Glasögon, släkt te släkta och köttfärspaj.

Yessss, igår kom mina glasögon tillbaka från optikern. Skönt att kunna se utan att bli yr och illamående. Det har funkat med terminalglasögonen, men jag har haft problem med att se på lite längre håll. Men nu ser jag alldeles utmärkt. Och inte blir jag varken yr eler illamående heller :-D

Fick förresten reda på att en "släkt te släkta" är med i årets Robinson. Nu måste man ju titta på det också. Ett avsnitt i alla fall. Nåja, vi får se. Kan ju kanske var underhållande i alla fall, jag vet inte.

Jag har varit förkyld ett tag, inget allvarligt, men litegrann. När jag kommit hem idag och skulle till att börja laga mat började jag blöda näsblod nåt alldeles kopiöst. Det ville bara inte sluta. Fick få med en hoprullad bomullspad i näsan för att kunna fixa till lite att äta. Köttfärspaj blev, och gott blev det också :-D

Nä, nu får det räcka för idag.

Hej för nu...............................

Då välter skolan

Jag längtar efter mina glasögon. Att gå omkring med terminalglasögonen hela tiden ger mej huvudvärk. Skiiiiiit ååååååh!

Idag hittade jag betyget jag letat efter i två veckor minst. Skööönt. Jag blev faktiskt orolig ett tag. Vore inte bra om katalogen varit borta. Så man lär sej väl hur det är sorterat så småningom, när det blir dags för pension kanske. På tal om det. Min kollega hotar med att hon går i pension till hösten. Det ser jag inte fram emot kan jag tala om. Det känns som om hela skolan kommer att välta när hon inte ska vara där längre. Hon hör dit på ett sätt som ingen annan gör. Vi får väl ringa på henne och tigga henne att komma och hjälpa till med något i alla fall en gång i veckan.  Då kanske skolan klarar sej ett tag i alla fall.

I övrigt får jag besök av Beccaq i morron, mysigt :-D


Hej för nu.........................................................................

Svammel

Jag hade en gång planer på att uppdatera denna blogg om inte varje dag så i alla fall varannan. Skit heller. Det blir inte av. Jag kommer inte på det minsta att skriva om. Tanken var att jag skulle kunna skriva någo litet om vad som helst. Men men, jag kommer egentligen inte på något att skriva om nu heller. Men den här gången skriver jag i alla fall. Vi får vl se vart det slutar.

Den här veckan har jag varit ledig för att passa barnbarnen, det var kul. Vi hade två hela dagar för oss själva. Och sen firade vi Bellikks födelsedag på lördag. Bjöd honom på sushi. Inte hans favorit, men han fick hålla till godo, för vi andra gillar det i alla fall. Förresten fick han stuvade makaroner och stekt fläsk i onsdags, som var den dag han egentiligen fyllde, så han bör låta bli att klaga. Det var vad han önskade sej och då fick han det. Själv hade jag nog önskat något annat den dan jag fyller, men som man säger. Smaken är som baken, dvs. delad.

I övrigt går det förkylning överallt. Här  i huser har både jag och Bano drabbats. Men jag tror jag ska fixa att gå och jobba i morron. Känner mej faktiskt bättre än i morse i alla fall. Saken är dock den att jag hade planer på att börja tidigt några dagar den här veckan. Jag har av olika anledningar inte varit på jobbet mer än tre dagar de senaste tre veckorna. Sånt sätter spår på skrivbordet kan jag berätta. Vore skönt att få ett par timmar att komma ikapp på morronen några dagar. Vi får se, det beror på hur jag mår i morron när jag vaknar.

Nåja, ett inlägg blev det i alla fall, även om det var något av det mest ointressanta som skådats. Men så får det bli.

Hej för nu.........................


Extrapersonalen har åkt till Bryssel

Jaa då, jag ska vara hemma med sjuka barnbarn i morron och förmodligen i övermorron också :-) Ska bli kul att få umgås med dem. Kunde ju varit ännu bättre om de inte varit sjuka förstås. Har tagit två dagars semester i alla fall. Chefen såg lite undrande ut när jag kom med semesteransökan. Men när han fått klart för sig att det var för att han skickat båda Mandelens extrapersonal till Bryssel så skrev han på direkt. Nåja, det är väl inte den mest bråda tiden just nu, den kommer senare. Och föresten är kollegan på jobbet, så det finns folk där i alla fall.

Idag har jag letat efter gamla betyg så jag trodde jag skulle bli helt tokig. Konstigt detta med arkivering. Vi tänker så olika. Den som hade hand om betyg och betygskataloger för tio år sen tänkte på ett helt annat sätt än vi gör nu när det gäller arkivering. Hur man grupperade och hur man lättast skulle hitta katalogerna sen. Systemet  var ett annat och ser inte ut som det vi har idag och det är ju också en bidragande orsak till förvirringen. Nåja, efter att ha letat i flera timmar hittade vi det vi letade efter och allt är frid och fröjd. Nu är det bara ett ynka litet betyg som måste spåras, sen kan vi andas ut. Finns dock en liten risk att det är skickat upp till kommunarkivet vilket ju komplicerar saken lite. Men det löser sej. Arkivarien jobbar i början av veckan, så hittar jag det inte på fredag kontaktar jag henne på måndag. Så är det bara. Hon ska förresten komma och ordna i vårt arkiv också så småningom. Ska bli bra att få lite hjälp med hur man ska ordna saker på bästa sätt. Det ska ju gå att hitta papperen igen sen.

Nä, nu måste jag nog lägga ner för nu. Ska ladda lite inför Bellikks födelsedag imorron. Vi ska visserligen inte fira nåt förrän på lördag, men lite ska han allt få veta att han fyller år i alla fall :-D

Hej för nu......................................


Ärtsoppa

Jag hade tänkt skriva ett långt fint inlägg ikväll. Men det har dragit ut på tiden och nu är jag för trött. Men i morron ska Bano koka ärtsoppa. Det ska bli gott :-D

Kanske jag orkar skriva lite bättre i morron kväll. Det återstår att se!

Hej för nu........................

Med terminalglasögonen på

Fy busen vad dålig jag är på att blogga. Nu är det faktiskt mer än en vecka sen jag skrev nåt senast. Fy på mej. Jag gillar ju när andra skriver så då bör jag ju skriva lite jag också. Nåja, nu är det bara så att jag inte är i bästa skrivarform. Hoppas det rättar till sej nu när våren ska komma. Mars är ju en vårmånad. I alla fall borde det vara det.

I torsdags var jag i alla fall hos optikern. Det var den lyckligaste människa jag träffat på länge. Orsaken var att min syn på det opererade ögat har blivit så mycket otroligt mycket bättre. Det mest anmärkningsvärda var dock att synen på det andra ögat också har blivit mycket bättre. Kan kanske vara att det tidigare var överansträngt eftersom det fick dra hela lasset. Vet inte men det låte troligt tycker jag. Följden av min förbättrade syn blev att han behöll mina glasögon för att byta ut glaset på vänsterögat. Jag måste klara mej med mina terminalglasögon just nu. Då passar det förstås att sitta vid datorn så på det sättet är det ok. Men eftersom jag är beroende av glasögon hela tiden är det lite jobbigare när jag är ute och rör på mej. Så ska jag ha det i ca en vecka nu. Ska bli skönt när jag får tillbaka mina vanliga brillor.

I övrigt är det inget särskilt. Känner mej otroligt trött nu för tiden. Och så är jag trött på snö och på slask och jag vill ha vackert väder, just de.

Nä, nu får det räcka för idag.

Hej för nu...........................

Bloggkoll

Följ min blogg med bloglovin

Veckan som gick

Jaha, det var det här veckan det. Det blev inte fullt ut enligt planen. Jag skulle ju till optiker på onsdag, men de ringde bara några minuter före jag skulle gå till bussen och meddelade att deras optiker inte kunde komma in den dagen. Så jag fick en dag ledigt istället.  Jag hade ju använt en semesterdag till ändamålet så jag gjorde lite annat istället. Lunchade tillsammans med Mandelen till exempel. Det var mycket trevligare faktiskt. Och så fick jag gjort ett par andra ärenden också, såna saker som man skjuter upp för man orkar inte efter jobbet. Det var skönt att bara vara ledig utan några planer, ger tillfälle till avkoppling på ett sätt som inte förekommer så ofta. Inte i mitt liv i alla fall.  Nu måste jag bara komma ihåg att ringa och beställa ny tid på måndag. Det lät på den som ringde att jag inte skulle behöva vänta så länge på tid.

På torsdag var jag på begravning efter min morbror. Det var en fin högtid till  hans minne. Han var en glad och livad man och han fick ett ljust avsked. Det som var svårast att höra var när prästen talade om att just morbrors begravningsdag var hans frus dödsdag 23 år tidigare. Då hade till och med prästen svårt att hålla tårarna tillbaka. Jag vet inte men jag tror det var samma präst som förrättade hennes begravning också. Men men, hur sorgligt det än är med begravningar så är det en nödvändig ritual för oss att gå vidare när någon kär person har gått bort. Jag är glad att jag var med.

På fredag jobbade jag igen, och Bellikk var till veterinären med katterna, Stalon och Svante. Tror någon att de var lugnare på kvällen igår. Både ja och nej. De lyckades i alla fall att ta sej upp på bord och i fönster. Jag hade ju hoppats att jag skulle slippa ha katterna där i alla fall igår kväll. De verkade inte märka mycket av operationen. Däremot såg man att de var påverkade av bedövningne. Bakbenen hängde inte riktigt med, men det blev bättre framåt kvällen. De ville i vilket fall som helst till största delen ligga Bellikk och sova. Han hade riktigt besvärligt när han skulle försöka resa sej ur soffan. Två katter måste flyttas på och eftersom de var opererade lyfte han dem mycket försiktigt. Kanske onödigt försiktigt, men det är sån han är. Även katter som inte är opererade ska flyttas försiktigt. Nåväl, idag är de ganska lika sej själva igen. De har väl inte riktigt kommit igång än eftersom Bellikk inte har gått upp. De lever efter hans dygnsrytm tror jag. Men de har i alla fall varit nere och ätit och kollat runt lite. Det mesta var sej väl likt antar jag för nu är de uppe i sovrummet igen.

Nåväl, nu är det lördag och jag har blivit lovad besök av mina ögonstenar. De ska komma hit och hälsa på mormor och moppa i samband med införskaffandet av lördagsgodiset. Det ser jag fram emot. Spelar ingen roll hur jag mår innan. De lyckas alltid få mej att må bättre, även om jag ibland blir riktigt sleten av deras tempo. Man önskar ju att man hade lite av deras energi :-D

Nej, nu får det räcka!

Hej för nu.................................


Plan för vecka 10

Nu är det slut på sportlovet så det är full fart på jobbet igen. Kollegan har kommit tillbaka från sin sjukskrivning och vi har varit på föreläsning om ergonomi för kontorspersonal. Inte illa för en och samma måndag :-D

Här hemma har telefonen slutat fungera, men internet är det inget fel på. Skumt! Men Bellikk säger att det är nåt där ledningen går in i huset. Har med snön att göra tror jag. Ok, vi får se. Vi får väl använda mobilerna så länge.

På onsdag ska jag till optiker. Det är ett år sen min starroperation och då ska man visst kolla synen igen. Det är bra, för jag tycker mej märka att glasögonen inte funkar riktigt som de ska längre. Men jag får väl besked på onsdag.

På torsdag ska jag på begravning.....

Nä, nu får det räcka.

Hej för nu..........................

RSS 2.0