. Alternativet var förstås att inte få nåt godis och det hade ju varit illa :-D

Nåväl, kvällen blev det och mamma, pappa och storasyster kom hem och det var ju naturligtvis dagens höjdpunkt. Eftersom det regnade skulle mågen köra mej hem, men då protesterade både lillprinsen och lillsessan. Pappa fick naturligtvis inte åka nånstans utan att ta dem med sej.  Lillsessa tröstade mamma som var kvar hemma med bonussessan och  sa " vi kommer snart tillbaka mamma". Hon behövde inte vara lessen. :-)

Nåja, nu är det söndag och vi har gjort undan allt handlande som vi annars gör på lördag. Handlar åt svärmor är väl det viktigaste. Vi fick oss en kaffekopp hos henne också. Lite dåligt samvete får man emellanåt när det gäller henne. Vi skulle ju egentligen ta oss mera tid att besöka henne. Hon kräver ju så lite av oss, men hon ger så mycket. Älskade svärmor. Det är inte många som haft sån tur på svärmorsfronten som jag. Hon är faktiskt bäst. Så är det bara!

Ok, nu är det söndag och jag planerar att göra så lite som möjligt resten av dagen. I morron ska jag börja jobba tidigt. Inte för att det är extra mycket på jobbet, men för att just det jag håller på med nu är lättast att få gjort på morronen innan alla kommit. Hur det än är så kommer det alltid någon som behöver nåt eller så ringer telefonen. Det är kanske också så att jag är som mest  produktiv på morronen. Hur som helst så gillar jag dessa tidiga mornar. Och det kan väl vara skäl nog att ta sej upp på morronen ;-DFörresten har jag också en jättefin orkidé!


Nej, nu får det räcka för idag...

Mötti Härs!
PS Jag fick låna Broken Sword av Mandelen, nu har jag klarat hela spelet :-D Yesss!  Tack för lånet Mandelen!

Vuxstatistiken!

Idag har jag skickat in vuxstatistiken. Det är något av en bragd för jag lyckades för en gångs skull skicka den innan deadline. Tidigare har jag alltid behövt ringa och be om uppskov. Trevliga samtal visserligen för jag tror nordeuropas mest positiva människa jobbar på SCB. Hon verkar alltid vara på gott humör. Men den  här gången fick jag iväg den i tid och jag faktiskt dansade en liten svängom inne på expedidionen när det var gjort. Så nu är det dags för det obligatoriska "jag har skickat statistiken"-inlägget. Jag har fått inte mindre än två påminnelser om detta idag så då får det bli så. Ok, härmed var det gjort så håll till godo.

I övrigt är det mesta som det brukar. I morron efter jobbet ska jag hämta barnbarnen på dagis, sen har vi ett helst dygn på oss att mysa och ha kul innan föräldrarna kommer tillbaka. Det ska bli kul. Men jag gissar att jag kommer att sova gott natten mellan lördag och söndag. Det är lite högre tempo på dessa små människor än det är på mej :-D

Nej, nu får det vara bra för idag.

Mötti Härs!

Det lunkar på!

Idag har det varit en gansk lugn dag. Kanske för att alla lärare har varit borta på fortbildning hela förmiddan. Då passade vi på att först få besök av en försäljare. Han brukar komma ett par gånger om året och han är en riktigt rolig kille. De är alltid kul när han kommer. Inte för att vi handlar av honom varje gång, inte ens varannan gång, men han är alltid på gott humör. Idag handlade vi i alla fall. Inte mycket, men litegrann. Han verkade vara nöjd när han gick, men så hade han fått kaffe och tårta också. Min nya kollega fyller år idag nämligen. Grattis :-)

Direkt efter att försäljaren gått (faktiskt innan han gått) kom nästa besök. Vår kommunarkivarie kom och gick kollade lite i vårt arkiv och vi bestämde vad vi skulle skicka upp till kommunarkivet närmast. Det var ett välbehövligt besök för detta med arkivering är en hel vetenskap för sej, och vi är ganska okunniga på området. Det är skönt att veta vem man ska vända sej till när man inte har en blek aning själv. Ett bra besök.

Jag kom på ett problem som uppstått för mej här på bloggen. Jag har ju som princip att aldrig använda någr namn här på bloggen oavsett om de flesta som läser här ändå vet vilka jag menar. Jag har ju min dotter Mandelen, mina barnbarn lillsessan och lillprinsen. Deras storasyster bonussessan, min son Bano och min man Belllikk. Å så har jag min vän, bloggkompis och extradotter Beccaq. Sen har jag ibland nämnt kollegan som är min närmaste arbetskamrat på jobbet. Nu går hon i pension om några veckor och jag får en ny kollega. Men eftersom namnen kollegan är upptaget här av hon som går i pension så måste jag hitta på nåt annat att kalla den nya kollegan. Oj vad jobbigt det här blev. Ett problem som måste lösas i alla fall. Men det kanske ger sej själv när vi fått lära känna varandra lite bättre :-D


Här är en bild av min svärmors jättefina orkidé!

Nu får det var nog för nu!

Mötti Härs!

PS. Jag undrar om Beccas Hubert fortfarande heter Hubert eller om de kommit på nåt annat ännu :-D

Rivstart!

Idag har lärarna börjat för terminen. Så nu är det full fart som gäller. Och då menar jag full fart. Har varit en stressig dag som för min del började klockan sex i morse. Filen från intagningen kom inte förrän en halvtimme innan jag slutade i fredags så jag behövde ett par timmar extra på morronen för att hinna få till lite listor åt lärarna. Ok, i morron är det APT och mera full fart. Då börjar de som jobbar deltid. De behövde inte komma idag. Då blir det ännu mera full fart. Hoppas bara det inte blir lika stressigt.

Nä, nu ska jag sätta mej och göra ingenting ett tag innan jag går och lägger mej. Jag är trött.

Mötti Härs!

Ja se den katten!

Det är någonting konstigt med Svantes tillfrisknande. Han släpar fortfarande svansen, men han kan hoppa och skutta och springa omkring alldeles obehindrat. Han hoppar galant upp i soffan och ur igen. Inga problem. Men så kommer Bellikk och katten blir så stel och långsam och att hoppa upp i soffan är alldeles omöjligt. Han klättrar med frambenen upp längst gubbens ben och tigger om att bli lyft. Ja stackars vad svårt han har det. Jag tror jag måste skicka gubben på en längre resa eller nåt så katten inte behöver vara så dålig. Det räcker faktiskt med att Bellikk befinner sej i ett annat rum för att Svante ska må bättre. Kostig skada han har. Eller slug katt kanske man ska säja.

Mötti härs:-D

Nattuggla

Jag har varit trött länge nu. Nu måste jag faktiskt gå och lägga mej.

God natt!


RSS 2.0