Tiden

Tiden är en konstig företeelse. Vi har alla olika syn på den. Hur ser tiden ut egentligen. För en massa år sen satt vi några stycken och diskuterade hur vi föreställer oss tiden, som metafor. Jag föreställer mej tiden som en tillplattad spiral. Den går i cirkelrörelser, men den är inte en rund ring. Man kommer ju aldrig tillbaka till där man varit tidigare. Därför är det en spiral. Så ser jag det i alla fall.Bano däremot sa att han såg tiden som en lång ost. Enligt honom är tiden en enda långt flöde som går spikrakt frammåt. Men det är inte en tunn linje för då skulle ingenting nånsin kunna hända. Det som förr beskrevs som en ost har numera blivit en lång korv. Tiden är väl korvskinnet då, och så händer saker inuti. En del av tiden, t ex. ett år kan man skära som en korvskiva och titta på. Han var ockås inne på ett tåg. Det rusar framåt och livet händer inne i tåget.

Jag har haft den här diskussionen med många genom åren. Många pratar om cirklar. Andra pratar forsar vindar och allt möjligt.  Vore intressant att höra hur ni föreställer er tiden. Snälla, låt mej få veta i en kommentar :-D

Kommentarer
Postat av: mandel

Tiden är ett tåg. Vindlande spår i krokar och snirklar. Alltid på väg framåt. Fast ibland hoppar man av, och det känns som tiden står alldeles, alldeles stilla... Sen hoppar man på nästa tidståg och resan tar fart igen.

2009-10-29 @ 23:16:46
URL: http://mandelen.wordpress.se
Postat av: beccaQ

För mig är tiden som en massa olika vägar som korsar varandra hit och dit. Beroende på vilken väg man väljer så händer olika saker. Däremot så försvinner vägen bakom dig så snart du kört på den och du vet inte alltid vilken väg som är den bästa att ta. De människor man möter har valt sin väg och korsar då din väg när ni möts. Ibland är det 120-vägar och ibland tätbebyggt område med 30 som fartgräns.

2009-10-30 @ 09:10:03
URL: http://beccaq.blogg.se/
Postat av: beccaQ

Allt bra med dig? Kraaaamis

2009-11-08 @ 18:39:08
URL: http://beccaq.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0