Så trött, så trött...

Sunlinda undrar om jag har somnat på soffan, och det har jag. La mej för att läsa lite och somnade så gott.  Jag är ganska trött och sliten nu för tiden, så det var väl egentigen inte nån direkt överraskning.

I övrigt händer det inte så värst mycket mer än att det byggs och restaureras här hemma så jag bor i praktiken på en byggarbetsplats. Nåja, jag brukar vanligtvis leva i nån sorts kaos i alla falll, så det är väl egentligen inte nån större skillnad. Ska i alla fall bli skönt när badrumstaket är klart och lampan på plats igen. Nu har vi en förlängningssladd och en skrivbordslampa som belysning. Inte så lyckat kan jag berätta. Men det blir nog snart ordnat för Bellikk vill verkligen ha lampan tillbaka i badrumstaket och det är han som ska måla och fixa, nämligen.

Nej nu ska jag lägga mej och försöka läsa igen, eller om det blir sova :-D

Hej för nu............................................

Inte ihjälfrusen :-D

Nädå Sunlinda, jag har inte frusit ihjäl. Jag har bara haft semester. Tre dagar tillsammans med en helg vilket gör fem hela dagar då jag har haft absolut ingenting inplanerat. En hel massa promenad blev det i det vackra vädret, skööönt. Jag gav mej själv datorförbud också. Jag klarade nästan av det också. Kollade bara mailen ett par gånger. Men inget bloggande för min del. Jag tror det har varit bra för mej. Känner mej visserligen fortfarande trött och sliten, men inte lika totalslut som jag var förra veckan. Och nu är det snart helg igen, så jag ska inte klaga, inte idag i alla fall :-D

Här hemma fortsätter reparationer och ombyggnader hela tiden. De senaste dagarna har det byggts färdigt runt dörren som sattes in förra veckan. Sen har taket i badrmmet sänkts och just nu håller Bellikk på att spackla och tänker måla så snart han kan. Hoppas det blir nån dag när jag är på jobbet.  Då slipper jag hjälpa till *fniss*
Nähä, nu får det räcka för idag!

Hej för nu.................................................


Kallt i huset!!!

Fy busen vad kallt det är hemma hos mej idag. Nä, det är inte för att vi inte har eldat utan för att en vägg har slagits ut. Det ska bytas dörr och väggen ska isoleras. Det kommer helt garanterat att bli hur bra som helst, men just nu önskar jag att jag var nån annan stans. Nåväl, de är väl snart klara för idag, så jag förutsätter att det då kommer att var tätt i alla fall. Annars blir det så in i baljan kallt att jag inte kommer att orka gå upp i morron. Jag måste ju passera denna utslagna vägg på vägen till badrummet. Huset i övrigt är nog så varmt, vi har stängt alla dörrar nämligen.

I övrigt har jag försökt skicka läsårets första elevrapport till CSN. Men men... det är ju CSN vi har att göra med. Filen är klar och färdig. Såvitt jag förstår så är det inga fel där, men när jag ska logga in för att skicka filen. Då är det stopp. Jag använder helt rätt inloggningsuppgifter (jag har kollat, dubbelkollat och trippelkollat) men dum CSN påstår att antingen användarnamn eller lösenord är fel. Knasig blir man av sånt. Så nu har jag att se fram emot att få sitta i telefonkö imorron. Måste ringa deras helpdesk. Vågar inte försöka logga in fler gånger för då låser sej väl alltihop så att jag inte kan logga in på flera dagar. Se det går inte alls det för jag måste få iväg filen snarast om eleverna ska få sina bidrag. Jaja, detta är kanske nåt jag måste vänja mej vid. Det måste tydligen krångla i början av läsåret. Hoppas bara att det är hyfsat lugnt i övrigt på jobbet i morron. Jag är ensam på expeditionen. Kanske kan jag få lite hjälp av vår kurator. Om hon har tid kanske hon passar telefonen i alla fall. Vi får se.....

Jag har varit så otroligt trött och sliten ett tag nu, ska bli skönt att få vila nu till helgen. Skönt att det bara är en dag kvar innan jag kan stänga av klockan. Som jag ju har beklagat mej över tidigare, så har jag jobbat mycket den senaste tiden. Mycket saker som måste göras inom en viss tid (statistik). Och sen är det ju annat också som därför har fått släpa efter. Så får jag nu bara iväg denna eländiga fil, så kan jag andas ut sen. Håll tummarna för mej i morron, snälla!

Nähä, nu orkar jag faktiskt inte mer idag.

Hej för nu......................................................


GRATTIS Mandelen!

Idag fyller min fina dotter Mandelen år och jag vill bara säga

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN

hoppas du får en fantastiskt bra dag. 

Många kramar
Mamma

Massor av brev och gamla färdigheter

Ok, har man inte jobb så gör man sej.. heter det ju. Jag tycker i och för sej inte att det saknas jobb just nu, men jag har i alla fall sett till att det blev mer att göra. I förra veckan skickade jag ut 200 besked om inackorderingstillägg. Idag fick jag telefon från en konfunderad pappa. Han undrade om det kunde vara rätt, för i utbetalningsplanen stod det att de skulle få bidraget från och med september 2007 till och med maj 2008.  Förstår faktiskt karlns förvirring. Så det blev till att tacka honom för att han gjort mej uppmärksam på misstaget, och sen skriva ut 200 nya meddelanden, med rätta datum på. Skriva ett litet förklarande brev och skicka alltsammans på nytt. Det tog oss (mej och kollegan) två (2) timmar att få iordning alla breven. Man måste ju se till att rätt meddelande gick till rätt person också. Jaja, nu är det gjort och förhoppningsvis är det inget dolt fel på det nya meddelandet. Datumen är i alla fall rätt. Det är jag (ganska) säker på.

I övrigt har jag fått prova på gamla färdigheter såhär på kvällskvisten. Mågen ringde och frågade om jag hade nån lödkolv. När jag sa att javisst har jag det, så talade han om att han inte kunde löda, men hade hört att jag kunde så var det ju bara att ta med sej prylen och vandra iväg. Nåväl, lödningen gick bra och manicken funkar igen. Allt väl :-D

Nä, nu får det räcka för idag.


Hej för nu........................

Problem med ett par nollor!

Tänk vad en nolla för mycket kan ställa till mycket huvudbry. Eller i detta fallet två nollor för mycket. Jag skulle skicka in ett sent slutbetyg till VHS men jag fick hela tiden tillbaka att det fanns ett fel i filen. Felkoden betydde att programmets poäng inte stämde med Skolverkets bestämmelser för nationella program. Poängen ska var 2500, men filen visade hela tiden 0000. Höll på att bli tokig innan jag kom på att eleven var överförd till en annan enhet och programmet på den enheten inte hade några poäng. När jag väl kommit på orsaken var det i alla fall lätt åtgärdat. Så  nu är filen skickad och jag är nöjd. Skulle tro att det inte är många, om ens någon, som förstår vad jag svamlar om :-D

I övrigt har det inte hänt nåt särskilt på jobbet. Kollegan var visserligen ledig på förmiddagen och en "tillfällig" kollega satt på hennes plats, men i övrigt har det mesta varit sej likt. Hållit på med löpande arbetsuppgifter. Försöker jobba mej ner genom högen med papper som samlats bredvid min dator och i mitt fack. Kanske att jag kan ha kommit till botten nån gång strax före jul... om jag har tur. Det kommer ju nya saker  hela tiden också.

I kväll har jag varit och hälsat på Mandelen och familjen. De  har satt upp en vägg i vardagsrummet och istället för ett gigantiskt  rum har de nu två hyfsat stora rum. Lite ovant, men man vänjer sej nog snart. Jag tror det blir jättebra. Och så fick jag ju träffa barnbarna också, det gör mej alltid på gott humör. Lillsessan undrade ett tag om jag tänkte sova över hos henne, men vi bestämde oss för att det var lika bra att jag gick hem. Jag får ju träffa dem igen på torsdag, för då ska jag vara barnvakt :-D

Förresten, min migrän har hållit sej undan idag. Och det tackar man för!

Nä, nu får det räcka för idag.

Hej för nu....................................

Stordåd!???!

Läste just i Ninni Schulmans blogg att hon uträttat stordåd idag. Hon frågar också sina läsare vilka stordåd de uträttat idag. Jag vågar för min del inte svara i en kommentar på hennes blogg då jag läst hela långa listan hon radat upp. Mitt stordåd för dagen var nog att kliva ur sängen tror jag. Sen har det varit sparsamt med sånt. En alldeles otroligt envis migrän har ansatt mej hela dagen, så jag har mest bara försökt hålla mej i lugn inne på mitt kontor. Det har ju i och för sej gått ganska bra. Lite har faktiskt fått undan också, men ska jag vara ärlig så borde det ha varait mera gjort. Nåja, jag får väl ta i lite bättre i morron, för jag bara vägrar ha migrän i morron också. Det vore inte rättvist tycker jag.

Jag har förresten uträttat ett stordåd till. När jag kom hem lagade jag middag. Så nu blir det inte mera av den varan idag. Nu ska jag bara softa och kanske somna framför TVn. Så är i alla fall planen.

Nu orkar jag i alla fall inte mera idag.

Må så grankott (som Nicke Lilltroll sa)

Hej för nu............................................................

För kännedom

Idag har jag skickat vuxstatistiken :-D  Nu är det bara resten kvar... sen ska jag ta semester tror jag. Jag kan i alla fall tro att jag ska det. Hur det sen blir det får bli en annan fråga.

Hej för nu................................

RSS 2.0