Äpplekaka med vaniljsås :-)

Jahaja, jag ville ju inte göra nånting alls idag. Men det blev 1 st äppelpaj och tre äpplekakor. Vi har sjukt mycket äpplen i trädgården i år och nånting måste man ju göra av dem. Av allt bakande finns för tillfällen 1 hel äpplekaka och en liten bit av en annan. Vi fick nämligen besök av Mandelfamiljen precis när kakorna var klara. Det var ju passande för då hade jag ju nåt att bjuda på. Smakade rätt bra med vaniljsås till. I annat fall hade det på sin höjd fått bli smörgåsrån med smör och utan ost. Ok då, de skulle väl ha fått med ost då. Äpplen är förresten goda att äta precis som de är också. Det kan lillsessan och lillprinsen intyga. De smaskade i sej ett par stycken var tror jag. Så de har nog fått sin dagsranson av äpplen idag.

I övrigt är det arbetsdag i morron igen. Önskar egentligen att jag kunde ta semester ett tag. Men det är vissa saker som måste hinnas med innan detta är möjligt. Nåja, en vacker dag är jag ikapp och då ni, då ska jag nog ta några dagar ledigt tror jag. Och göra så lite som möjligt förutom att sova. Så är i alla fall planen.

Nä, nu orkar jag inte mer.'

Hej för nu................................................

Lögnaktig webbsida

Bellikk är besviken, yr.no har ljugit för honom. Det regnar idag och det hade de inte talat om för honom. Nu får de allt skärpa till sej, säger de att det inte ska regna så  får de faktiskt se till att det inte gör det heller.  Just idag håller jag litegrann med honom. Han håller på och byter fönster i hallen och det är inte så jättekul när det regnar. Kan bli liiiiite blött nämligen.  I övrigt vill jag inte göra någonting idag, vi får väl se hur det blir med det.

Ha det bra alla, vi hörs av :-DJag vägrar....

Undrar varför det alltid är jag som måste leta igenom hela huset efter grejer och kvitton och  sånt som andra slarvat bort. Det slår i alla fall aldrig fel, gubben sitter i soffan och försöker se bekymrad ut medan han tittar på TV och jag far runt som en skållad råtta och letar. Men nu har jag lurat honom. Jag satte mej vid datorn i stället *mohahaha*.

I övrigt hade Bano (sonen) maten (nästan) klar när jag kom hem. Det var en välkommen överraskning. Ja just de, han deklarerade högtidligt att han inte kommer att laga maten i morron. Jag måste plocka fram nåt ur frysen nu, så jag inte står där som ett mycket fånigt fån i morron kväll efter jobbet. Och så måste jag kolla vad som behöver handlas. Det får Bellikk (gubben) ta hand om, just de!

Nähä, nu ska jag sätta mej och vägra leta efter det försvunna kvittot framför TVn istället. Han märker det bättre då.

Hej för nu................................................................................

Besök av BeccaQ :-D, å lite till..... ;-)

Idag har jag haft besök av BeccaQ på jobbet. Jättekul att träffa henne igen. Hon förärade mej en fin blomma i en jättefin ampel också, så nu har jag en blå och vit sain paula hängande på mitt kontor. Jättefint :-) I fikarummet blev vi sen påminda om att vi inte har hållit på med teckenspråk på länge. Men det blir inte detsamma när vi inte har dagliga raster att öva på, så de så :-(

Vi kom också på vad BeccaQ ska ha för funktion på skolan, ni kan läsa om det på hennes blogg. Orkar inte skriva när det redan är skrivet ju! Men vi måste ju i alla fall se till att hon kommer tillbaka, hon kan ju inte stanna på GC för länge, då får jag abstinens. Man är väl inte nybliven mamma för inte :-D

I övrigt fick jag skjuts hem idag igen, och jag får skjuts till jobbet i morron bitti. Man är faktiskt inte dummare än att man utnyttjar såna erbjudanden när de dyker upp. Det betyder att jag kan sova en hel timme längre än jag annars skulle gjort. Inte så fruktansvärt dumt alls :-) Dessutom går ju skjutsen hela vägen till jobbet.  Inga onödiga promenader på morronen inte. Sånt bör man låta bli, eller ...  :-/  Nåja, skjuts fick jag i alla fall och kom hem liiiiiite tidigare än  annars. 

Ikväll kommer sonen hem. Han har haft hela dagen på sej, men han orkar inte masa sej på nån buss som går ända hit utan måste bli hämtad i Årjäng efter klockan 22 ikväll. Ok, jag vet inte vad han har hållit på med. Kan säkert vara nåt jätteviktigt för allt jag vet. Men men... han har tur som har en syster som ställer upp och hämtar.

Nä, nu orkar jag inte mer.

Hej för nu.....................................

Förresten......... MANDELEN och MÅGEN!!!!! GRATTIS PÅ 2-ÅRIG BRÖLLOPSDAG :-D


ZZZZZZZ ;-D

Äntligen!!!!!!! Jag har väntat hela veckan och nu är den här... fredag kväll. I morron behöver jag inte vakna av väckarklockan utan kan sova så länge jag själv vill (brukar i och för sej inte betyda att jag sover längre än vanligt men jag slipper klockeländet).

I övrigt är det mesta sej likt. Kontoret är ett enda stort kaos av papper och jag ligger fortfarande minst en vecka efter i planeringen. Men det var ju så det skulle vara, eller hur.

I kväll tänker jag unna mej den oerhörda lyxen att sova framför TV´n heeeeela kvällen. Sköööööönt :-) jag är jättetrött.
Faktiskt, kvällen börjar nu så.......
... nu får det räcka för den här gången, suss gott ;-D


Hej för nu..........................................................................

Tur som en tokig !

Ibland har man tur. Som idag på personalmötet. Jag satt och tyckte synd om mej själv för att jag inte skulle komma hem förr än vid sjutiden. Men om du vill kan du få åka med mej säger den nye läraren. Visade sej att han har en bror som nästan bor granne med mej (på andra sidan torget) och att han sover över hos honom den här veckan. Fantastiskt! Vi kom överens om att jag får åka med honom till jobbet i morron bitti också. Detta betyder sovmorron, jag behöver inte gå upp före klockan halv sex.

I övrigt har jag inte mycket att berätta. Personalmötet var som personalmöten brukar. Segt. Men nu är det en hel månad till nästa. Skönt!

Nä, nu är maten klar.

Hej för nu......................................................

Jag spånar!!!

Min nya dotter, Beccaq, klagar på mej. Hon tycker att jag bloggar för dåligt. Så det är väl bara att ta sej i kragen och skriva nåt. Undrar bara vad det ska handla om. Får väl spåna på och se vad som kommer upp.

Idag har det varit kick-off/friluftsdag på jobbet. Det betyder att det blir lugnt för oss som är kvar på skolan. Men tro inte att det blir så mycket lugnare att man hinner ikapp. Nej då, men numera  har jag insett att det inte går att var ikapp med jobbet. Man ska vara minst en vecka efter. Jag lyckas i alla fall inte bättre än så. Just nu är det statistiken för vux som ligger efter. Sista dag för att skicka den var i fredags, men jag ringde till världens trevligaste människa som jobbar på SCB. Hur kan man vara så otroligt trevlig när man jobbar med statistik. Ja, jag vet inte, men hon är det. Aldrig att hon klagar på att hon inte får filerna i tid. Och det har nästan blivit en regel att jag ringer och ber om extra tid. Varje gång, lika trevlig.


Sen har jag lovat hjälpa till med SFI-statistiken också, den ska vara inne senast den 1 september. Det kom nåt papper häromsistens att de hade förlängt tiden, utan att jag behövde ringa och tigga. Får se om jag hinner. Men i det fallet är det nte jag som är ansvarig, jag bara hjälper till. Den ansvariga har ändå förklarat att vederbörande inte bryr sej ett dugg om ifall uppgifterna kommer in i tid eller inte. Anser det hela var slöseri med tid tror jag.

Ok, i morron är det den första riktiga skoldagen för terminen. Ska bli skönt när allt har kommmit i ordning och allt börjar flyta på. Det tar väl ett tag  innan alla har funnit sina platser, men sen är det väl snart jul.Nähä, Beccaq, är du nöjd nu? Jag lovar försöka uppdatera lite oftare. Vi får väl se vad som händer, men lite spånande ska jag väl kunna åstadkomma. Men nu tycker jag det räcker för idag.


Hej för nu..........................................................................

Mandelveckan är slut, och så har jag fått en ny dotter :-D

Ikväll har jag inte lagt lillprinsen, och jag har bara liiiite abstinens. Det är ju slut på vår gubbfria vecka och jag ska flytta hem i morron, så Mandelen ville lägga honom själv. Jag fick i stället titta på en film tillsammans med lillsessan.Det var faktiskt lika trevligt det :-D Mitt i filmen så tittar hon på mej och frågar "älskar du mej?". Det är ju klart jag gör :-D

På jobbet är det för närvarande ganska kaosartat. Man kan inte tro att vi ska vara färdiga att ta emot alla elever på måndag, men det är då de kommer så det måste vi vara. Det är ingen väg ikring, som min mor skulle ha sagt. Och det är faktiskt så att det alltid brukar vara klart till skolstart. Kanhända nån form av magi kanske :-D

I övrigt har jag  haft ont i huvudet hela dagen, men det har jag försökt ignorera. Det är inte helt enkelt, men det går ibland. Men om jag ska vara ärlig så föll jag till föga och tog ett huvudvärkspiller på eftermiddagen.

I går kväll hade vi besök av BeccaQ. Jag blev också officiellt hennes mamma, när en person på butiken frågade henne om jag var det. Hon nekade visserligen men vi kom överens om att det nog är så i alla fall. Att hon har en alldeles egen förträfflig mamma sen tidigare är inget hinder. BeccaQ är kvinna nog att ha flera stycken. Jag fick också tillfälle att presentera Mandelen och  sonen för deras nya syster. (OK, Mandelen och Becca har träffats förut, men då visste de inte att de är systrar :-)) Trevligt med en växande familj tycker jag :-D I övrigt var det ett mycket trevligt besök. Det brukar vara trevligt när BeccaQ är med. Också nån form av magi kanske, eller så är det den beryktade personkemin som träder in. Jag vet inte vilket. Trevligt hade vi i alla fall. Och glöm nu inte Becca att du lovade komma in på jobbet och hälsa på nån dag snart. Mamma annemira väntar förstår du :-D

Nähä, nog för idag tror jag'

Hej för nu..............................

Ny termin och ilsken lillprins :-) - och så nån som fattas :-(

Sådärja, nu har lärarna också börjat skolan inför höstterminen. Man kan ju lugnt påstå att det har varit mera liv och rörelse i korridorerna idag än det har varit de senaste veckorna. Personligen vet jag inte riktigt var dagen tagit vägen. Jag kom till jobbet i vanlig tid i morse, sen var det helt plötsligt lunch. Och eftermiddagen gick ju som vanligt onödigt fort. Har definitivt inte hunnit göra det som ska göras. Men det är väl egentligen det vanliga. Man planerar sin dag och så kommer det en massa emellan. Jag antar att jag inte är ensam om detta.

Det har också varit en konstig dag för många. Vi har fortfarande kvar minnesbordet för Storsan utanför dörren till expeditionen. Många har stannat upp och tittat, kanske skrivit en hälsning i boken. Det är fortfarande tungt att tänka på och det har blivit än mer overkligt nu när alla har kommit och hon inte är där. Men hon känns. Jag känner att hon är med oss i alla fall, hon hör till. Det kommer hon alltid att göra.


Ok. Nu har jag lagt lillprinsen för tredje kvällen i rad, Det gick fort för killen att somna ikväll också, trots att han var tvungen att skrika lite eftersom han var arg. Men det var ganska kul att kolla på honom när han tog paus i skrikandet för att kolla in om jag tittade på honom. Till slut var det inte kul längre så då var det lika bra att somna tyckte han. Och då gjorde han det.
Sonen har varit här i kväll och hälsat på. Min son alltså. Eller morbror Bulle som Mandel kallar honom i barnens ställe. Det var visserligen barnen han hälsade på, men vi fick oss en pratstund också. Kul, han är en trevlig prick :-DNä, nu vill jag inte skriva mer för tillfället.
Hej för nu..............................................

Mandelveckan

Nu har jag bott hos Mandelen sen i fredags. Kul att få umgås med barnbarnen på heltid. Fredag och lördag kväll jobbade Mandelen så då hade vi huset för oss själva, lillsessan, lillprinsen och jag. Då kan man ju passa på att göra som man vill, så vi passade på att bygga lite hinderbana i vardagsrummet. Det var kul :-D Sen åt vi pannkaka och efter det var det lika bra att sätta båda barnen i badkaret. De var liksom lite kladdiga..... Idag har Mandelen inte jobbat så mormor höll sej undan från hinderbanan, men grannpojken var här och byggde lite koja med småttingarna. Mycket uppskattat. Mormor tog sej en liten tupplur tillsammans med lillsessan (ok, inte lika lång som hennes men i alla fall) det var skönt. Mandel däremot har ingen ro i kroppen utan far runt och fixar och donar. Bär sej precis åt som en småbarnsmamma brukar göra. Minsta möjlighet så är det nya rekordförsök mellan tvättstugan och diskbaljan och plockande och fejande. Skönt att vara mormor måste jag säja.

Jag har tagit på mej uppgiften att lägga lillprinsen om kvällarna den här veckan. Igår var första gången och han var inte nöjd kan man säja. Han skrek järnet och tyckte absolut att jag inte alls skulle vara där. Han ansåg att mamma skulle lägga honom och att han skulle hålla på och fara runt i sängen i en och en halv timme varje kväll. Men mormor var ståndaktig och tillslut gav han med sej, och därmed sov killen. I kväll hade han redan insett vem som bestämmer och la sej lugnt tillrätta och tittade i taket några minuter och sen sov han. Jag var nere igen efter bara 10 minuter. Hoppas det går lika smärtfritt hela veckan. Annars får jag väl beväpna mej med tålamod, för har jag sagt att min uppgift är att lägga lillprinsen så är det så, punkt slut stjärnstopp. (Så sa mina ungar när de var små, vet inte var detta stjärnstopp kommer ifrån, men det var i alla fall definitivt.)

I morron är det jobb igen. Första dagen för lärarna. Blir lite mer folk i rörelse med andra ord. Nästa måndag kommer eleverna också. Sen är det full fart igen, som det väl egentligen ska vara när man jobbar på en skola.

Nä, nu får det vara nog för idag.

Hej för nu................................

Cirkus Wiktoria

Ikväll har jag varit på cirkus. Lillsessan ringde för några dagar sen och undrade om jag ville vara med. (Ja egentligen var det Mandelen som frågade för lillsessan lyckades inte formulera sej och tyckte att mamma skulle fråga) Klart att jag ville gå med när de frågar. Så ikväll var Lillsessan, Bonussessan, Mandelen och jag på cirkus. Det var många år sen sist, och då menar jag MÅNGA år. Det var faktiskt kul att se på lillsessans ansikte när hon fick se allt. Speciellt när det var damer med fina klänningar. Då lyste ögonen extra mycket. Bonussessan tyckte bättre om akrobaterna tror jag. Och så alldeles särskilt en som hängde i trapetser och klättrade i lakan. Han var fantastiskt duktig också, så där håller jag med Bonussessan. Men det var duktiga allihop, oavsett vad de gjorde. Alla var väl inte i världsklass, men ingen var dåig tyckte jag. Kul att få vara med i alla fall. Det är ju inte alla dagar man får se både getter och kameler inom samma timme. Mest glad är jag dock för att det inte fanns några stackars elefanter som var tvugna att stå på en liten pall, helst på ena frambenet. Jag blir alltid lite beklämd av såna stunt. Såna stora vackra djur med så mycket värdighet i sin uppenbarelse ska inte behöva balansera på små mjölkpallar. Nåväl, det var inga såna med på cirkusen vilket jag tackar för. Tror förresten att det finns nån lag om detta om jag inte minns alldeles fel.

Nä, nu är jag trött så nu skriver jag inget mer idag.

Hej för nu.............................................

De va den helgen de....

Sådärja!!! Nu var den här helgen slut då. I morron är det måndag igen. I fredags hade jag besök av Beccaq på jobbet. Det blev en hel massa prata och en ovanligt trevlig fika. Man kan säja att dan gick mycket fortare än den skulle ha gjort i annat fall. Nu får vi bara se till att träffas snart igen. Jag tror vi har tillräkligt med prat kvar för att kunna fylla flera timmar :-D

Nåväl, jag kommer inte att vara ensam på hela bygget från och med nu. I morron börjar de droppa in... semesterfirarna. Och veckan därpå är det full fart på personalen för att vara redo när eleverna börjar den 18:e.

I övrigt har det inte hänt så mycket. Det har regnat ganska oupphörligen den  här helgen. Det klarnade dock upp nu i eftermiddag. Så lillprinsen och hans pappa kom och hälsade på en liten stund nu i eftermiddag. Jag tror det är världens gladaste unge. Det ska inte mycket till för att han ska skratta och vara glad i alla fall.

Nähänä. Nu är det väl dags att börja planera för natten. Det är ju jobb i morron som sagt var.

Hej för nu...............................................................

RSS 2.0